FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ACS POLI, SÂMBĂTĂ, 21:00, DIGI, DOLCE, LOOK ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

ACS Poli e gata de duelul cu Dinamo, chiar dacă Ionuț Popa are multe probleme: "Nu știu ce a durat atât! De parcă a fost procesul de la Nurnberg, nu falimentul Rapidului"

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2016 15:46

ACS Poli a aflat oficial abia ieri seară că va juca și în acest sezon în Liga I. Reacția bănățenilor a fost însă promptă. Ionuț Popa și elevii săi se vor prezenta, așa cum pot, pe terenul lui Dinamo.

În loc de transferuri-bombă pe ultima sută de metri, astăzi, primarul Timișoarei a anunțat că Sorin Drăgoi, city-managerul orașului, va fi noul președinte al clubului.

Sorin Drăgoi va fi președintele lui ACS Poli începând cu data de 1 august. Până acum funcția era ocupată de Ioan Miculaș, care era totodată și manager sportiv după debarcările din iarnă.

Chiar dacă a profitat de colapsul Rapidului, echipa autorităților locale de pe Bega are problemele sale: datorii curente de 1,6 milioane euro, -14 puncte în clasament și un lot inferior valoric față de precedentul sezon în elită.

Cu toate acestea antrenorul Ionuț Popa nu și-a pierdut încrederea, dar nici simțul umorului.

"Timpul foarte scurt de la anunțul făcut oficial de Ligă și ora jocului cu Dinamo ne-a făcut pe toți să strângem puțin rândurile și să îngrășăm porcul înainte de Crăciun.

Mă refer la toate problemele care trebuie rezolvate. În mare parte am reușit să realizăm unele dintre ele, dar nu sunt toate rezolvate, tocmai din cauza timpului cu acest proces, de parcă ar fi fost procesul de la Nurnberg și nu falimentul clubului Rapid.

Nici nu pot să enumăr câte probleme sunt.”, a spus Ionuț Popa despre tevatura din ultimul timp. Un aspect inedit în ultimii ani pentru o grupare de Liga I e faptul că tot lotul bănățean deplasat la București e format din jucători români.

Un singur străin mai e legat de ACS Poli, Pedro Henrique, dar brazilianul refuză să revină la echipă din cauza unor restanțe. ”Dacă vine cu trenul, îl aștept la gară. Dacă vine la aeroport, nu merg...”, a precizat Popa.

Mulți jucători din lotul actual sunt practic reveniți la echipă, precum e cazul lui Poparadu, Croitoru ori Șeroni. Singura constantă la clubul de pe Bega a rămas infirmeria: A. Ignea, Drăghici, Bocșan și B. Străuț sunt accidentați, în timp ce Doman e suspendat. Partida Dinamo – ACS Poli se dispută mâine, de la ora 21.00, în etapa a II-a a Ligii I.

Procesele de la Nurnberg au fost o serie de procese celebre pentru faptul că în cadrul lor au fost inculpați importanți membri ai conducerii politice, militare și economice din Germania Nazistă. Acestea au avut loc între 1945 și 1949, în orașul Nurnberg. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
1037765946268159
Ghita Mihai-sorin  •  29 Iulie 2016, 21:12

cu 7-0 sa va bata Dinamo ,gloabelor in frunte cu MARELE ANTRENOR popa -adevarata POLI este in liga 2

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  29 Iulie 2016, 19:26

haha, la ei falimentu' va fi ...rapid.

749942881781235
Mircea Hortensiu Tomus  •  29 Iulie 2016, 17:46

Sunt foarte atent la hotărârile diriguitorilor fotbalului românesc. Care sunt pilonii legali a hotărârii promovării echipei timișorene în dauna celei arădene? De ce a fost promovată o echipă retrogradată care nu a susținut nici un meci de baraj în dauna unei echipe(UTA Bătrâna Doamnă), care a jucat două meciuri de baraj, de fapt unul cu o echipă care trebuia să fie pe primul loc în seria 1-a (dar care, datorită manevrelor de culise pentru menținerea echipei Rapid pe primul loc din Liga B-seria 1-a)deci să promoveze direct, echipă pe care UTA a surclasat-o și a jucat meciul de promovare cu o echipă de Liga 1-a care nu a retrogradat, împărțind victoriile. Consider că în situația actuală un meci între Timișoara și Arad se impunea și tergiversarea până la calendele grecești a hotărârii a fost intenționată, pentru a da posibilitatea unei hotărâri c are să nemulțumească și să justifice un abuz. UTA poate câștiga la TAS, dar a fost împinsă la acest demers de încălcarea oricăror norme sportive de către însiși diriguitorii fotbalului românesc.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează