FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN BURTON UPON TRENT (ANGLIA)

A intrat în pîine » Piovaccari trage tare la antrenamente şi va fi trimis pe teren la amicalul cu Sheffield

Piovaccari este masiv, puternic și se estimează că îi va prinde repede din urmă pe ceilalţi coechipieri
Piovaccari este masiv, puternic și se estimează că îi va prinde repede din urmă pe ceilalţi coechipieri

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 06 iulie 2013 00:18

"Noul Rusescu", Federico Piovaccari, trage tare la antrenamente şi încearcă să lege rapid relaţiile de joc cu colegii. Reghe îi acordă cea mai mare atenţie.

Cinci antrenamente prinde transferul verii pînă la prima sa apariţie în tricoul roş-albastru. Federico Piovaccari, 28 de ani, se implică fără menajamente la şedinţele de pregătire ale "militarilor", mai ales că mai are de recuperat pînă să ajungă la nivelul coechipierilor.

Dacă nu intervine nimic, el va debuta diseară, în amicalul cu Sheffield Wednesday, mai ales că partida e ultima din cantonamentul din Anglia. În schimb, italianul va fi în cel mai bun caz rezervă miercuri, la Supercupa cu Petrolul, unde varianta numărul 1 în avanposturi rămîne Mihai Costea, cel ce-a marcat de 4 ori în cele două amicale din Regat. Asta întrucît se consideră că e imposibil ca într-un timp atît de scurt noul atacant al Stelei să ajungă la relaţii de joc acceptabile cu colegii săi.

Piovaccari a asudat din greu la antrenamentul de ieri dimineaţă al steliştilor. Este masiv, fără să fie gras, avînd mai degrabă fizicul unui rugbyst, puternic şi cu gambe musculoase. A tras tare, fără milă, la poartă, iar colegii sînt siguri că Federico va prinde la echipa lor: "Este altceva, un atacant puternic, aveam nevoie de un astfel de vîrf".

Întreabă, se informează
Reghecampf îi acordă cea mare atenţie din lotul de fotbalişti. Vrea să-l integreze cît mai curînd posibil pe atacant în echipă. A oprit de cîteva ori şedinţa de pregătire spre a comunica, spre a-i explica jucătorului ceea ce vrea de la el şi cum să colaboreze pe teren cu coechipierii săi.

Oficialii Stelei speră ca Piovaccari să devină şi mai comunicativ, să se apropie de colegi, iar peninsularul a făcut primul pas, deja discutînd cu Szukala, cu Gardoş şi cu alţi fotbalişti despre modul cum joacă echipa, de confruntările ce vor urma în campionat.

Miza cea mare a staff-ului tehnic: Federico să fie apt de joc sută la sută pînă la ora primului meci din preliminariile Champions League, cu Vardar Skopje, pe 16 iulie.

Clauză imensă dacă rămîne
Datele financiare ale înţelegerii indică însă că Steaua are şanse mici să-l păstreze pe Federico şi din vara viitoare, în ciuda clauzei din actul de transfer, care stipulează că Steaua are drept de preempţiune.

Problema numărul unu o reprezintă salariul jucătorului, unul enorm pentru nivelul economic al Ligii 1: 700.000 de euro pe sezon! Acum, roş-albaştrii plătesc doar 200.000 de euro, restul acoperind Sampdoria, dar, dacă vor vrea să-l păstreze pe italian, steliştii vor trebui să-i preia tot salariul.

Remuneraţia fabuloasă a jucătorului nu ar fi singura cheltuială: Sampdoria a fixat şi preţul pentru transfer definitiv: 700.000 de euro. Adică în sezonul 2014-2015, Piovaccari ar costa-o pe Steaua 1,4 milioane de euro net.

Tot mai caută întăriri
Steaua i-a ratat pe Riviere şi pe Coulibaly, alţi doi atacanţi pe care îi urmărea în vara asta, dar nu renunţă. Campania de achiziţii ar putea continua cu încă un vîrf, deoarece Reghecampf tot nu e mulţumit de structura actuală a lotului. Antrenorul are la dispoziţie acum doar două soluţii pentru poziţia "numărului 9", pe Nikolici şi pe Piovaccari.

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Ultimul amical din Anglia
Astăzi, de la ora 16:00, Steaua va disputa ultimul meci amical din cel de-al doilea cantonament al verii. În direct pe Look TV şi livetext pe GSP.RO, jucătorii campioanei vor juca împotriva celor de la Sheffield Wednesday. Partida se va desfăşura cu porţile închise, oficialii stelişti făcînd precizarea că decizia le aparţine celor de la baza de pregătire St. George's Park. Steaua a mai jucat două amicale, 4-1 cu Livingston şi 2-0 cu Notts County.

Bilete pentru Supercupă la case
Oficialii stelişti au anunţat că, începînd de astăzi, se vor vinde bilete pentru meciul de Supercupă contra Petrolului şi la casele de bilete ale stadionului Steaua. De la ora 11:00 pînă la ora 16:00, fanii pot achiziţiona tichete pentru partida de pe Arena Naţională. Pe un loc la peluză trebuie să plătească 20 sau 30 de lei, la tribuna a II-a 40 şi 60 de lei, iar la tribuna I, 50 şi 150 de lei. Meciul va avea loc pe 10 iulie, de la ora 20:45, în direct pe ProTV.

După Steaua vine Galata
Jucătorii Stelei vor părăsi cantonamentul din Albion marţi, 9 iulie, imediat după plecarea acestora locul lor fiind luat de fotbaliştii celor de la Galatasaray. "Această bază a reprezentat o şansă excelentă pentru echipă să beneficieze de toate facilităţile fantastice şi terenurile de antrenament", a precizat Laurenţiu Reghecampf pentru ziariştii de la Daily Mail. "Galatasaray, Monaco şi Steaua vor să folosească St. George's Park pentru antrenamente", mai notează englezii.

Turcii vor să scape ca steliştii
După ce Comisia de Disciplină a UEFA i-a exclus pe turcii de la Beşiktaş din competiţiile europene, aceştia au făcut apel, ce urmează să fie judecat de Comisia de Apel a UEFA pe 11 iulie. Preşedintele clubului turc, Fikret Orman, a precizat pentru coditianul Milliyet că aceştia vor să primească o pedeapsă identică celei primită de Steaua. "Am solicitat să fim primiţi să jucăm în acest an în Europa, dar să fim supravegheaţi, la fel ca Steaua, timp de 5 ani. Dacă decizia UEFA este nefavorabilă vom face apel la TAS".

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
steaua.libera
steaua.libera  •  06 Iulie 2013, 13:32
Postat de terminatorul2 pe 06 Iulie 2013, 13:30

Esti proasta bai cateaua lesinata si in fund sparta : ))))))

E Cezarel, milionarul in conturi gsp.

terminatorul2
terminatorul2  •  06 Iulie 2013, 13:30
Postat de alpha.dog pe 06 Iulie 2013, 12:31

astia cu 25 la avatar au in program 25 de falusuri de inghitit zilnic

Esti proasta bai cateaua lesinata si in fund sparta : ))))))

capca1
capca1  •  06 Iulie 2013, 13:13

Ţinând cont de faptul că e un jucător studiat atent de MM, e clar : dacă e fotbalist bun, nu o să-l putem păstra, dacă nu, o să ne rugăm noi de el să plece ! Este clar, nu avem bani de transferuri ! L-am vândut pe "Ruse" ca să rezistăm, pe Chiricheş o să-l vîndă impresarii ca să-şi scoată banii cât mai repede, noroc că Alex Chipciu nu poate fi vândut acum , că-l dădeau şi pe ăsta ! MM nu e altceva decât decor, să nu ne facem iluzii că vom lua un vârf performant !

Vezi toate comentariile (24)
Comentează