FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - STEAUA, LUNI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

22 de stele » Steaua a strîns un lot din care poate face două echipe la fel de bune

Raul Rusescu e principalul om de gol al Stelei în acest sezon.
Raul Rusescu e principalul om de gol al Stelei în acest sezon.

Articol de - Publicat sambata, 25 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 august 2012 01:16

Reghe schimbă la Vaslui patru jucători faţă de formula cu care a început în Lituania şi pe margine rămîn 11 fotbalişti, dintre care 9 sînt internaţionali.

Laurenţiu Reghecampf nu prea şi-a odihnit echipa la Vilnius. Doar patru dintre jucătorii ce au luat startul contra lui Ekranas nu se vor afla pe teren din debut şi la Vaslui: Latovlevici, Adi Popa, Mihai Costea şi Nikolici. În locul lor vor intra odihniţi Pîrvulescu, Tănase, Rusescu şi Rocha. Antrenorul a ales să păstreze, în mare, distribuţia din Europa League chiar dacă lotul îi oferă în acest moment soluţii mai bune decît a avut Steaua în trecutul recent.

9 oameni de "naţionale" pe bară!
Exceptîndu-i pe titularii care vor lupta la Vaslui luni seară, lui Reghe îi mai rămîn fotbalişti din care se poate alcătui fără probleme un "11" redutabil pentru nivelul campionatului României, măcar teoretic la fel de bun precum cel ales de antrenor. Şi printre cele mai bune din Liga 1. Nouă dintre rezervele Stelei au jucat cel puţin cîte un meci pentru o primă reprezentativă, fie A, fie de tineret. Doar Dumitraş şi Adrian Popa nu sînt internaţionali!

Trei oameni din trupa lui Piţurcă n-o prind şi pe-a lui Reghecampf: Tătăruşanu, Gardoş şi Latovlevici. Mai există Tiberiu Bălan, care a strîns pînă acum 7 partide în tricolor, plus trei inşi care au evoluat sau evoluează şi acum pentru "tineretul" României: Prepeliţă, Filip şi Mihai Costea. Lista e continuată de Nikolici, internaţional de tineret muntenegrean, şi de Szukala, cu trei prezenţe pentru "tineretul" Poloniei.

"Tătă" e în criza carierei
Cel mai disperat de situaţia în care se află e Tătăruşanu. El n-a apărat nici un minut în ultimele patru jocuri oficiale ale Stelei, o situaţie în care nu s-a mai aflat din 2009, de cînd concura cu Robinson Zapata. Becali a renunţat la columbian în 2010, tocmai ca să-i facă loc lui Tătăruşanu, considerat o potenţială afacere pentru club în viitor. Gigi încearcă să-l consoleze pe Ciprian: "Trebuie să înţeleagă şi el că asta înseamnă concurenţă între portari, poate să apere doar unul la un moment dat!".

Tătăruşanu, cel mai scump portar din istoria Stelei, cu 1,5 milioane de euro plătiţi Bistriţei în 2009, va dispărea şi din lotul lui Piţurcă. Selecţionerul a dat vina pe club pentru criza goalkeeperului: "Probabil că nu are parte de linişte la Steaua şi d-aia nu mai apără bine. Nu-l mai chem dacă rămîne tot rezervă!".

Şi Vaslui schimbă
Oamenii lui Porumboiu şi ai lui Şumudică au suferit mult mai tare contra Interului decît steliştii în Lituania. După 90 de minute în care au alergat după milanezi şi au pierdut cu 0-2, ei se odihnesc pînă luni, dar tot vor exista modificări. Caue, Varga, Raul Costin şi Sburlea vor apărea, probabil, printre titulari.

24,8 ani e media de vîrstă a lotului Stelei. Mai tinere, din Liga 1, sînt Ceahlăul, Pandurii, Chiajna, Astra şi Viitorul Constanţa

1 milion de euro însumează salariile anuale ale fotbaliştilor Stelei neincluşi în primul "11" pentru derby-ul cu Vaslui

Cum va arăta Steaua la Vaslui
Stanca - Georgievski, Martinovici, Chiricheş, Pîrvulescu - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Rusescu, Cr. Tănase - Rocha

Echipa care rămîne pe margine
Tătăruşanu - Dumitraş, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Prepeliţă, Filip - Ad. Popa, T. Bălan, M. Costea - Nikolici

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (104)
biid
biid  •  26 August 2012, 11:27
Postat de serban_ionescu pe 26 August 2012, 10:29

nu va grabiti sa aruncati cu rahat!o echipa nu se face in 6 luni, se face in 1,5_2 ani!! La anul se va vedea mult mai bine!!

N-are cum,la anul vor avea demult alt antrenor care si el o va lua de la capat si tot asa .Cati antrenori au fost lasati 2-3 ani sa-si faca linistiti o echipa?

biid
biid  •  26 August 2012, 11:24

Corect,nu ,,foarte bune" ci ,,la fel de bune",unde ,,bune"=,,bunicele"!

serban_ionescu
serban_ionescu  •  26 August 2012, 10:29

nu va grabiti sa aruncati cu rahat!o echipa nu se face in 6 luni, se face in 1,5_2 ani!! La anul se va vedea mult mai bine!!

Vezi toate comentariile (104)
Comentează