FOTBAL  »  Superliga  »  26 DE ANI DE LA SEVILLA

26 de ani de cînd Steaua a fost regina Europei » Vremea amintirilor. Bumbescu povesteşte: "Cu banii din primă i-am luat lu' ăla mic cărucior de fiţe!”

Bumbescu a povestit că a investit aproape toată prima de la Sevilla în achiziționarea unui cadou pentru băiatul lui
Bumbescu a povestit că a investit aproape toată prima de la Sevilla în achiziționarea unui cadou pentru băiatul lui

Articol de GSP - Publicat luni, 07 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 07 mai 2012 01:16

”Colonelul” şi-a adus aminte că fiecare component al Stelei '86 a primit cîte 500 de dolari chiar după meciul de la Sevilla.

7 mai 1986 rămîne pentru toţi steliştii cea mai importantă dată din calendar. În urmă cu 26 de ani, la Sevilla, Iovan, Lăcătuş, Piţurcă şi compania obţineau cel mai important trofeu din istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni.

Unul dintre cei mai glumeţi oameni din lotul "Generaţiei de Aur" a roş-albaştrilor, Adrian Bumbescu, a rememorat pentru cititorii Gazetei Sporturilor ziua de 7 mai 1986.

"Ştiu că nu am dormit foarte bine, iar dimineaţa vorbeam cu Fane Iovan, care-mi era coleg de cameră, că mi-e frică să nu luăm multe! În timpul meciului, am uitat de orice altceva. După ce Duckadam a apărat şi ultima lovitură nu ştiam cum să mă manifest. M-am pupat cu toţi, i-am strîns în braţe, le-am spus că-i iubesc!", a rememorat Bumbescu.

Fostul fundaş de fier a continuat: "Am luat primă 500 de dolari, imediat după meci, să ne cumprăm şi noi ceva. Eu i-am luat băiatului meu un cărucior de fiţe. Avea 9 luni atunci, trebuia ceva frumos, doar cîştigasem Cupa Campionilor", a povestit Bumbescu.

"Am băut o sticlă de whisky în avion!"
Căpitanul de la Sevilla, Ştefan Iovan, a fost un om mai practic. "Cînd am văzut valuta în mînă, am luat ce nu aveam în ţară: două sticle de whisky, cafea şi cartuşe de ţigări. Plus un cadou pentru soţie", a declarat Iovan.

Eroul finalei, Helmuth Duckadam, a povestit că o sticlă de whisky a fost "sacrificată" chiar în avion: "Eu cu Iovan am băut una întreagă în timpul zborului. Nu am fost singurii, toţi eram perechi-perechi!".

"Trebuie să ajung neapărat la sărbătoare, chiar dacă sînt implicat în organizarea finalei Europa League. Nu am cum să stau departe de prietenii mei cei mai buni!" (Miodrag Belodedici)

ALTE ŞTIRI:

Sărbătoarea de azi în direct pe GSP TV
Fără Boloni şi Lăcătuş, Steaua '86 va sărbători azi cîştigarea Cupei Campionilor de acum 26 de ani la Cheile Grădiştei. De la ora 18:00, va avea loc un meci demonstrativ între Steaua '86 şi învingătoarea dintre "naţionala" ziariştilor şi cea a artiştilor, iar după joc Piţurcă şi compania vor participa la o masă festivă. GSP TV va transmite în direct meciul demonstrativ, iar începînd de la ora 19:00, în emisiunea Contraatac, vor fi interviuri cu foştii jucători ai Stelei '86, live de la Cheile Grădiştei.


Loţi i-a impresionat pe toţi
Ladislau Boloni nu va putea ajunge astăzi la Cheile Grădiştei, dar le-a trimis o scrisoare emoţionantă foştilor săi colegi. Aceasta a fost publicată exclusiv în Gazeta Sporturilor de duminică. "An de an ne adunăm să ştergem praful de pe Cupa Campionilor şi Supercupa Europei. E modul nostru, puţin romantic, de a lupta împotriva uitării. E data cînd fotbalul românesc a căpătat un nume. Primăvară de primăvară, printr-un număr de magie, păcălesc timpul şi vă revăd pe toţi. Şi pe suporterii noştri extraordinari. Cîtă pasiune, şi ei erau campioni!", a scris Ladislau Boloni pentru foştii săi colegi. CITEŞTE AICI MAI MULTE!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
varanga53
varanga53  •  07 Mai 2012, 12:06

Singura echipa care "a produs" ceva in fotbalul romanesc : STEAUA Bucuresti( vorbesc de TROFEE castigate) ! De aceea este (si cred ca va ramane) UNICA in Romania ! Multa sanatate autorilor acestor bucurii dar si celor otraviti de invidie !

vcun
vcun  •  07 Mai 2012, 11:36

bine ca meciul e la mama dracu de bucuresti si nu se bucura de un public numeros asa cum merita.

radufansteaua
radufansteaua  •  07 Mai 2012, 10:59

LA MULTI ANI GENERATIEI 1986 LA MULTI ANI STEAUA!!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează