FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

A jucat la egal, a primit înfrîngere! » Rapidul a pierdut finala Cupei Kadîrov

Rapid a irosit aseara şansa de a cîştiga primul trofeu după o pauză de patru ani şi jumătate
Rapid a irosit aseara şansa de a cîştiga primul trofeu după o pauză de patru ani şi jumătate

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 03 februarie 2012 21:03

Răzvan Lucescu a fost preocupat exclusiv să nu primească gol, ceea ce i-a reuşit aproape 80 de minute, însă meciul şi trofeul le-au cîştigat Metalist Harkov, echipa mai bună şi mai preocupată să joace fotbal.

Rapid a avut ieri posibilitatea de a cîştiga un trofeu după o pauză de mulţi ani. E adevărat, un trofeu într-un turneu amical, Cupa Kadîrov, dar chiar şi aşa, e un trofeu! Cu toate astea, Răzvan Lucescu n-a fost impresionat şi a trimis în teren un "11" cu multe piese lipsă împotriva unei echipe de top din Ucraina, care peste mai puţin de două săptămîni va evolua în "16-imile" Europa League.
Şi a urmat o primă repriză în care Rapid a fost preocupată exclusiv să nu primească gol, tocmai de-asta prima şi singura oară cînd Răzvan s-a enervat şi a venit la marginea terenului a fost cînd Grigore a pierdut uşor un balon, iar contraatacul ucrainenilor s-a soldat cu o ocazie uriaşă de gol. Cam atît în primele 45 de minute şi pentru că ofensiva Rapidului a însemnat doar un şut anemic al lui Grigorie, în rest mult haos şi puţine mingi pentru trioul Sburlea- Pancu-Surdu.

Fără Alexa, Rapid e uşor de destabilizat
După pauză, au apărut Deac şi Ioniţă şi, în principal datorită primului, Rapid a început să pună probleme, însă Grigorie şi-a bătut joc de o minge şi de o pasă, ambele marca Deac (59). Tot după pauză însă s-a făcut schimbarea Alexa-Pavlovici şi fără primul pe teren, giuleştenii au fost destabilizaţi mult mai uşor în defensivă.

E drept şi că Metalist a avut pe gazon un fotbalist, pe brazilianul Taison, cum probabil nu există în toată Liga 1 şi care a reuşit să-l umilească pe Rui Duarte la o fază la care "centralul" putea să scoată chiar cartonaşul roşu, nu doar pe cel galben.

Finalul s-a jucat spectaculos, în ciuda unei ploi torenţiale. Rapid a scăpat fără gol primit la o fază halucinantă în propriul careu, în care ucrainenii au ratat 3-4 situaţii în decurs de 50-60 de secunde (68), însă peste 10 minute, la un contraatac fabulos al lui Metalist, trupa lui Lucescu a fost făcută şah-mat şi a încasat golul care a decis meciul.

100 de mii de euro era suma pe care Rapid ar fi încasat-o dacă ar fi cîştigat Cupa Kadîrov. Aşa a luat doar 75 de mii

Rapid - Metalist Harkov 0-1 (0-0)

Rapid: Drăghia - Rui Duarte (59, V. Creţu), Burcă, Oros, Ezequias - N. Grigore, Alexa (46, Pavlovici), Grigorie - Sburlea (46, Deac), Pancu (46, Al. Ioniţă), Surdu. Antrenor Răzvan Lucescu

Inbox:

»» Giuleştenii au programată astăzi revenirea în ţară. Răzvan le va da două zile libere jucătorilor, marţi fiind programată plecarea în cel de-al doilea cantonament al iernii din Antalya.

»» "Mă simt bine după tratamentul pe care l-am urmat în Portugalia, sper să-mi reiau antrenamentele de săptămîna viitoare. Nu mă gîndesc să plec de la Rapid, vreau un titlu!", a spus căpitanul Marcos Antonio la întoarcerea în România.
»» Fostul mijlocaş al Rapidului, Marius Măldărăşanu, îi vede campioni pe alb-vişinii la vară: "Au cel mai echilibrat lot şi, în plus, George Copos este mult mai apropiat de jucători decît pe vremea cînd evoluam eu".

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (19)
mda...
mda...  •  05 Februarie 2012, 01:37

Lasa ba ca a jucat la victorie steaua )))))

criticul89
criticul89  •  04 Februarie 2012, 13:16
Postat de juveale pe 04 Februarie 2012, 12:38

bahrim e ala care a venit cu urechea sfartecata si plin de sange de la protest=))))))) incredibil ce oameni

am observat, da-l in masa; m-am decis de joc azi; biletul "gros" o sa fie over schalke, psg si man city; ult 2 sunt pt a creste cota finala si mi se pare cele mai sigure meciuri pe ziua de azi; psg are un meci mai mult decat accesibil acasa cu nou promovata evian iar man city e prea buna pe teren propriu si n-o sa vad facand 2 pasi gresiti consecutiv! in total, cota finala 3, cu o miza de 100 ron, imi ajunge :) iar biletul 2 ar fi: over arsenal, nu inscrie sociedad, montpellier si bayern; aici pun o miza mai mica de 30 ron; e posibil sa nu iasa nimic, mai sunt si zile bomba :)) dar cam astea sunt pariurile mele. sa avem bafta!

juveale
juveale  •  04 Februarie 2012, 12:38
Postat de criticul89 pe 04 Februarie 2012, 12:33

o noua dovada de pr/ostie stelista cu care ne-am obisnuit deja; losere, asta e un simplu amical si nu conteaza la nimic; 2 la mana, am jucat cu o echipa formata din 7 rezerve impotriva locului 3 din ucraina, care ar matura pe jos cu steaua ta si orice alta echipa din romania! 3 la mana tanta/laule, locul 1 primeste 100.000 de euro, nu dolari si locul 2, 70.000 euro !!!!! intelegi romana reta/rd??? app, super meci al vostru cu mlada :))))))))))))))

bahrim e ala care a venit cu urechea sfartecata si plin de sange de la protest=))))))) incredibil ce oameni

Vezi toate comentariile (19)
Comentează