FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

A plecat la Murcia

Articol de - Publicat marti, 01 iulie 2008 00:00

Despotovici a decolat aseară către Spania, pentru a semna cu echipa antrenată de Javier Clemente.

Opt meciuri şi patru goluri în Liga I l-au făcut pe Ranko Des­potovici mai scump cu o ju­mă­tate de milion de euro! Sîrbul trans­fe­rat în iarnă de la Voj­vodina Novi Sad a pă­răsit aseară Ro­mâ­nia, ca să semneze con­trac­tul cu Murcia, echi­pă care a retro­gradat în sezonul tre­cut din Primera Di­vision.

Rapid încasează 1,7 milioane de euro, în timp ce salariul ata­cantului va fi de patru ori mai mare decît în Giuleşti, adică 700.000 de euro! Copos se felicită că “mulţi m-au criticat cînd l-am transferat pe Ranko, dar iată că a reprezentat o afacere pentru club, din moment ce a fost cedat pentru un preţ mai mare”.

Despotovici a jucat doar în finalul ediţiei trecute de campionat, ne­fiind agreat de Mir­cea Red­nic. “A fost adus peste capul meu!”, a acuzat “Pu­riul”, în vreme ce Copos, care se lău­dase la pre­zentarea fot­ba­lis­tului că l-a remarcat pe Internet, a cerut la un moment dat o an­chetă internă care să-i arate cine e res­pon­sabil de trans­ferul vîrfului.

5,4 milioane de euro a încasat Rapid pe Mazilu şi Despotovici, atacanţii vînduţi în ultimele şase luni.

Pleacă azi

Maftei şi compania decolează astăzi spre staţiunea Anzerre, din Elveţia, unde se va derula stagiul de pregătire. Rapidiştii vor petre­ce două săptămîni în cantona­ment şi vor reveni în ţară pe 15 iulie. În Ţara Cantoanelor, elevii lui Peseiro vor disputa patru jocuri de verificare, în compania for­ma­ţiilor FC Sion (5 iulie), Neu­cha­tel Xamax (9 iulie), Partizan Belgrad (12 iulie) şi Beitar Ierusalim (14 iulie). Dintre oficiali, Grigore Si­chi­tiu şi Cristian Costache vor însoţi echipa, Nae Manea urmînd să se alăture lotului peste cîteva zile.

Şase jucători out!

Rapid pleacă azi în Elveţia fără 6 fotbalişti: Ionuţ Stancu, Vasco Matos şi Mugurel Buga, puşi pe liber în urmă cu o săptămînă, şi Lucian Burdujan, Emil Dică şi Ştefan Grigorie, anunţaţi aseară că nu mai fac parte din lot. “Eu şi Emil am fost lăsaţi acasă pentru că am refuzat să semnăm prelungirea contractelor scadente vara viitoare. Asta e viaţa, de azi ne antrenăm singuri la ProRapid şi vom vedea ce vom face”, a explicat Burdujan.
Insistă pentru Săpunaru

FC Porto nu a renunţat la transferul lui Cristi Săpunaru (foto) şi vrea neapărat să se despartă de Joao Paulo Andrade (27 de ani) şi de Adriano (29 de ani), sperînd ca săptămîna aceasta să găsească o soluţie pentru trecerea lor la Ra­pid. Campioana Portugaliei insistă în continuare pentru varianta unui schimb cu Săpunaru, neagreat însă în acest moment de George Copos, care cere 5 milioane de euro pentru fundaşul dreapta.

În pericol

Giuleştenii nu au reuşit să gă­seas­că o soluţie pentru extinderea locurilor de parcare, una dintre cerinţele Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF. În acest moment, Rapid lucrează la instalarea sistemului video şi la înlocuirea scaunelor de pe stadion. “Vrem să terminăm lucrările pînă la 19 iulie, pentru ca stadionul să se prezinte în cele mai bune condiţii la meciul de prezentare cu Olimpique Lyon”, a spus unul dintre oficiali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  01 Iulie 2008, 08:24

Mie imi pare rau dupa Despotovic.Cred ca poate mai mult decat a aratat in Giulesti.A avut si meciuri bune,unele chiar foarte bune(Vaslui-3 goluri),Urziceni...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează