FOTBAL  »  Superliga  »  REGULĂ

6+5

Articol de - Publicat sambata, 31 mai 2008 00:00

FIFA a votat ieri în favoarea regulii cu 6 jucători autohtoni în acelaşi timp pe teren.

Cluburile din România vor tre­bui să-şi modifice strategia pe viitor în privinţa jucătorilor de altă naţionalitate după ce Con­gre­­sul FIFA a votat ieri în favoarea re­gulii “6 autohtoni şi 5 străini”. Acest sistem ar urma să intre în vi­goare în 2010 şi să înceapă pro­gre­siv cu 4, 5, respectiv 6 fotbalişti au­to­htoni pe teren Oficialii forului mon­dial întîmpină însă probleme în ţările din Uniunea Europeană, un­­­de această lege încalcă dreptul ju­cătorilor la liberă alegere a locului de muncă. “E o situaţie spinoasă în Europa. Ne aflăm într-o poziţie grea şi ne-am putea trezi cu un proces. Însă eu susţin această regulă şi voi face tot ce e posibil să-l ajutăm pe preşedintele FIFA să atingă acest obiectiv”, a declarat Michel Platini, preşedintele UEFA.

164 de fotbalişti străini au jucat cel puţin un meci în sezonul 2007-2008 al Ligii I

“Această regulă încalcă legile UE. Nu se poate să-i interzici unui jucător din spaţiul comunitar să joace în altă ţară! Asta înseamnă discriminare”
Iuliu Mureşan preşedinte CFR Cluj

“Steaua nu va avea nici o problemă pentru că numărul străinilor nu este mare. Probleme vor avea echipe gen Arsenal, Milan sau Chelsea”
Adrian Ilie manager sportiv Steaua

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
 •  31 Mai 2008, 14:17

sa te vad acum clujule!!!!!!!!!!! hehehe va-ti pe apa sambetei voi nu aveti 6 jucatori de toti romani!!!!

 •  31 Mai 2008, 13:48

nu se incalca niciun drept, doar se limiteaza. daca romanii au restrictii pe piata muncii din franta sau marea britanie inseamna ca li se incalca dreptul la munca? NU. pentru ca poti munci in tara ta.

 •  31 Mai 2008, 12:47

si dpdv economic e mai bine .....platim cu milioane de euro fotbalisti straini care pleaca cu banii acasa....si asa avem deficitul comercial mare.....macar sa-i platim pe-ai nostri daca tot se arunca asa cu bani in fotbalul romanesc...sa mai investim si-n copii....

Vezi toate comentariile (13)
Comentează