FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Acasă printre ciuperci! » Steaua va debuta pe teren propriu pe stadionul Farului

Stadionul Farul se află într-o stare deplorabilă
Stadionul Farul se află într-o stare deplorabilă

Articol de - Publicat duminica, 31 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 31 iulie 2011 10:57

Steaua debutează pe teren propriu la Constanţa, pe un gazon la fel de prost ca atunci cînd Piţurcă le aducea pe stadionul Farul pe Olanda, pe Franţa şi pe Cehia, ca să profite de condiţiile proaste.

Steaua va mai avea un adversar astăzi. Echipa lui Levy o să aibă parte de probleme în plus dacă-şi propune să paseze şi să domine contra Mioveniului, fiindcă terenul stadionului Farul e mai prost decît cel pe care roş-albaştrii îl aveau pe Ghencea. E la fel de prost ca pe vremea în care Victor Piţurcă profita de asta.

În mandatul trecut de selecţioner, Piţi organiza la malul mării toate partidele importante din preliminarii, ca să profite de starea proastă a gazonului în faţa unor adversari mai tehnici, pe care iarba şi terenul denivelat îi împiedicau să joace. Cehia şi Olanda au pierdut la Constanţa, cu Franţa am scos o remiză şi doar Serbia a cîştigat, cu 3-2. În seara asta, Mioveniul va fi România, adică echipa mai slab cotată şi care va fi, teoretic, avantajată de condiţiile în care se joacă meciul.

Terenul nu are suprafeţe "chele", dar e acoperit în unele zone de ciuperci şi de alte plante decît gazonul. "Acum cîteva luni s-a stricat mai rău, fiindcă n-am avut bani să plătim apa şi a fost întreruptă alimentarea. Din cauza asta nu l-am mai udat o vreme şi s-a ars", a explicat unul dintre îngrijitorii de la Constanţa.

Lumea nu se înghesuie
Steaua nu mai prezintă un interes la fel de mare la Constanţa, un oraş în care altfel sînt foarte mulţi fani ai roş-albaştrilor, care umpleau arena în anii trecuţi, cînd "militarii" o întîlneau pe Farul. Steliştii au tipărit acum 14.000 de bilete, din care pînă aseară se vînduseră doar 1.000. Preţurile sînt mici, "mai mult decît promoţionale", după cum le-a descris Mihai Stoica: 5 lei pentru peluze, 10 lei la tribuna a II-a şi 15 lei la tribuna I.

Mai mulţi la hipermarket
Roş-albaştrii au avut o sesiune de autografe la Constanţa, la care au participat Geraldo Alves, Băjenaru, Dorinel Popa, Rusescu şi Gabi Matei. Fotbaliştii s-au întîlnit cu suporterii într-un hipermarket din Constanţa şi au fost asaltaţi de fani pentru poze şi autografe, cel mai solicitat fiind Gabi Matei.

Străinii sînt şocaţi
Steaua are stadionul propriu suspendat pentru primele două etape ale sezonului, cu Mioveni şi cu U Cluj, dar oricum n-avea de gînd să mai joace pe Ghencea, de unde a fost dată afară de Ministerul Apărării. Străinii din lot sînt uimiţi că, deşi au meci acasă, au parcurs 225 de kilometri, pînă la Constanţa. "Nu mi s-a mai întîmplat niciodată în carieră să merg în deplasare cînd am meci acasă", s-a mirat Geraldo.

"Am stabilit preţuri mici pentru bilete tocmai ca să vină lumea, şi sper să vină, pentru că avem nevoie de public" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

Ce audienţă au avut roş-albaştrii pe Ghencea în finalul sezonului trecut:
Steaua-Bistriţa 1923
Steaua-Rapid 7.845
Steaua-Tîrgu Mureş 2.879

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
sharky_04
sharky_04  •  31 Iulie 2011, 15:08
Postat de ovidelu19 pe 31 Iulie 2011, 13:09

pacat de Farul Constanta ca le permiteti oilor lui Gigi ca oricum Steaua nu mai exista:))

din pacate nu noi suporterii adevarati ai lui FC Farul 1920 Constanta decidem ce echipe sa joace pe stadionul nostru ca echipe gazde, ci presedintele Marcel Lica, care sper ca dupa acest meci sa adune niste bani de la Gheorghe Becali pentru timpul cat a folosit acest gazon si sa nu ne trezim cu scaunele rupte sau alte traznai pe stadion. Daca ar fi ascultat pe fanii constanteni, Steaua juca acum in Ghencea sau la Buzau unde stadionul este tot ros albastru si nu la Constanta, unde ziaristii Bucuresteni nici macar nu cunosc numele stadionului "Farul", preferand sa foloseasca sintagma:"Steaua joaca la Constanta meciul cu CS Mioveni", Unde la Constanta ? Pe stadionul Portu

sharky_04
sharky_04  •  31 Iulie 2011, 15:04
Postat de ovidelu19 pe 31 Iulie 2011, 13:09

pacat de Farul Constanta ca le permiteti oilor lui Gigi ca oricum Steaua nu mai exista:))

ne puteti imprumuta niste suporteri din galeria lui U Cluj sa faca putina atmosfera pe stadion ??? ar fi grozav :)

sharky_04
sharky_04  •  31 Iulie 2011, 15:00

Ionut Coman este un ziarist platit de un ziar rival echipei FC Farul 1920 Constanta si este normal ca el sa critice gazonul stadionului "Farul" din Constanta, doar a terminat facultatea de Stiinte Agricole Spiru Haret Constanta cu nota 10 :))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează