FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

A aşteptat "telefonul" Stelei în treningul Astrei! Enache semnează azi și ar putea fi folosit titular cu Voluntari

Cât timp a stat la antrenamentul de ieri al Astrei, Enache n-a abandonat în niciun moment telefonul	 // FOTO: Ionuț Tabultoc (Botoșani)
Cât timp a stat la antrenamentul de ieri al Astrei, Enache n-a abandonat în niciun moment telefonul // FOTO: Ionuț Tabultoc (Botoșani)

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2016 00:00

Enache a ieşit ieri să se pregătească sub comanda lui Şumudică având în mână telefonul mobil, la care aştepta răspunsul final al Stelei.

Sfârşit de telenovelă în cazul Gabi Enache. Mijlocaşul va deveni astăzi jucătorul Stelei. Modul în care s-a produs însă această mutare e unicat în fotbalul mileniului 3. Fotbalistul a fost inclus în lotul cu care Astra a făcut ieri deplasarea, cu avionul, la Botoşani, pentru meciul de diseară.

Pe parcursul zilei, şefii Stelei au trimis o propunere clară de transfer către Astra, mizînd şi pe faptul că gestul realizat de Enache, de a merge luni seară la Chiajna, la meciul Stelei, a produs o adevărată ruptură în vestiarul liderului la zi din Liga 1.

Cu telefonul pe teren!

Astra urma să se antreneze la Botoşani după-amiază, la ora 16:00. Pînă la acel moment încă nu se finalizaseră discuţiile, însă erau extrem de avansate. Şumudică a chemat jucătorii pe teren, printre care şi Enache. Fotbalistul s-a echipat în echipamentul Astrei şi a mers pe gazon având în mână telefonul mobil!!! Tocmai pentru a putea fi anunţat în orice moment dacă Astra şi Steaua au ajuns la un acord.

Dialog cu Şumudică, apoi out

Inclusiv la discuţia pe care a avut-o cu Şumudică, înainte de startul şedinţei de pregătire, Enache nu s-a despărţit de telefon, lucru total atipic pentru orice fotbalist care se pregăteşte pentru un antrenament. Imediat după dialogul cu Şumi, care a durat 3-4 minute, Enache a făcut câteva jonglerii cu balonul, apoi a părăsit terenul.

Va semna azi! Va juca luni?

Era indiciul clar că Enache e cu un picior în curtea Stelei. În jurul orei 19:00, cele două cluburi au ajuns la un consens în privinţa sumei, iar Anamaria Prodan, agentul jucătorului, a plecat spre Botoșani.

Fotbalistul va părăsi cantonamentul Astrei în această dimineaţă şi va sosi în Bucureşti pentru a parafa contractul cu campioana României. Cum el e la zi cu pregătirea fizică, dacă Steaua va înregistra contractul la LPF până luni după-amiază, Reghecampf l-ar putea folosi inclusiv în meciul cu Voluntari.

Mai ales că pentru jocul împotriva trupei lui Ionel Ganea, Papp e suspendat, iar soluţie pentru postul de fundaş dreapta ar fi numai Cornel Râpă, o variantă care nu-l mulţumeşte pe antrenorul Stelei.

"M-au deranjat gesturile lui Enache"

Marius Șumudică a vorbit deschis despre Gabriel Enache și a dezvăluit că nu i-a picat bine că acesta a fost la meciul pe care Steaua l-a jucat la Chiajna.

"M-a deranjat că a fost la meciul Stelei de la Chiajna, a încercat să se ascundă p-acolo, de camerele TV. M-a deranjat modul cum se ascundea de presă! Și nu doar pe mine, ci și pe colegii lui. Doar atât! Face atâta tam-tam și nu are nici un rost. Singura discuție pe care eu am avut-o cu el a fost după primele lui declarații. Și eu, și Dani Coman am avut o atitudine corectă față de jucător și am încercat să-l motiveze lucrul ăsta!", a spus Şumi la DolceSport.

A jucat slab cu CFR

Primul meci oficial pe care Enache l-a disputat în tricoul Astrei de când a apărut acest caz, "telenovela" plecării la Steaua, a fost cel cu CFR Cluj, de sâmbăta trecută. Mijlocaşul a fost folosit titular de Şumudică, însă evoluţia lui a fost extrem de slabă. Puţine realizări, în schimb a fost foarte nervos şi a şi încasat un cartonaş galben.

Face cât Popa şi Hamroun

Randamentul lui Gabi Enache în acest sezon, în tricoul Astrei, a fost unul extrem de bun. Pe lângă cele 3 goluri marcate, a reuşit nu mai puţin de 9 pase de gol. Atâtea câte au la un loc ambii mijlocaşi laterali ai Stelei: Adi Popa a dat 5 pase decisive, iar Hamroun, 4.

"Pentru Enache sînt dispus să fac orice efort fiindcă băiatul mi-a demonstrat că e caracter, iar pentru acest lucru trebuie să-i fiu loial"
Gigi Becali, patron Steaua

350.000 €va fi suma în schimbul căreia Steaua îl va cumpăra pe Enache

20.000 €va fi salariul lui Enache la Steaua, care va semna un contract valabil pe 5 ani

8e numărul jucătorilor achiziţionaţi de Steaua în această iarnă, în afara lui Enache fiind aduşi Tamaş, Momcilovici, Pintilii, Bourceanu, Gebhart, Marica și Bawab

1,87metri măsoară Enache, din actualul lot al Stelei, cu excepţia portarilor, doar Tamaş şi Papp fiind mai înalţi

Cum ar arăta Steaua cu Enache:

Niţă - Enache, Varela, Tamaş, Toşca - Pintilii - Ad. Popa, N. Stanciu, Chipciu, Hamroun - Marica

Varianta de rezervă
Cojocaru - Râpă, Papp, Carp, Momcilovici - Bourceanu, Muniru - Gebhart, Kharja, L. Filip - Bawab

Cifrele carierei lui Enache:

  • 32 de meciuri a jucat pentru Astra în acest sezon, din totalul celor 35 de meciuri oficiale disputate de giurgiuveni
  • 2 trofee a câştigat cu Astra: Cupa şi Supercupa României
  • 25 de ani are Enache, care a debutat în Liga 1 în iulie 2011, în tricoul celor de la CS Mioveni, când avea numai 20 de ani
  • 3 selecţii a bifat Gabi în naţională: Grecia - România 0-1, Finlanda - România 0-2 şi România - Danemarca 2-0
  • 23 de meciuri în cupele europene a jucat Enache, inclusiv în grupele Europa League, reuşind să marcheze un singur gol

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
steaua_fara_nume
steaua_fara_nume  •  19 Februarie 2016, 11:24
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

CE VINZI BA ACOLO CARTILE LUI BECALI ???? ....AI FOST SI TU LA BULAU DE AI SCRIS CARTI ???? ...AI GRESIT SITE-UL FCSB-istii nu citesc carti astia fac cornete pentru seminte :)))))) .... VINDE-I lui randoom si lui ion palnie , ei folosesc cand se duc la camp ...impacheteaza branza in ele

spinoza
spinoza  •  19 Februarie 2016, 10:27

Un jucator bun! Se oftica Schumi ca pleaca! O sa ramana-n *** gol, la ASTRA. Fara jucatori.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

543036232539670
Mos Teaca  •  19 Februarie 2016, 10:17

vedeti ce ziaristi pregatiti avem si cei mai pregatiti activeaza in trustu intact, ura, ura,ura ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează