FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - RAPID, AZI, 19:00, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

A plecat omul care a uimit UEFA » După 10 ani în Giuleşti, Cristian Costache a decis să o părăsească pe Rapid

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2011 21:42

Rapidiştii au rămas fără unul dintre cei mai importanţi oameni din club.

Neplătit de mai multe luni, directorul sportiv Cristian Costache a decis să-şi părăsească echipa de suflet. Şocant e că, prin plecarea acestuia, Rapidul pierde un întreg staff! Din lipsă de personal, în ultima perioadă, Costache ajunsese să aibă atîtea sarcini cîte ar fi avut un director sportiv, un director de imagine, un secretar general, un administrator, un delegat şi un ofiţer de presă la un loc! Ba chiar, în urmă cu cîţiva ani, pe vremea lui Grigore Sichitiu, a activat o perioadă şi ca scouter, mergînd în străinătate să urmărească fotbalişti!

Săptămîna trecută, Costache a mers la Ion Taban, preşedintele CA Rapid, pentru a-i înmîna cererea de încetare a contractului de comun acord. În cazul în care aceasta nu i se va aproba, atunci e hotărît să-şi dea demisia. Chiar dacă azi se va afla la Giuleşti şi se va ocupa de organizarea meciului Rapid - Gaz Metan, Cristi Costache, aflat în Grant din vara lui 2001, e hotărît să nu revină asupra deciziei.

"Multitasking guy" :)
Situaţia lui Costache la Rapid i-a impresionat pînă şi pe observatorii UEFA, veniţi la Bucureşti pentru meciurile giuleştenilor din Europa League. Mai întîi, s-a întîmplat la şedinţa tehnică dinaintea partidei cu PSV. La întrebările oficialilor de la Nyon, "Responsabilul cu biletele e prezent?", "Dar, ofiţerul de presă?" etc., Costache a ridicat de fiecare dată mîna şi a răspuns repetativ: "Da, eu sînt!". Elveţienii au crezut că e vorba de o glumă şi cu greu au fost convinşi că acesta e adevărul. Apoi, cu Legia, observatorii UEFA delegaţi la meciul respectiv au venit la el şi i-au zis: "Deci tu eşti «multitasking guy», omul bun la toate. Am auzit de tine!".


7 trofee a strîns Rapidul în ultimii 10 ani, cînd Costache a lucrat în Giuleşti: un titlu (2003), trei Cupe (2002, 2006, 2007) şi trei Supercupe (2002, 2003, 2007)

Cum arată organigrama la ceilalţi granzi din Capitală
Steaua
- Teia Sponte - vicepreşedinte CA şi mîna dreaptă a lui Gigi Becali
- Iulian Ghiorghişor - vicepreşedinte CA, angajat ca director economic, are drept de semnătură
- Valeriu Argăseală - preşedinte CA
- Narcis Răducan - director sportiv
- Marius Ianuli - team manager
- Helmuth Duckadam - preşedinte de imagine
- Bobby Durbac - director de marketing
- Răzvan Rotaru - director de imagine

Dinamo
- Cornel Dinu - administrator delegat cu atribuţii de director tehnic
- Constantin Dănilescu - director sportiv
- Bogdan Bălănescu - secretar general
- Adrian Alexandrescu - director relaţii internaţionale
- Ionel Culina - director de imagine

Zotta n-are cu cine
Săptămîna aceasta, Constantin Zotta va fi prezentat oficial ca noul director general din Giuleşti, însă e nevoie să-şi aducă cel puţin doi colaboratori. În prezent, singurul om care se mai află în staff-ul administrativ al clubului e Horia Manoliu, director de marketing!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
sylar_1923
sylar_1923  •  21 Noiembrie 2011, 16:28

Pacat, mare pacat. Din cauza boului de Copos pierdem un Rapidist adevarat din conducere. Sper ca Copos sa ii plateasca banii si sa se razgandeasca. Razvan ar trebui sa ia atitudine pentru ca ar ramane aproape singur daca pleaca si Costache. In orice caz, daca chiar va pleca, sper pentru el sa obtina un post la UEFA daca tot l-au laudat cei de acolo.

scorpionul1923
scorpionul1923  •  21 Noiembrie 2011, 14:20
Postat de dumitruion1960 pe 21 Noiembrie 2011, 03:31

cristi costache este aproape sigur ruda cu alexandru costache,sotul laurei costache-avocata care mituieste magistratii.cei doi au afinitati cu dna-ul si se acopereau cu tot felul de activitati care sa nu bata la ochi

"aproape sigur"...pfff, orice straniu poate scrie orice...suntem unde suntem din cauza unor asemenea specimene. asa ne trebuie, vai de mama noastra...

dan
dan  •  21 Noiembrie 2011, 11:10

Numai in Romania poti gasi un club cu pretentii europene, cu angajati mai putini decat o firma de apartament. Penibil!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează