FOTBAL  »  Superliga  »  ŞEF NOU LA CCA

6 ani de scandaluri » Crăciunescu: "E o rămăşiţă a comunismului". Sandu: "A făcut nenorociri aici"

În mai 2009, exact în ziua în care televiziunile făceau breaking news cu eliberarea unor arestaţi din lotul Penescu, Ion Crăciunescu refuza distincţia oferită cu prilejul Centenarului FRF
În mai 2009, exact în ziua în care televiziunile făceau breaking news cu eliberarea unor arestaţi din lotul Penescu, Ion Crăciunescu refuza distincţia oferită cu prilejul Centenarului FRF

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 septembrie 2011 13:21

Din prieteni au ajuns duşmani şi, acum, fiindcă o "cere fotbalul românesc", sînt iar prieteni. Între Mircea Sandu şi Ion Crăciunescu au existat animozităţi, atacuri, jigniri. C-aşa e-n fotbalul carpato-danubiano-pontic!

Între 2003-2005, olteanul a fost preşedintele CCA, dar a fost îndepărtat de la şefia arbitrajului. De atunci a început războiul, dar securea a fost îngropată azi, cînd "Naşul" l-a pus din nou pe Crăciunescu conducătorul arbitrajului intern. Deşi, în martie 2009, spunea: "N-am să-l propun niciodată pe Crăciunescu preşedinte al CCA!".

Gazeta îţi prezintă cîteva din meciurile Crăciunescu - Sandu, partide cu atacuri grosolane, fără milă:

1. Septembrie 2008. Crăciunescu: "Sistemul lui Sandu trebuie schimbat"
Ion Crăciunescu susţinea, sus şi tare, după ce Mircea Sandu anunţase că FC Timişoara va fi penalizată cu 6 puncte, fiindcă nu a respectat decizia FIFA în "cazul Zambon": "Sistemul fotbalului românesc trebuie schimbat radical. Acest sistem este condus de Mircea Sandu. Cum este posibil ca în secolul 21, un preşedinte de federaţie să sune preşedinţii de federaţie şi să le spună să ia decizii uniforme? Lumea e intimidată de poziţia lui de la UEFA, dar nu vedeţi că acela care are conflicte cu el este sancţionat pe plan extern? Platini a spus că Steaua are datorii la jucători şi acum Poli este depunctată, imediat după ce Becali şi Marian Iancu au avut conflicte cu Sandu. O fi întîmplător?".

La finele sezonului, bănăţenii şi-au recuperat punctele de la TAS, terminînd sezonul pe locul 2, pentru preliminariile Champions League.

2. Martie 2009. Crăciunescu: "Sandu m-a scos din ecuaţie". Sandu: "Se crede Făt-Frumos din Lacrimă"
Fostul arbitru a comentat la GSPTV posibilitatea apărută în acel moment de a ocupa postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal: "Le mulţumesc celor care spun ca aş fi bun la Federaţie. Dar nu m-am gîndit deocamdată la asta. Sînt oameni mult mai potriviţi la Federaţie care ar putea prelua această funcţie. Mircea Sandu m-a scos din ecuaţie demult, mai are să-l lucreze şi pe fiu-meu! El nu are legatură cu arbitrajul, dar pe la alte birouri se mai dau telefoane, se mai discută".

Sandu a replicat: "Domnul Crăciunescu se plimbă pe la toate posturile TV de parcă e Făt-Frumos din Lacrimă. Hai să vă spun cum conducea el Comisia asta a arbitrilor. Domnul Crăciunescu a încălcat în totalitate prevederile propriului regulament şi conducea activitatea de arbitri în trei. În trei care erau unul. Adică domnul Igna era mai mult pe la Arad, domnul Gherghe era săracul mai mult pe acasă şi domnul Crăciunescu, el era preşedinte".

"Promovările arbitrilor se făceau în felul următor: la data de 21 august la 2003 se promovează la excepţional Stroe Gabriel şi Colţescu Constantin Sebastian din lotul divizionar în lotul naţional. La 2 septembrie, adică după zece zile, membrii CCA au hotărât ca urmare a prestaţiilor necorespunzătoare retrogradarea lui Stroe Gabriel din lotul naţional în cel divizionar. Astfel de promovări la excepţional, fără să fie făcute prin Comisie, a făcut domnul Crăciunescu. Îi comunic pe aceasta cale că n-am să-l propun niciodată să fie preşedintele CCA pentru că ştiu ce nenorociri a făcut aici. Din păcate nu există proba materială".

3. Mai 2009. Huiduieli la FRF
Crăciunescu şoca la Adunarea Generală a FRF de luni. Refuza premiul oferit de Sandu pentru activitatea de arbitru, cu ocazia centenarului Federaţiei, părăsind sala în huiduielile celor prezenţi. "I-am spus preşedintelui că nu pot primi premiul de la acele mîini, mîinile care în urmă cu doi ani mi-au îngrădit posibilitatea să fiu observator intern şi internaţional, lucru ce s-a dovedit a fi un abuz şi discriminare", afirma Crăciunescu în Gazeta Sporturilor. Sandu a contraatacat: "Crăciunescu a refuzat premiul, în loc să respecte onoarea de a fi nominalizat pentru activitatea lui de arbitru. Nu comentez gestul său, reacţia sălii spune totul".


4. Octombrie 2009. Bălăcăreli la TV
Intrat în direct, prin telefon, la GSP TV, în emisiunea Recursul Etapei a lui Ovidiu Ioaniţoaia, Mircea Sandu s-a luat de Ion Crăciunescu prezent în studio, după ce acesta îl criticase pentru activitatea de la FRF. Iată dialogul:
Sandu: Bă, baiatule, eu am facut mari performante la FRF!
Crăciunescu: Domnul Sandu, eu pentru dumneata nu sunt "bă, băiatule" şi nici n-am fost.
Sandu: Domnule Ioaniţoaia, n-am ce vorbi cu individul asta!
Crăciunescu: Sînteţi cea mai mare calamitate din fotbalul românesc!
Sandu: Bă, băiatule, vezi-ţi de arbitrajul tău!
Crăciunescu: Sînteţi unul dintre cei mai mari mincinoşi pe care i-am vazut eu in fotbal. Să nu-ţi permiti să vorbesti aşa cu mine!
Sandule: Bă, baiatule, taci din gură!


5. Ianuarie 2010. Crăciunescu: "Sandu nu a făcut nimic în fotbal, e o rămăşiţă a comunismului"
Crăciunescu l-a atacat la GSPTV pe Mircea Sandu: "Cade mereu în picioare chiar dacă se întîmplă răutăţi în fotbalul românesc. Plătesc doar antrenorii şi cei din jurul lor. Sandu s-a lepădat cu foarte mare uşurinţă de nume mari de la noi. A ajuns să-l facă pe Gică Popescu nesimţit pentru că a îndrăznit să-şi exprime o opinie, ca Mircea Sandu nu a făcut nimic în fotbal. Şi aşa este! Ce-a realizat din toate promisiunile?!".

Peste cîteva zile, declara în Evenimentul Zilei: "Sandu nu mai e pe lumea asta, pluteşte! Fotbalul de-abia respiră, iar cei de la FRF sînt îmbuibaţi. Dar totul se va întoarce împotriva lui. Se mai schimbă şefii statelor, mai cad guverne, doar Sandu e o rămăşiţă a comunismului!".

Mircea Sandu ocupă funcţia de preşedinte al FRF din 1990.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
zadkiel
zadkiel  •  28 Septembrie 2011, 10:24
Postat de i_hate_fc_securitate pe 27 Septembrie 2011, 22:51

CORECT!!! Ca sa ai succes in afaceri DAI SPAGA! (macar la garda) Ca sa joci fotbal - DAI SPAGA! Ca sa iei o autorizatie - DAI SPAGA Ca se te "catzi" la doftor - DAI SPAGA Ca sa castigi un proces - DAI SPAGA Ca sa castigi alegeri - DAI SPAGA Ca sa scapi de o amenda de circulatie - DAI SPAGA Ca sa te angajezi la stat- DAI SPAGA Ca sa mori - DAI SPAGA Ca sa te nasti - DAI SPAGA Ca sa te te insori - DAI SPAGA Ca sa promovezi - DAI SPAGA Ca sa investesti - DAI SPAGA Pt ce plm NU DAI SPAGA in tara asta frumoasa, cu oameni primitori si cu peisaje mirifice?

BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! ROMANIA TREZESTE-TE! BULGARIA S-A TREZIT! RO

dakode
dakode  •  28 Septembrie 2011, 08:13

Craciunescu e un nenorocit,l-a lasat muierea de impotent ce e...are in cap doar Tudor care stim ce a facut pe la unele meciuri...este un antidinamovist inrait-a recunoscut ca tine cu Steaua...fiul lui e pe "calitate" ajuns arbitru si vine sa ne vanda noua tehnica deposedarii corecte si a offside-ului la limita...aceasta lepra dovedeste ca pentru o functie poti manca hemoroizii lui Sandu...ce a facut Mircea Sandu acuma, arata cat de lingau e marele Craciunescu...nu-i dau mai mult de 3 luni...Bravo,Mircea Sandu!!!!...

i_hate_fc_securitate
i_hate_fc_securitate  •  27 Septembrie 2011, 22:51
Postat de bluevibess pe 27 Septembrie 2011, 18:28

Frate cand va aud:"Tara de kkt"! Nu mai da-ti vina pe tara! Romania este o tara foarte frumoasa,doar ca oamenii din ea sunt de kkt si nu stim cum sa o apreciem si sa avem grija de ea!

CORECT!!! Ca sa ai succes in afaceri DAI SPAGA! (macar la garda) Ca sa joci fotbal - DAI SPAGA! Ca sa iei o autorizatie - DAI SPAGA Ca se te "catzi" la doftor - DAI SPAGA Ca sa castigi un proces - DAI SPAGA Ca sa castigi alegeri - DAI SPAGA Ca sa scapi de o amenda de circulatie - DAI SPAGA Ca sa te angajezi la stat- DAI SPAGA Ca sa mori - DAI SPAGA Ca sa te nasti - DAI SPAGA Ca sa te te insori - DAI SPAGA Ca sa promovezi - DAI SPAGA Ca sa investesti - DAI SPAGA Pt ce plm NU DAI SPAGA in tara asta frumoasa, cu oameni primitori si cu peisaje mirifice?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează