FOTBAL  »  Superliga  »  PREGĂTIRI

7 pentru o lovitură

Yssouf Kone, CFR Cluj
Yssouf Kone, CFR Cluj

Articol de - Publicat luni, 04 ianuarie 2010 00:00

Favoritele la titlu propun transferuri-surpriză la jumătatea celui mai echilibrat sezon de după Revoluţie. Miza pentru intrarea în Ligă: minimum 10 milioane de euro, bani vitali pentru evitarea colapsului

Ljubinkovici, mijlocaşul-golgeter al Vasluiului, în roşu albastru, interistul Daminuţă în alb-roşu. Favoritele la titlu au imaginaţie la transferuri chiar şi în criză. Deocamdată, Vasluiul e singurul club care a dat bani pe transferuri, doar 200.000 de euro, cu care l-a luat pe Lucian Sîrnmărtean. Restul celor din "Top 7" scotocesc Europa după jucători liberi de contract sau disponibili pentru împrumut.

Cui îi aparţine strategia cîştigătoare? Transferurile din iarna asta pot fi decisive în lupta pentru titlu, în condiţiile în care între locul 6 şi lider sînt doar patru puncte, dar nimeni nu a mizat încă sume mari.

Nici campioana Urziceni nu s-a lăfăit. Unirea a încasat din Liga Campionilor 14,1 milioane de euro, din care nu a cheltuit nici un cent ca să se întărească. Mai mult, din vina crizei, diferenţa dintre "granzii" României ar putea fi făcută de numele care pleacă, mai mult decît de cele care vin. Traore, Brandan, Torje, Marius Niculae, Spadacio, Gigel Bucur sînt cu toţii ofertaţi din străinătate. În locul lor, piteşteanul Doman, rwandezul Ouon, medieşeanul Pîrvulescu ori cuplul Varga-Bălan le aprind speranţele suporterilor pentru titlu şi Champions League.

CFR Cluj
Achiziţii: -
Plecări: Mara (mijlocaş dreapta, contract reziliat), Didi (atacant, Leixoes, împrumut)
Obiective: Alex. Păcurar (mijlocaş ofensiv, Pandurii), T. Bălan (mijlocaş ofensiv, Sportul), Pîrvulescu (mijlocaş stînga, Gaz Metan), Zampagna (atacant), Bernardini (mijlocaş ofensiv, ambii liberi de contract)
Mandorlini şi-a început vînătoarea de criză cu doi italieni de cîte 35 de ani, care nu ar costa nimic: Zampagna (ultima oară la Sassuolo) şi Bernardini (ex-Vicenza), ambii din Serie B. Antrenorul primeşte bani de achiziţii numai dacă va fi vîndut Traore, pe care clubul cere 4 milioane de euro. Sînt interesate Hamburg, ŢSKA Moscova, Udinese.
Plus: Influenţa conducerii. CFR a fost avantajată aproape de fiecare dată în meciurile importante. Clujul ar putea beneficia de hotărîrea CCA de a delega numai arbitri români în partea a doua a sezonului.
Minus: Ardelenii nu au făcut încă nici o achiziţie. În plus, a scăzut randamentul unora dintre jucătorii importanţi, care şi-au pierdut motivaţia din anii trecuţi. Exemplu: Tony, pe care CFR vrea să-l dea la Braga.

Urziceni
Achiziţii: Ronny Levy (antrenor)
Plecări: Dănălache (atacant, Al Ettifaq, 100.000 euro)
Obiective: Sepsi (fundaş stînga, Benfica)
Campania de achiziţii depinde de plecarea lui Brandan la Stuttgart. Campioana speră să ia un milion de euro pe argentinian, bani pe care să-i investească în noi jucători.
Plus: Majoritatea jucătorilor care au cîştigat campionatul şi care au strîns 8 puncte în Liga Campionilor vor rămîne în Ialomiţa şi pentru retur.
Minus: Plecarea lui Dan Petrescu. Mihai Stoica mizează pe Ronny Levy, un antrenor care nu a mai lucrat niciodată în afara Israelului, şi care va avea mai puţin de două luni la dispoziţie ca să cunoască totul despre echipă şi despre competiţie.

Steaua
Achiziţii: Jelev (Oţelul, gratis)
Plecări: I. Rada (fundaş central, Al Nasr, 300.000 euro), Ghionea (FC Vaslui)
Obiective: Ljubinkovici (mijlocaş central, FC Vaslui), Ouon (fundaş central, AEL Limassol)
Steaua vrea doar 3 jucători noi în pauza asta, dintre care doi vor fi sigur fundaşi centrali, mai ales dacă se perfectează schimbul Ghionea-Ljubinkovici cu FC Vaslui.
Plus: Stoichiţă lucrează deja de aproape o jumătate de an cu un lot omogen şi valoros. Antrenorul a cîştigat încrederea echipei, pe care a preluat-o după eşecuri acasă cu Urziceni şi cu Dinamo şi a condus-o pe prima poziţie la finalul turului. 
Minus: Relaţia proastă dintre suporteri şi patron a afectat echipa în ultima perioadă. Asistenţa a fost fie scăzută, fie ostilă roş-albaştrilor.

Timişoara
Achiziţii: Tiago da Costa (fundaş dreapta), Dede (mijlocaş central, ambii liberi de contract)
Plecări: -
Obiective: Eric (mijlocaş ofensiv, Gaz Metan), Sepsi (fundaş stînga, Benfica)
Iancu a anunţat că vrea doi jucători, dar aşteaptă un milion de euro de la Primărie înainte să liciteze. O altă posibilă sursă de venit: Gigel Bucur la Krasnodar, după Petrescu, pe 1,5 milioane de euro. Dacă pleacă golgeterul, Sabău şi-ar îndeplini visul: l-ar primi pe Sepsi. Fundaşul stînga costă 2,2 milioane de euro pentru un transfer definitiv.
Plus: Poli e singura, dintre cele şapte concurente la titlu, care şi-a păstrat antrenorul cu care a început campionatul.
Minus: Din cauza lotului redus numeric, bănăţenii au surprins în tur cu tineri ca Scutaru sau Mera în primul "11". Cum nu s-au făcut achiziţii importante, tot pe ei se va conta şi în partea a doua a sezonului.

Rapid
Achiziţii: Andrei Creţu (atacant, ACS Berceni, revenit după împrumut)
Plecări: Buga (atacant, la final de contract)
Obiective: D. Varga (atacant), T. Bălan (mijlocaş ofensiv, ambii de la Sportul), Gauracs (atacant, Ventspils)
Bugetul de transferuri e zero. Giuleştenii urmăresc doar fotbalişti pe care să-i împrumute gratis şi tineri de la echipa a doua a clubului.
Plus: Rapid i-a păstrat pe Spadacio, Lazăr şi Herea, jucătorii care au făcut diferenţa în turul campionatului.
Minus: Cuplul inedit de pe banca tehnică, Manea-Panait. Primul a condus echipa în ultimele 6 etape din tur, după ce nu mai antrenase de zece ani. Cel de-al doilea a ocupat pînă acum doar posturi de translator, preparator fizic, antrenor de juniori.

FC Vaslui
Achiziţii: Sînmărtean (mijlocaş ofensiv, Bistriţa, 200.000 euro), Papp (fundaş central, Farul, revenit după împrumut)
Plecări: -
Obiective: Alex Păcurar (mijlocaş ofensiv, Pandurii)
Faţă de campaniile de transferuri precedente, nici moldovenii nu mai aruncă sume mari pe piaţă. L-au păstrat însă pe Wesley, cel mai important om din turul campionatului.
Plus: Lotul foarte puternic şi stabilitatea financiară.
Minus: Lipsa de tradiţie. Clubul nu are în palmares nici un trofeu important şi nu e călit în lupte la vîrf

Dinamo
Achiziţii: Mărgăritescu (mijlocaş defensiv, liber de contract), Daminuţă (fundaş central, Inter Milano, gratis), Cr. Munteanu (portar, Astra, gratis)
Plecări: Tamaş (WBA, 400.000 euro), Ze Kalanga (destinaţie necunoscută)
Obiective: Doman (mijlocaş dreapta), Tameş (mijlocaş central), Năstăsie (mijlocaş stînga, toţi de la FC Argeş)
"Cîinii" investesc doar dacă vînd pe cineva. I-au scos pe tarabă pe Torje, Adrian Cristea, Pulhac şi Marius Niculae. Pînă atunci, caută fotbalişti gratis.
Plus: Dinamo şi-a păstrat, măcar deocamdată, jucătorii importanţi din lot. Lor li s-ar adăuga Florin Bratu, dacă revenirea lui după accidentare va decurge normal.
Minus: Roş-albii sînt abia pe locul 8, la şapte puncte distanţă de tripleta CFR-Urziceni-Steaua, care conduce Liga I.

Arbitrează doar românii
CCA a anunţat deja o decizie importantă pentru deznodămîntul campionatului: nu va mai accepta aducerea unor arbitri străini la meciurile din Liga I. Steaua, Dinamo, Rapid, Urziceni, Timişoara au fost printre grupările care au insistat în tur să fie fluierate de stranieri. În schimb, CFR Cluj a cerut de fiecare dată brigăzi româneşti. Cu arbitri autohtoni, ardelenii au fost favorizaţi în două partide importante din prima parte a sezonului: contra Rapidului, la 4-1 în Giuleşti, şi împotriva Craiovei, la 1-0 în "sferturile" Cupei României.

Dragomir vrea 16 echipe!
Criza din fotbal poate schimba sistemul competiţional! Dragomir a anunţat ieri că "mă gîndesc să-i propun lui Mircea Sandu să reducem la 16 numărul echipelor din primul eşalon!". Cum a ajuns şeful LPF la această idee? "30-40 la sută dintre cluburi sînt la pămînt cu banii, de aceea e posibil ca multe dintre ele să clacheze", a explicat Mitică la TVR. Surse din fotbal susţin că patronii intenţionează să solicite facilităţi fiscale din partea statului, din cauza datoriilor pe care le-au acumulat. Copos e primul care anunţă posibilul dezastru: "Dacă nu luăm campionatul, mă tem că falimentăm!".

Etapa a 18-a (19-21 februarie)
Oţelul - Internaţional
Poli Iaşi - Rapid
FC Braşov - Alba Iulia
Bistriţa - Timişoara
Urziceni - CFR
Dinamo - U Craiova
Pandurii - Astra
Steaua - Ceahlăul
Gaz Metan - Vaslui


Etapa a 19-a
U Craiova - Gaz Metan
Internaţional - Dinamo
Astra - FC Braşov
Vaslui - Pandurii
Alba Iulia - Bistriţa
Rapid - Urziceni
Ceahlăul - Oţelul
Timişoara - Poli Iaşi
CFR - Steaua

Clasament
                                       
1.    CFR CLUJ    17    10    4    3    23    -    10    34p    (Ă7)    13
2.    URZICENI    17    10    4    3    25    -    13    34p    (Ă10)    12
3.    STEAUA    17    10    4    3    25    -    14    34p    (Ă7)    11
4.    POLI TIMIŞOARA    17    8    7    2    29    -    12    31p    (Ă7)    17
5.    RAPID    17    9    4    4    36    -    21    31p    (Ă7)    15
6.    FC VASLUI    17    9    3    5    25    -    19    30p    (Ă6)    6
7.    FC BRAŞOV    17    7    6    4    19    -    11    27p    (0)    8
8.    DINAMO    17    7    6    4    19    -    12    27p    (0)    7
9.    OŢELUL    17    6    4    7    21    -    24    22p    (-5)    -3
10.    GAZ METAN    17    5    6    6    18    -    26    21p    (-6)    -8
11.    PANDURII    17    5    5    7    14    -    17    20p    (-7)    -3
12.    ASTRA    17    4    6    7    19    -    23    18p    (-6)    -4
13.    POLI IAŞI    17    5    3    9    15    -    25    18p    (-6)    -10
14.    U CRAIOVA    17    5    2    10    24    -    27    17p    (-7)    -3
15.    CURTEA DE ARGEŞ    17    5    1    11    16    -    31    16p    (-11)    -15
16.    ALBA IULIA    17    3    5    9    17    -    27    14p    (-10)    -10
17.    BISTRIŢA    17    2    8    7    13    -    24    14p    (-10)    -11
18.    CEAHLĂUL    17    2    4    11    13    -    35    10p    (-17)    -22

Favoritele la titlu propun transferuri-surpriză la jumătatea celui mai echilibrat sezon de după Revoluţie. Miza pentru intrarea în Ligă: minimum 10 milioane de euro, bani vitali pentru evitarea colapsului

Ljubinkovici, mijlocaşul-golgeter al Vasluiului, în roşu albastru, interistul Daminuţă în alb-roşu. Favoritele la titlu au imaginaţie la transferuri chiar şi în criză. Deocamdată, Vasluiul e singurul club care a dat bani pe transferuri, doar 200.000 de euro, cu care l-a luat pe Lucian Sîrnmărtean. Restul celor din "Top 7" scotocesc Europa după jucători liberi de contract sau disponibili pentru împrumut.

Cui îi aparţine strategia cîştigătoare? Transferurile din iarna asta pot fi decisive în lupta pentru titlu, în condiţiile în care între locul 6 şi lider sînt doar patru puncte, dar nimeni nu a mizat încă sume mari.

Nici campioana Urziceni nu s-a lăfăit. Unirea a încasat din Liga Campionilor 14,1 milioane de euro, din care nu a cheltuit nici un cent ca să se întărească. Mai mult, din vina crizei, diferenţa dintre "granzii" României ar putea fi făcută de numele care pleacă, mai mult decît de cele care vin. Traore, Brandan, Torje, Marius Niculae, Spadacio, Gigel Bucur sînt cu toţii ofertaţi din străinătate. În locul lor, piteşteanul Doman, rwandezul Ouon, medieşeanul Pîrvulescu ori cuplul Varga-Bălan le aprind speranţele suporterilor pentru titlu şi Champions League.

CFR Cluj
Achiziţii: -
Plecări: Mara (mijlocaş dreapta, contract reziliat), Didi (atacant, Leixoes, împrumut)
Obiective: Alex. Păcurar (mijlocaş ofensiv, Pandurii), T. Bălan (mijlocaş ofensiv, Sportul), Pîrvulescu (mijlocaş stînga, Gaz Metan), Zampagna (atacant), Bernardini (mijlocaş ofensiv, ambii liberi de contract)
Mandorlini şi-a început vînătoarea de criză cu doi italieni de cîte 35 de ani, care nu ar costa nimic: Zampagna (ultima oară la Sassuolo) şi Bernardini (ex-Vicenza), ambii din Serie B. Antrenorul primeşte bani de achiziţii numai dacă va fi vîndut Traore, pe care clubul cere 4 milioane de euro. Sînt interesate Hamburg, ŢSKA Moscova, Udinese.
Plus: Influenţa conducerii. CFR a fost avantajată aproape de fiecare dată în meciurile importante. Clujul ar putea beneficia de hotărîrea CCA de a delega numai arbitri români în partea a doua a sezonului.
Minus: Ardelenii nu au făcut încă nici o achiziţie. În plus, a scăzut randamentul unora dintre jucătorii importanţi, care şi-au pierdut motivaţia din anii trecuţi. Exemplu: Tony, pe care CFR vrea să-l dea la Braga.

Urziceni
Achiziţii: Ronny Levy (antrenor)
Plecări: Dănălache (atacant, Al Ettifaq, 100.000 euro)
Obiective: Sepsi (fundaş stînga, Benfica)
Campania de achiziţii depinde de plecarea lui Brandan la Stuttgart. Campioana speră să ia un milion de euro pe argentinian, bani pe care să-i investească în noi jucători.
Plus: Majoritatea jucătorilor care au cîştigat campionatul şi care au strîns 8 puncte în Liga Campionilor vor rămîne în Ialomiţa şi pentru retur.
Minus: Plecarea lui Dan Petrescu. Mihai Stoica mizează pe Ronny Levy, un antrenor care nu a mai lucrat niciodată în afara Israelului, şi care va avea mai puţin de două luni la dispoziţie ca să cunoască totul despre echipă şi despre competiţie.

Steaua
Achiziţii: Jelev (Oţelul, gratis)
Plecări: I. Rada (fundaş central, Al Nasr, 300.000 euro), Ghionea ( FC Vaslui)
Obiective: Ljubinkovici (mijlocaş central, FC Vaslui), Ouon (fundaş central, AEL Limassol)
Steaua vrea doar 3 jucători noi în pauza asta, dintre care doi vor fi sigur fundaşi centrali, mai ales dacă se perfectează schimbul Ghionea-Ljubinkovici cu FC Vaslui.
Plus: Stoichiţă lucrează deja de aproape o jumătate de an cu un lot omogen şi valoros. Antrenorul a cîştigat încrederea echipei, pe care a preluat-o după eşecuri acasă cu Urziceni şi cu Dinamo şi a condus-o pe prima poziţie la finalul turului. 
Minus: Relaţia proastă dintre suporteri şi patron a afectat echipa în ultima perioadă. Asistenţa a fost fie scăzută, fie ostilă roş-albaştrilor.

Timişoara
Achiziţii: Tiago da Costa (fundaş dreapta), Dede (mijlocaş central, ambii liberi de contract)
Plecări: -
Obiective: Eric (mijlocaş ofensiv, Gaz Metan), Sepsi (fundaş stînga, Benfica)
Iancu a anunţat că vrea doi jucători, dar aşteaptă un milion de euro de la Primărie înainte să liciteze. O altă posibilă sursă de venit: Gigel Bucur la Krasnodar, după Petrescu, pe 1,5 milioane de euro. Dacă pleacă golgeterul, Sabău şi-ar îndeplini visul: l-ar primi pe Sepsi. Fundaşul stînga costă 2,2 milioane de euro pentru un transfer definitiv.
Plus: Poli e singura, dintre cele şapte concurente la titlu, care şi-a păstrat antrenorul cu care a început campionatul.
Minus: Din cauza lotului redus numeric, bănăţenii au surprins în tur cu tineri ca Scutaru sau Mera în primul "11". Cum nu s-au făcut achiziţii importante, tot pe ei se va conta şi în partea a doua a sezonului.

Rapid
Achiziţii: Andrei Creţu (atacant, ACS Berceni, revenit după împrumut)
Plecări: Buga (atacant, la final de contract)
Obiective: D. Varga (atacant), T. Bălan (mijlocaş ofensiv, ambii de la Sportul), Gauracs (atacant, Ventspils)
Bugetul de transferuri e zero. Giuleştenii urmăresc doar fotbalişti pe care să-i împrumute gratis şi tineri de la echipa a doua a clubului.
Plus: Rapid i-a păstrat pe Spadacio, Lazăr şi Herea, jucătorii care au făcut diferenţa în turul campionatului.
Minus: Cuplul inedit de pe banca tehnică, Manea-Panait. Primul a condus echipa în ultimele 6 etape din tur, după ce nu mai antrenase de zece ani. Cel de-al doilea a ocupat pînă acum doar posturi de translator, preparator fizic, antrenor de juniori.

FC Vaslui
Achiziţii: Sînmărtean (mijlocaş ofensiv, Bistriţa, 200.000 euro), Papp (fundaş central, Farul, revenit după împrumut)
Plecări: -
Obiective: Alex Păcurar (mijlocaş ofensiv, Pandurii)
Faţă de campaniile de transferuri precedente, nici moldovenii nu mai aruncă sume mari pe piaţă. L-au păstrat însă pe Wesley, cel mai important om din turul campionatului.
Plus: Lotul foarte puternic şi stabilitatea financiară.
Minus: Lipsa de tradiţie. Clubul nu are în palmares nici un trofeu important şi nu e călit în lupte la vîrf

Dinamo
Achiziţii: Mărgăritescu (mijlocaş defensiv, liber de contract), Daminuţă (fundaş central, Inter Milano, gratis), Cr. Munteanu (portar, Astra, gratis)
Plecări: Tamaş (WBA, 400.000 euro), Ze Kalanga (destinaţie necunoscută)
Obiective: Doman (mijlocaş dreapta), Tameş (mijlocaş central), Năstăsie (mijlocaş stînga, toţi de la FC Argeş)
"Cîinii" investesc doar dacă vînd pe cineva. I-au scos pe tarabă pe Torje, Adrian Cristea, Pulhac şi Marius Niculae. Pînă atunci, caută fotbalişti gratis.
Plus: Dinamo şi-a păstrat, măcar deocamdată, jucătorii importanţi din lot. Lor li s-ar adăuga Florin Bratu, dacă revenirea lui după accidentare va decurge normal.
Minus: Roş-albii sînt abia pe locul 8, la şapte puncte distanţă de tripleta CFR-Urziceni-Steaua, care conduce Liga I.

Arbitrează doar românii
CCA a anunţat deja o decizie importantă pentru deznodămîntul campionatului: nu va mai accepta aducerea unor arbitri străini la meciurile din Liga I. Steaua, Dinamo, Rapid, Urziceni, Timişoara au fost printre grupările care au insistat în tur să fie fluierate de stranieri. În schimb, CFR Cluj a cerut de fiecare dată brigăzi româneşti. Cu arbitri autohtoni, ardelenii au fost favorizaţi în două partide importante din prima parte a sezonului: contra Rapidului, la 4-1 în Giuleşti, şi împotriva Craiovei, la 1-0 în "sferturile" Cupei României.

Dragomir vrea 16 echipe!
Criza din fotbal poate schimba sistemul competiţional! Dragomir a anunţat ieri că "mă gîndesc să-i propun lui Mircea Sandu să reducem la 16 numărul echipelor din primul eşalon!". Cum a ajuns şeful LPF la această idee? "30-40 la sută dintre cluburi sînt la pămînt cu banii, de aceea e posibil ca multe dintre ele să clacheze", a explicat Mitică la TVR. Surse din fotbal susţin că patronii intenţionează să solicite facilităţi fiscale din partea statului, din cauza datoriilor pe care le-au acumulat. Copos e primul care anunţă posibilul dezastru: "Dacă nu luăm campionatul, mă tem că falimentăm!".

Etapa a 18-a (19-21 februarie)
Oţelul - Internaţional
Poli Iaşi - Rapid
FC Braşov - Alba Iulia
Bistriţa - Timişoara
Urziceni - CFR
Dinamo - U Craiova
Pandurii - Astra
Steaua - Ceahlăul
Gaz Metan - Vaslui

Etapa a 19-a
U Craiova - Gaz Metan
Internaţional - Dinamo
Astra - FC Braşov
Vaslui - Pandurii
Alba Iulia - Bistriţa
Rapid - Urziceni
Ceahlăul - Oţelul
Timişoara - Poli Iaşi
CFR - Steaua

Clasament
                                       
1.    CFR CLUJ    17    10    4    3    23    -    10    34p    (Ă7)    13
2.    URZICENI    17    10    4    3    25    -    13    34p    (Ă10)    12
3.    STEAUA    17    10    4    3    25    -    14    34p    (Ă7)    11
4.    POLI TIMIŞOARA    17    8    7    2    29    -    12    31p    (Ă7)    17
5.    RAPID    17    9    4    4    36    -    21    31p    (Ă7)    15
6.    FC VASLUI    17    9    3    5    25    -    19    30p    (Ă6)    6
7.    FC BRAŞOV    17    7    6    4    19    -    11    27p    (0)    8
8.    DINAMO    17    7    6    4    19    -    12    27p    (0)    7
9.    OŢELUL    17    6    4    7    21    -    24    22p    (-5)    -3
10.    GAZ METAN    17    5    6    6    18    -    26    21p    (-6)    -8
11.    PANDURII    17    5    5    7    14    -    17    20p    (-7)    -3
12.    ASTRA    17    4    6    7    19    -    23    18p    (-6)    -4
13.    POLI IAŞI    17    5    3    9    15    -    25    18p    (-6)    -10
14.    U CRAIOVA    17    5    2    10    24    -    27    17p    (-7)    -3
15.    CURTEA DE ARGEŞ    17    5    1    11    16    -    31    16p    (-11)    -15
16.    ALBA IULIA    17    3    5    9    17    -    27    14p    (-10)    -10
17.    BISTRIŢA    17    2    8    7    13    -    24    14p    (-10)    -11
18.    CEAHLĂUL    17    2    4    11    13    -    35    10p    (-17)    -22

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
 •  04 Ianuarie 2010, 13:58
Postat de pe 04 Ianuarie 2010, 12:57

O intrebare: Ce naiba cauta dinamo, bragadiru si savarinele in articolul asta despre favoritele la titlu? :-)

sa-l aduca pe kaka la vaslui

 •  04 Ianuarie 2010, 12:57

O intrebare: Ce naiba cauta dinamo, bragadiru si savarinele in articolul asta despre favoritele la titlu? :-)

 •  04 Ianuarie 2010, 12:25

://www.originals.ro/adidasi-haine-accesorii-ads.php?cid=9082 Cele mai tari brand-uri: Nike, Adidas, Puma, Reebok, Ecko Unlimited, Ecko Red, G-Unit, Zoo York, DC Shoes, Adio, Osiris (adidasi, haine, accesorii 100% originale ) si nu numai in cel mai tare magazin online din Romania cu cele mai mici preturi. Livrare in toata Romania! Comanzi acum, maine ai produsele ! Produsele se pot returna fara nici un motiv !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează