FOTBAL  »  Superliga  »  

10 sfaturi de urmat care îţi pot garanta titlul în Liga 1 :D

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 27 iunie 2011 20:07

Noul sezon al Ligii 1 începe în mai puţin de o lună, aşa că ne-am gîndit să le oferim cluburilor cîteva sfaturi înainte de start. O listă scurtă de numai 10 ponturi care le-ar putea garanta un campionat de neuitat.

### Fără ”galactici” iubitori de linte pe bancă
Încearcă să găseşti un antrenor cu experienţă înainte de debutul noului sezon. Nu te lăsa impresionat de CV ca Porumboiu, cere nişte referinţe înainte, altfel te poţi trezi cu un ”grădinar” pe post de tehnician.

### Nu transfera din Liga B
Dacă nu-l ai pe bancă pe Victor Piţurcă sau Dan Petrescu şi îţi propui titlul, nu transfera jucători ”la grămadă” şi de la ”matineu”. Nu oricine poate să aibă succes cu anonimi şi jucători refuzaţi

### Antrenează-ţi defensiva
Aruncă-ţi ochii pe nişte statistici. În ultimii ani, campioana Ligii 1 a stat mereu bine în apărare. Nu-ţi lăsa fundaşii să doarmă pe teren. Învaţă-i să iasă bine la ofsaid şi să nu doarmă la fazele fixe, ca Moţi, altfel o să te uiţi de jos la primele trei locuri.

### Fără legiuni de străini
”Puţini, dar buni” nu e o minciună. Nu transfera străini cu duzina, nu toţi sînt Alvaro Pereira sau Lacina Traore. Rişti să dai milioane pe nişte necunoscuţi şi apoi să te miri de ce nu joacă bine. În plus, te poţi trezi cu două tabere (români şi străini) în vestiar şi asta nu e deloc bine.

### Fără dezlegări în alb
Plăteşte antrenorul cu bani, nu cu jucători. În momentul în care el începe să investească financiar în echipă mai mult decît tine, ai putea spune că ai mici probleme. Orice ai face, nu-i oferi dezlegări în alb, asta dacă nu vrei să-ţi vezi vedetele de la televizor în tricoul altei echipe.

### Pune-le gratii la geamuri
O fi vinerea zi de club, dar dacă sîmbătă ai meci ai grijă să-ţi ţii jucătorii în cantonament, au nevoie de odihnă, nu de escapade. La nevoie, poţi trimite secunzii sau masorii să patruleze pe holuri. Băieţii sînt inventivi, aşa că nu exclude ideea că ar putea fugi şi pe geam, aşa că pune-le gratii!

### Nu exagera cu antrenorii
E normal să mai produci un şoc la echipă, chiar două. Dacă ajungi la şase tehnicieni într-un sezon, înseamnă că ai exagerat un pic. Ţine minte, nu în fiecare zi are Oli concediu. ;)

### Lucrează la moral
Jucătorii din Liga 1 au arătat de nenumărate ori că stau prost cu psihicul. Nu ezita să aduci un psiholog în cantonament în momentele critice, altfel super echipa ta poate ajunge în super liga secundă sau în super competiţia ”afară din cupele europene”.

### Nu cumpăra de pe Google
Un scouter e bun la un club cu pretenţii. Angajează pe cineva care a ajutat deja cîteva echipe şi sigur vei avea mai multe rezultate. Pe plajă sau după blocuri găseşti talente o dată la 10 ani, aşa că nu merită riscul.

### Neapărat, fără divizări
Dacă ai prea multe datorii şi nu ştii ce să faci, vinde! Ai în lot un jucător pe care speri să-l vinzi cu 4 milioane, scoate-l la vînzare. La nevoie, acceptă să-l dai şi în campionatul intern. Nu încerca să fentezi sistemul ascunzînd datorii, s-ar putea să te fenteze comisiile Ligii pe tine.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
tripp
tripp  •  27 Iunie 2011, 21:59

dar regula numarul 1: ,, nu transfera si nu promova prafuiti si vopsiti autohtoni,, de ce nu apare? oricum nu mai avem si nici nu vom avea fotbal multi ani de acum inainte, dar macar asa ca sa nu parem cu adevarat din lumea a 3-a....

velsadicu
velsadicu  •  27 Iunie 2011, 21:06
Postat de fcd18 pe 27 Iunie 2011, 20:25

ahahaha iar plang chimisorenii. s-a desfiintat rocar ba, nu poli!

ba nu , si Rocar si Poli si Bragadiru .... 3 in 1 , toate odata!

phillipss
phillipss  •  27 Iunie 2011, 20:44
Postat de booba pe 27 Iunie 2011, 20:04

Ati uitat numarul 1 si 2 : cumpara arbitrii, retrogradeaza concurenta.

sau numerele 3 si 4: achita-ti datoriile(mai ales la jucatori), si nu grohai la tv;).p.s: si 5...nu te pune rau cu sandu:))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează