FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Acord pentru Ghencea! » Steaua revine pe propriul său stadion

După ce a aflat că la 1 martie Arena Naţională se închide, Steaua s-a mişcat rapid pentru a găsi o altă
După ce a aflat că la 1 martie Arena Naţională se închide, Steaua s-a mişcat rapid pentru a găsi o altă

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2012 09:50

Şefii au discutat cu cei de la Ministerul Apărării, s-a ajuns la un numitor comun şi în zilele următoare se vor pune pe hîrtie clauzele noului contract de închiriere a arenei şi a bazei din cartierul Ghencea.

Steaua a aflat că terenul de pe Arena Naţională s-a distrus şi trebuie să-l refacă singură dacă vrea să joace meciul tur cu Twente pe o suprafaţă de joc bună. În plus, a aflat şi că după această partidă nu va mai avea posibilitatea să dispute pe acest stadion alte jocuri, nici în Europa, nici în campionat.

Imediat, oficialii stelişti au avut discuţii cu cei de la Ministerul Apărării, proprietarul complexului din Ghencea, şi, în mare, au ajuns la o înţelegere privind revenirea echipei lui Stan pe stadionul pe care a evoluat pînă în finalul campionatului trecut. Zilele viitoare se vor pune pe hîrtie toate datele noului contract şi aproape sigur pînă la sfîrşitul lui ianuarie, cel mai tîrziu la începutul lui februarie, se vor semna documentele şi se va oficializa reîntoarcerea roş-albaştrilor acasă.

Va plăti datoria către MApN
Înţelegerea prevede că Steaua va trebui să achite datoria pe care o are către minister, rezultată din vechiul acord de închiriere a arenei. Şefii "militarilor" au acceptat-o şi o vor stinge, mai ales că în caietul de licenţiere ea trebuie să nu mai apară, pînă la 31 martie 2012.

Terenul arată impecabil
Dacă suprafaţa de joc de pe Arena Naţională se prezintă în condiţii modeste, pe Ghencea gazonul arată excepţional. Cei de la MApN s-au ocupat de întreţinerea stadionului, iar în vara lui 2011 au refăcut în întregime iarba de pe terenul central. S-a scos vechiul gazon şi s-a pus altul, prin însămînţare, iar acum e în condiţii perfecte de joc (foto).

De azi se vînd bilete pentru Twente
Pînă la Ghencea, suporterii Stelei mai au posibilitatea să-şi vadă echipa favorită pe Arena Naţională la meciul cu Twente Enschede, din 16 februarie, ora 22:05. De azi se pun în vînzare tichetele pentru acest joc, prin intermediul site-ului eventim.ro şi a magazinelor partenere: Germanos, Vodafone, Orange, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi altele. Preţurile biletelor se situează între 25 de lei la peluze, inelul superior, şi 300 de lei, în zona VIP, de fapt tribuna I, inelul central inferior.

"Arena Naţională e un stadion frumos, ne-am simţit bine acolo, dar atmosfera de pe Ghencea nu poate fi egalată pe nici o altă arenă din România" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

"Revenirea pe Ghencea a fost unul dintre principalele mele obiective încă de cînd din prima zi ca antrenor la Steaua. Vom fi mult, mult mai puternici, evoluînd acolo" ( Ilie Stan, antrenor Steaua)

Ce meciuri vor avea loc pe Ghencea în retur
Data Meciul
11 martie Steaua - Astra
21 martie Steaua - Gaz Metan
31 martie Steaua - Sportul
7 aprilie Steaua - FC Vaslui
21 aprilie Steaua - Petrolul
2 mai Steaua - Ceahlăul
12 mai Steaua - Dinamo

37 de ani a jucat Steaua pe stadionul din Ghencea, arena fiind inaugurată în aprilie 1974

Citește și:

Laszlo Pinocchio » Dioszegi și-a vândut onoarea pentru „peste un milion”. De la „ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi” la „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB”
Superliga
Laszlo Pinocchio » Dioszegi și-a vândut onoarea pentru „peste un milion”. De la „ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi” la „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB”
Dinamo, victorie uriașă în instanță » „Câinii”, undă verde pentru ieșirea din insolvență
Superliga
Dinamo, victorie uriașă în instanță » „Câinii”, undă verde pentru ieșirea din insolvență
Le-a dat „seen”! MM Stoica nu a mai suportat: „Nu mă mai interesează jucătorul ăsta”
Superliga
Le-a dat „seen”! MM Stoica nu a mai suportat: „Nu mă mai interesează jucătorul ăsta”

„Scaunul dentistului din Hong Kong!” » Momentul NEBUN cu Paul Gascoigne la Euro 1996: „Păcat că era glucoză în sticlă, nu gin ...”

Leonard Doroftei despre averea strânsă: „M-au vândut în Canada. Aveam de toate, dar nu aveam nimic”


Comentarii (30)
puiu.mordasan
puiu.mordasan  •  14 Martie 2012, 20:18
Postat de memelusha pe 18 Ianuarie 2012, 12:31

5teaua revine in buba de puroi a fotbalului romanesc...

mda....si buba asta de puroi aduce jumatate din punctele ptr coeficentul de tara........pai fara rezultate in Europa,mai luau altii de-a moaca milioane de euro???

haideusicfr
haideusicfr  •  02 Februarie 2012, 22:45

Steaua revine pe ..*propriul * sau stadion.!!!! Care ..*propriu* ? Bai nenea ziaristu ala e stadionu* poporului* (ca sa *zic * asa intr-o limba de lemn!). E construit din banii nostri ai tuturor.Numai pe vremea comunismului MAPN ,MAI construiau stadioane. Echipa Steaua nu mai e ce a fost si asta nu veau sa inteleaga unii.E echipa privata si trebuie sa-si plateasca datoriile.A fost * privatizata * asa cum a fost ( cum au fost mai multe!!) de catre securistul Paunescu.Becali a declarat ca acumparat Steaua cu 2 ( doua !!) milioane dolari. Bai daca va trebuie stadion (Ghencea sau care o fi) cumparati-va ! Sau construiti-va !

donpedro78
donpedro78  •  20 Ianuarie 2012, 13:26
Postat de criticul89 pe 18 Ianuarie 2012, 11:44

tu ai impresia ca eu vreau sa atac steaua dar sunt cel mai pasnic d-aici; razboiul meu, daca este unul, e cu gsp si nu cu voi; tu ai realizat pana acum ca toate stirile sunt pro steaua si contra celelalte echipa?? ai vaz tu vreun articol de scandal la steaua?? ai vaz tu sa-l lauda gsp-ul pe torje pt primele lui meciuri bune si sa realizeze o statistica a nr de fani a lui udine?? nu, doar la banel e posibil asa ceva; eu m-am obisnuit cu ei dar cateodata se exagereaza....

Cand aveti de gand sa intelegeti? GSP,proSport toate publica stiri cu si despre Steaua pentru ca asta se cere si asta se vinde.Tu nu vrei sa intelegi dar asta e adevarul.Le zici ca sunt ziaristii Stelei sau ai lui Gigi dar ei scriu de Steaua pentru ca asta cere lumea.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează