FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

A plecat matematicianul, a rămas informaticianul » Antrenorul din Liga 1 care e pasionat de Tolstoi sau Dostoievski

Articol de - Publicat vineri, 05 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 decembrie 2014 16:50

După despărţirea de matematicianul Cristi Pustai, de acum o jumătate de an, Gaz Metan a rămas cu informaticianul Dan Matei, care este la club de 4 ani.

Nu mulţi ştiu că "secundul" Dan Matei are pasiuni asemănătoare cu ale fostului tehnician al Gazului Metan, Cristi Pustai. Dacă “Profesorul” a absolvit Facultatea de Matematică, Dan Matei s-a specializat în informatică, urmînd cursurile Facultăţii de Matematică şi Informatică, secţia informatică, la Cluj-Napoca.

"În 1986 am început, la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, facultatea de mate-info, secţia informatică, pe care am terminat-o după 5 ani la seral, pentru că la vremea respectivă jucam la "U" Cluj. Cu toate că aveam scutire de frecvenţă 50 la sută şi sesiune prelungită deoarece eram un club universitar, am preferat să îmi dau examenele în sesiunea normală, alături de colegi, iar frecvenţa mea la cursuri depăşea cu mult acel procent.

Îmi aduc aminte că, în acea perioadă, era practic vorba despre începuturile informaticii la noi, ca tehnologie. Aveam monitoare alb-negru, calculatoare Coral, iar la practică algoritmii de programare îi copiam în caiet, nu existau dischete. Abia după 1990 am văzut primele IBM-uri, însă erau doar vreo cîteva calculatoare la 36 de studenţi.Era luptă mare să prinzi loc la vreun computer", îşi începe povestea «secundul» Dan Matei.

Tînărul antrenor a mai adăugat că, dacă nu ar fi jucat fotbal, cu siguranţă ar fi ajuns analist programator.

"După ce am absolvit facultatea, dat fiind faptul că jucam la CFR, am fost angajat ca şi analist programator timp de 2 ani la Regionala CFR Cluj. Am plecat apoi la Bistriţa, dar nu am mai profesat în domeniu. Oricum, în cazul în care nu aş fi jucat fotbal, aş fi ajuns analist programator", a mai dezvăluit gazistul.

Dan Matei a vorbit şi despre pasiunile pe care le are şi spune că nu pleacă niciodată la drum fără a avea cărţi în bagaje.

"De cîte ori am timp liber prefer să ascult o muzică de calitate şi să citesc. Nu best-seller-uri, ci în special romancieri. Îmi place un Tolstoi, sau Dostoievski. Tot timpul am în bagaje cărţi. Aşa mă relaxez şi eu", a mai adăugat medieşeanul.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
bazileon
bazileon  •  05 Decembrie 2014, 18:28

Acum, ce sa zic, bravo lui! Dar ambii au scris relativ putin, insa lung. Nu vad pe nimeni cu R&P ori FK in bagajul cotidian. Pe de alta parte cine (in afara de Mutu) s-ar lauda azi cu aceste nume?

almaviva
almaviva  •  05 Decembrie 2014, 17:12

Asa da! Cu antrenori ca Pustai si Matei, mai sunt sperante pentru fotbalul romanesc. Sper din toata inima ca ei sa nu fie totusi doar cateva picaturi de normalitate intr-un ocean al proastei educatii, marlaniei si al incompetentei.

codrin_cj
codrin_cj  •  05 Decembrie 2014, 15:47

L-am avut antrenor la echipa de tineret a Gloriei Bistrita in perioada 2001-2002. Un om deosebit, foarte bun pedagog si cunoscator al fenomenului. Ii doresc succes mai departe in cariera de antrenor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close