FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Acum încep achiziţiile! Rezultatul pozitiv de la Praga, dar şi subţirimea lotului l-au determinat pe Becali să intre în forţă pe piaţa transferurilor

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2016 00:00

Mitrea e primul rezolvat, dar urmează ţinte mari: Budescu, Florin Tănase, Boldrin, Teixeira

Golul lui Stanciu de marţi seară, de la Praga, i-a deschis lui Gigi Becali apetitul pentru a face spectacol pe piaţa transferurilor. De fapt, patronul Stelei se vede deja cu cele 8 milioane de euro în cont, suma minimă garantată, din diverse bonusuri, pe care roş-albaştrii ar conta în cazul în care ar trece de Sparta Praga şi, implicit, şi-ar asigura accesul în grupele Europa League.

Becali vizează nume mari şi foarte mari. Ieri a început cu un "aperitiv". Bogdan Mitrea, fost la Viitorul Constanţa, care în sezonul trecut a evoluat în Serie B, la Ascoli, locul 15 din 22 de echipe din a doua ligă italiană. Steaua rămăsese descoperită în centrul defensivei după ce l-a vândut pe Varela la PAOK Salonic. Practic, stătea în numai doi stoperi: Tamaş şi Toşca. Mitrea va veni din postura de fotbalist liber de contract. El nu mai continuă la Ascoli şi revine în Liga 1, urmând să aibă un salariu de 8.000 de euro pe lună sub comanda lui Reghecampf.

"Budescu e mare stelist"

Becali nu se va opri însă aici. "Vă anunţ că voi face o ofertă de nerefuzat pentru Florin Tănase, o să vedeţi!", a spus ieri la Digi. Oferta iniţială pentru fotbalistul lui Hagi ajunsese la 1,5 milioane de euro, dar a fost refuzată de Rege. Următorul pe listă: Budescu. Reghecampf şi Mihai Stoica se opun, însă Gigi vrea să-l aducă: "Voi risca, mi-a plăcut mereu de el şi mai e şi mare stelist".

Surpriza apare abia acum. Becali tânjeşte după starurile Astrei, echipa care i-a luat titlul sezonul trecut. "Fac ofertă pentru Boldrin şi Teixeira", a plusat Becali la sport.ro. Pe primul a avut posibilitatea să-l ia gratis vara trecută, după despărţirea de Astra. La fel şi cu Teixeira, tot vara trecută, când aproape că ajunsese la un acord cu portughezul, dar a refuzat să achite şi comision impresarului, iar Filipe a ajuns la Astra.

Mitrea în ultimii 3 ani

Sezonul Echipa Meciuri/Goluri
2013-2014 Viitorul 28/3
2014-2015 Viitorul 30/14
2015-2016 Viitorul/Ascoli 38/2

Cum ar arăta Steaua cu toate aceste ţinte atinse

Niţă - G. Enache, Tamaş, Toşca (Mitrea), Momcilovici - Pintilii, Boldrin - Teixeira, Stanciu, Fl. Tănase - Budescu

36 de aniva împlini în octombrie Teixeira, care a jucat în România la FC Braşov, Petrolul, Rapid şi Astra Giurgiu

3 luni și jumătateau trecut de la ultimul meci oficial jucat de Budescu, care în 2016 are numai 4 apariţii în tricoul chinezilor de la Dalian Yifang

4 jucătoridin lotul Stelei au jucat în ultimii ani şi la Viitorul lui Hagi: Toşca, Aganovici, Achim şi Mitrea

21 de goluria produs Tănase în campionatul trecut pentru Viitorul: a marcat de 15 ori şi a oferit 6 assisturi

Aşa s-a întâmplat şi în trecut

N-ar fi pentru prima dată când Becali ar face transferuri importante abia după ce e sigur de anumite venituri din competiţiile europene. Două exemple din trecut susţin faptul că aceasta e strategia sa:
1. 2006-2007

  • Steaua se califică în grupele Champions League
  • Becali îi transferă imediat pe Thereau, Ovidiu Petre şi Stelian Stancu
  • Suma de transfer pentru cei trei: 2,5 milioane de euro
    2. 2013-2014
  • Steaua se califică în grupele Champions League
  • Becali îi transferă imediat pe Varela, Ionuţ Neagu şi Kapetanos
  • Suma de transfer pentru cei trei: 2,1 milioane de euro

"Vorbeşte lumea că aş fi bun să fiu naturalizat ca să joc pentru România? Sincer, eu nu sunt de acord cu naturalizările, fiecare trebuie să joace pentru naţionala ţării lui, asta e filosofia mea"
Filipe Teixeira, mijlocaş Astra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
1035504319811062
Romeo Daniel  •  29 Iulie 2016, 10:22

Iar ne aburește :-))) daca tot vrea să-l aducă pe Budescu de ce declara ca Reghe si MM nu- l vor? Profesionist :-)) cel mai mare sifonar in viață...Becali. Pana si pușcăria este plina cu persoane sifonate de Gigi. Nu dam nume ca se supăra frații Cămătari :-))

mariuss72
mariuss72  •  29 Iulie 2016, 10:09
Postat de tzusti_reloaded pe 29 Iulie 2016, 10:08

OOOPS TI AI REVENIT? PARCA IERI INAINTE SA L VANDA PE ANTON ERAI F OPTIMIST.. :) BAGATI VA BINE IN CAP..POKEMON GO MUST..LEAVE..BREXIT..ASAP ..ALTFEL.. ***.. PRETURI DE DUMPING TRANSFERURI LA NEGRU ETC..

cred ca e o clona

vasglo
vasglo  •  29 Iulie 2016, 10:08

***, Craitoiu, nu se dezminte! Alt articol scris prin metoda copy-paste dupa declaratiile "celui mai priceput om de fotbal" din Romania, Gigi! ***....-:)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează