FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Achiziţii de limbă portugheză! » Becali a definitivat lista pentru campania de transferuri

Campionatul trecut, Tatu a jucat în 28 de meciuri de Liga 1 pentru Steaua și a marcat 3 goluri
Campionatul trecut, Tatu a jucat în 28 de meciuri de Liga 1 pentru Steaua și a marcat 3 goluri

Articol de - Publicat joi, 13 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 decembrie 2012 19:58

Steaua încearcă să perfecteze în aceste zile aducerea lusitanilor Rui Duarte şi Teixeira, a brazilianului Tatu, dar şi a lui Alexandru Maxim, de la Pandurii.

De la Steaua vor pleca 5 jucători din lotul cu care Reghecampf a terminat sezonul, iar în locul lor vor sosi alţi 5 fotbalişti. Primul e Gabi Iancu, deja acontat de la Viitorul, iar următorii 4 au fost anunţaţi ieri de Gigi Becali.

"Avem nevoie de dribleri"
" Rui Duarte, Teixeira, Maxim şi poate Tatu sînt singurii jucători de pe lista noastră, pe care încercăm să-i aducem", a declarat finanţatorul, care a dezvăluit apoi şi motivele pentru care i-a ales pe cei 4.

"Duarte şi Teixeira sînt fotbalişti de care avem nevoie la vară, cînd vom disputa tururi preliminare în Ligă şi apoi supermeciuri în grupele Champions League. Teixeira e singurul din Liga 1 care driblează, de-asta îl vreau şi pe Maxim, deoarece noi la Steaua nu avem acum aşa ceva, fotbalişti care să dribleze", a spus Becali.

Tatu ar urma să revină după 6 luni, timp în care s-a recuperat în urma unei operaţii complicate la ligamentele genunchiului.

Salarii de cîte 200.000 euro
Pentru a spori şansele ca ambii jucători de la Rapid să ajungă la Steaua, Gigi le va propune lui Rui Duarte şi Teixeira să le preia contractele din Giuleşti, cîte 200.000 de euro anual, plus o primă la semnătură de circa 100.000 de euro, mai ales că ambii vor veni din postura de jucători liberi, după ce îşi vor rezilia înţelegerile cu Rapid.

Dacă Becali îşi va atinge toate ţintele, atunci la Steaua vor veni doi jucători tineri, Iancu (18 ani) şi Maxim (22 de ani), şi 3 "bătrîni", toţi trecuţi de 30 de ani: Tatu va împlini 31 în aprilie 2013, iar Rui Duarte şi Teixeira au deja 32 împliniţi.

Cum ar arăta Steaua cu noile achiziţii
Tătăruşanu - Duarte, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu - Chipciu, Teixeira (Tatu), Maxim (G. Iancu), Cr. Tănase - Rusescu

"Domnul Gigi Becali ştie foarte bine care sînt pretenţiile mele. Dacă le va accepta, atunci vin la Steaua cu cea mai mare plăcere" (Filipe Teixeira, mijlocaş Rapid)

"Steaua e un club mare, iar Gigi Becali o persoană foarte importantă. La Rapid oricum nu se mai pune problema să rămîn, aş veni la Steaua fără nici o problemă" (Rui Duarte, fundaş Rapid)

"Deocamdată, nu am primit nici o ofertă de la Steaua. În plus, sînt şi jucător sub contract şi mai trebuie să se înţeleagă şi cluburile" (Alexandru Maxim, mijlocaş Pandurii)

"Pentru cariera lui, Maxim ar face bine să mai stea măcar pînă la vară la Tîrgu Jiu. Dacă nu prinde echipa în Ghencea ce se întîmplă, stă o jumătate de an pe tuşă?!" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Viera, dacă dispare Chiricheş
Becali a dezvăluit la GSP TV şi ce variantă are pentru postul de fundaş central, în cazul în care Steaua îl va vinde în pauza de iarnă pe Vlad Chiricheş. "Reghe mi-a spus că nu mai are nevoie de nimeni în locul lui Martinovici deoarece e Doru Bratu, care va fi apt. Dacă însă va pleca şi Chiricheş, atunci îl vreau pe Viera, de la Pandurii". Ousmane Viera, care va împlini 26 de ani pe 21 decembrie, a jucat în acest campionat 17 meciuri pentru trupa lui Grigoraş, reuşind şi 3 goluri.

Chima costa două milioane
Deşi se afla pe lista Stelei, atacantul nigerian al celor de la Molde, Chima Chukwu (21 de ani), nu va ajunge în Ghencea. "Clubul norvegian a cerut două milioane de euro, prea mult", a spus Gigi. "Nici un club nu se va putea apropia de Chima pentru o sumă sub 4 milioane de euro", a declart agentul jucătorului, Atta Aneke, pentru ziarul danez Aftenposten.

Reghe la Contraatac
Laurenţiu Reghecampf este invitatul emisiunii Contraatac din această seară, de la GSP TV. Tehnicianul va discuta despre parcursul bun al roş-albaştrilor, despre campania de achiziţii, dar şi despre viitorul echipei în Europa League. Emisiunea moderată de Dan Udrea va începe la ora 19:00, iar fanii îi pot adresa întrebări antrenorului pe GSP.ro.

Amendaţi cu 30.000 de lei!
Steliştii au fost penalizaţi de LPF cu aproximativ 7.000 de euro, după ce spectatorii prezenţi la meciul din Ghencea contra Astrei au aruncat cu bulgări de zăpadă în jucătorii şi oficialii celor două echipe. "Eu am dat 30.000 de euro la MApN şi ei n-au fost în stare să cureţe nişte scaune", a spus Becali.

"A transformat Steaua"
Mircea Lucescu îl laudă pe Reghecampf pentru performanţele reuşite de Steaua şi îi critică pe conducătorii de la noi. "Reghe a transformat Steaua! Înainte era o echipă dezavuată, atacată permanent, cu jucători indolenţi, dar el a luat-o şi a făcut o echipă nemţească. Mi-a plăcut meciul de la Copenhaga, sincer. După cum au jucat, meritau victoria. Avem antrenori tineri buni, în fotbalul românesc problema sînt conducătorii, nu antrenorii", a declarat Il Luce la DolceSport.

"Vreau în Champions"
Daniel Georgievski a plecat acasă, în Australia, pentru a petrece Sărbătorile alături de familie. Accidentat grav luna trecută, el poate reveni pe teren abia spre finalul lui martie. "Nu ne interesează ce fac alţii. Vom avea încă 4-5 luni destul de grele, noi trebuie să fim foarte concentraţi, vom întîlni echipe mari, vom avea şi meciuri dificile, dar trebuie să ne păstram capul pe umeri şi să nu pierdem primul loc. Vreau neapărat în Champions League", a spus Georgievski pentru DolceSport.

Amical cu "Bursucul"
Steliştii şi-au stabilit adversarele pe care le vor întîlni în primul turneu de pregătire din Marbella (Spania). Roş-albaştrii vor participa la o competiţie ce va reuni 8 echipe. Acestea vor fi împărţite în două grupe de cîte 4, iar cîştigătoarele celor două serii vor juca finala. La întrecerea care va avea loc între 14 şi 21 ianuarie va lua parte şi formaţia lui Dan Petrescu, Dinamo Moscova, dar şi Dinamo Kiev, Dnepr, Basel, Ferencvaros, BATE Borisov şi încă o formaţie din Polonia sau Cehia. Meciurile Stelei vor fi în direct pe Look TV, dar şi liveTEXT pe GSP.ro.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (23)
andystar
andystar  •  19 Decembrie 2012, 18:36
Postat de badeadorian pe 13 Decembrie 2012, 11:39

Eu sunt ferm convins ca in primul 11 o sa fie Lady Gaga ... dar ma rog ! poate te pricepi mai bine si in fond este vorba de echipa ta de suflet . :)))) Nu ma bag .. trebuie sa imi vad de saturatii mei care nu mai pot fi solvabili . :))

esti o mizerie frustrata !

steaua.libera
steaua.libera  •  13 Decembrie 2012, 12:55

Duceti-i un DEX lui nea Mircea!

badeadorian
badeadorian  •  13 Decembrie 2012, 11:40
Postat de tac77stelist pe 13 Decembrie 2012, 11:30

BUNA ASTA.....DAR MAI BUNA E ...RAPID MAI JOACA IN RETUR ????

Nu mai joaca . S-a jucat destul .

Vezi toate comentariile (23)
Comentează