FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

23 din 23!

Articol de , - Publicat duminica, 04 mai 2008 00:00

Steaua n-a ratat niciodată titlul de campioană atunci cînd s-a aflat pe primul loc cu două etape înainte de final.

Tradiţia e de partea Stelei. Niciodată, în întreaga istorie a clubului de peste 60 de ani, gruparea din Ghencea n-a ratat titlul de campioană atunci cînd s-a aflat pe primul loc în clasament cu două etape înainte de final, aşa cum se prezintă situaţia şi acum.

Mai mult, toate cele 23 de titluri au fost cucerite după ce, înaintea pe­nultimei runde, roş-albaştrii se aflau în fruntea ierarhiei Ligii I. Din aceste 23 de cazuri, o singură dată s-a întîmplat ca Steaua să mai ce­de­ze fotoliul de lider după penul­ti­ma etapă, în sezonul 1997-1998, însă tot a reuşit să ia medaliile de campioni, revenind pe primul loc la capătul celei din urmă etape.

Pe de altă parte, din ultimele 4 campionate cîştigate, nu mai puţin de 3 au fost obţi­nute în chiar runda de final. Singura dată cînd ste­liştii n-au mai avut emoţii în ul­timele 90 de mi­nu­te s-a întîmplat în vara lui 2001, cînd Steaua era ma­tematic cam­pi­oană cu două etape înainte de finiş.

10 jucători din lotul Stelei au mai cîştigat titlul în Liga I

Top 3 cele mai dramatice finaluri

SEZONUL 1977-1978
1. Final de Hitchcock
Cu 3 etape înain­te de final, 3 echipe se a­flau la ega­litate de puncte: Stea­­ua (69-46), Poli Timişoara (44-30) şi FC Argeş (51-45) . În ur­mă­­toarea rundă, Stea­ua a învins Dinamo, Timişoara a pierdut, iar Argeşul a cîştigat. Ste­liştii au cedat apoi, 1-3 la Constan­ţa, şi Argeşul a capotat la Oradea. Steaua rămînea lider la golaveraj. În ultima etapă, Steaua a spulberat-o în Ghencea pe Reşiţa şi chiar dacă piteştenii au învins şi ei, Marcel Răducanu (foto) şi compania au cîştigat titlul la golaveraj.

SEZONUL 1997-1998
2. Titlul la potou
În urmă cu 10 ani, Steaua era prima cu două etape înainte de final, la două puncte de Rapid. În runda a 33-a, roş-albaştrii au făcut doar 1-1 , în Regie cu Sportul, deja picată în “B” . Rapid a cîştigat, a egalat Stea­ua şi a trecut pe primul loc. În ul­ti­ma rundă însă, giu­leştenii au re­mi­zat la Craiova, 2-2, Steaua a cîş­tigat cu Gloria Bis­tri­ţa, în Ghen­cea, şi a cu­cerit titlul. Ultimul ca jucător pen­tru Marius Lăcătuş (foto).

SEZONUL 1951
3. Avans de 0,47 goluri
CCA avea să cîştige primul titlu din istorie cu emoţii. Cu o etapă înainte de final, mili­tarii aveau un punct peste Dinamo. În ul­ti­ma rundă, roş-albaş­trii au făcut doar egal la U Cluj, 0-0, iar Dinamo a cîştigat. Ambele echipe a­veau acelaşi număr de puncte. A­tunci, depar­tajarea se făcea la go­laveraj, numai că aces­ta se realiza prin împărţirea golu­ri­lor marcate la cele primite . Media coechipierilor lui Ion Voinescu (foto) a fost de 2,26, iar a dinamo­viş­tilor de doar 1,79.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
 •  04 Mai 2008, 11:50

Sunt stelist,asa ca FORZZA STEAUA!!cu ajutorul stelei si a rapidului se joaca acum in CL,daca nu erau ele nu se ajungea CFR sau DINAMO..ce a faut cfr??au mancat bataie de la aia din grecia cipru sau de unde dracu erau?!si vor in CL?s fim seriosi,sau dinamo?!stati acasa..pacat d rapid ei trebuia s fie pe locul 2 steaua pe primul si sa mearga amandoua in CL s moara jarlele si ardelenii....jucaty,transpirati pt puncte in europa nu pomana dinamovistilor si crf-tilor...doamne ajuta..s bata steaua.pa

 •  04 Mai 2008, 10:57

Campiona Bricheta, de rusina sa va ascundeti toti stelisti. Oite care se tem de bodygarzii lui Fecali. :) :) :)

 •  04 Mai 2008, 10:42

Steaua = Lovin alergand la vestiare in Giulesti Steaua = 3-0 la comisii Steaua = ciobanul alergand dupa autocarul Bistritei ASTA DA ONOARE !!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează