FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

A murit unul dintre statisticienii fotbalului românesc, Romeo Ionescu! Era cunoscut pentru anuarele și enciclopediile sale

A murit unul dintre statisticienii fotbalului românesc, Romeo Ionescu!
A murit unul dintre statisticienii fotbalului românesc, Romeo Ionescu!

Articol de , - Publicat sambata, 26 decembrie 2020 20:24 / Actualizat sambata, 26 decembrie 2020 20:24

Vineri seara s-a stins, la 58 de ani, autorul de fotbal Romeo Ionescu, la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Decesul său a fost anunțat de soție.

Romeo Ionescu a murit, vineri seară, la vârsta de 58 de ani la Iași. Cunoscut autor de cărți de fotbal, el colaborase, de-a lungul ultimelor decenii, cu principalele publicații sportive din România pe partea de statistică. Decesul a fost anunțat sâmbătă de către soția sa, care a adăugat că acesta s-a stins la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. El va fi înmormântat marți, 29 decembrie, la Roman.

Printre lucrările sale se regăseau anuare care conțineau date statistice și cifre despre fotbaliștii Diviziei A, precum și Enciclopedii ale fotbalului românesc. Una dintre lucrările sale de bază a fost Enciclopedia Fotbalului Românesc, carte tipărită în două volume.

Romeo Ionescu era un colaborator al Rec.Sport.Soccer Statistics (RSSSF), o arhivă internațională dedicată statisticilor din fotbal, fondată în 1994.

GALA GSP 2020 / Anghel Iordănescu face o radiografie a situației actuale din fotbalul românesc

Citește și:

Ce va alege Dennis Man între Euro U21 și preliminariile pentru Campionatul Mondial cu naționala mare + ce s-a întâmplat cu Irlanda de Nord

Florentin Petre toarnă gaz pe foc la Dinamo: „Suporterii din PCH să fie mai autoritari cu acești băieți, cum făceau cu noi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
sebioraducu
sebioraducu  •  29 Decembrie 2020, 01:12

Era destul de arogant cu cei mai tineri decât el și prețios când venea vorba de statistici. Dacă nu aveai bani, nu prea era important. Și mărea prețul de la an la an. E de înțeles, dar mie mi-a lăsat în minte felul în care mă lua de sus - cu persoana a doua plural, eu având frica și teama de a nu-l supăra dacă îl tutuiesc din greșeală. Toți statisticienii de la noi sunt sensibili și prețioși (de la el la Răzvan până la Liviu) dacă nu ești din branșa și vârsta lor (sau măcar nu ai putere de control - adică redactor șef sau altă minune - moderator radio). Dacă ceri prea mult, e prea mult, dacă ceri prea puțin nu ești specific. Aroganța nu e o jignire, dar văd că mulți oameni se ofensează când le spui niște chestii reale care îi deranjează, mai ales când sunt adevărate (Liviu fiind unul dintre aceștia și mulți de la GSP).

200748401087864
Gabriel Degeratu  •  27 Decembrie 2020, 08:44

A fost cel mai mare statistician roman in domeniu.,,Am fost de mic copil pasionat al cifrelor fotbalului, al presei sportive. In anii 1970-89 accesul la cartile de fotbal, aparute mult mai des decat acum, era dificil din cauza tirajului insuficient in comparatie cu cererea”obisnuia sa spuna celor care il intrebau de unde a aparut aceasta pasiune.Ultima data cand am vorbit,am facut schimb de pachete de carti,dansul mi-a trimis ultimele sale aparitii dupa ce a primit lucrarea mea.Asa este,ne-a mai murit o victorie din palmares.Cea mai mare victorie din palmares.Ramas bun,Romeo Ionescu!

briceag
briceag  •  27 Decembrie 2020, 00:20

Dumnezeu sa-l ierte! Dar de ce a murit? Lasati sa se inteleaga ca e vorba de covid?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează