FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC VASLUI, AZI, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Acuzat de fani, Niculae îi arată cu degetul pe conducătorii lui Dinamo: "M-au forţat să plec!"

Articol de - Publicat duminica, 22 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 iulie 2012 01:04

Niculae a contraatacat la reproşurile şi ironiile fanilor vizavi de transferul său la Vaslui şi face acuze dure la adresa celor care l-au împins să plece din ”haită”


Plecarea lui Marius Niculae, 31 de ani, din Ştefan cel Mare a provocat un veritabil tsunami. Mai întîi, suporterii l-au acuzat de trădare pe diverse site-uri şi pe pagina de facebook a internaţionalului. Jucătorul a semnat ieri după-amiază cu moldovenii, pînă în 2014, după care a oferit un interviu Gazetei Sporturilor, contraatacînd, la rîndul său, şi făcînd dezvăluiri incitante. Atacantul va debuta diseară în galben-verde, tocmai în Giuleşti, împotriva unui rival tradiţional pentru el, Rapid, "Săgeată" făcînd deja un prim antrenament cu trupa lui Şumudică.

- Marius, gata? Ai rezolvat cu Vasluiul?
- Da, totul s-a pus pe hîrtie, sînt deja în cantonament. Am semnat pe doi ani, viaţa merge înainte!

- Eşti apostrofat de către fanii lui Dinamo pentru alegerea de a-ţi duce viaţa mai departe la Vaslui, deja o rivală în ultimii ani a "cîinilor". Cum te aperi?
- Nu caut justificări, spun adevărul doar: Dinamo nu m-a mai vrut, a ales să mă vîndă, Dinamo s-a înţeles cu FC Vaslui pentru transfer, apoi am semnat şi eu! Eu, Niculae, am ales ce e mai bine pentru Dinamo, apoi ce e mai bine pentru mine.

- Se înţelege că ai fost împins să faci această alegere!
- Cam aşa ceva. Deşi nu mi-a pus nimeni pistolul în coaste, însă mi s-a dat de înţeles. Eu mi-am încălcat o promisiune, aceea de a nu juca la altă echipă din România în afara lui Dinamo, dar am fost împins să fac asta. Să lămurim: nu regret că am ales FC Vaslui, aici am întîlnit oameni de cuvînt, deosebiţi, sînt mulţumit că voi îmbrăca tricoul galben-verde.

"O să joc împotriva lui Dinamo, chiar dacă sufletul mi-a rămas acolo"

- Chiar dacă, glumind, unii colegi de-ai tăi de la noua echipă cred despre Vaslui că e "Ţărănoaia"?
- Cred că a fost doar o glumă, Vasluiul e un oraş frumos al unei ţări frumoase, iar oamenii muncesc cu spor să-şi cîştige existenţa. Ca fapt divers, cred că aerul e mai curat la Vaslui decît în alte oraşe.

- Ce faci, joci contra Rapidului?
- Eu pot să joc, că n-am bifat prima etapă în tricoul altei echipe, însă alegerea aparţine exclusiv staff-ului tehnic.

- Împotriva lui Dinamo vei juca?
- Da, voi juca, n-am nici o clauză care să mă împiedice asta. O să fie o premieră, pe care nu mi-o doream neapărat, însă asta-i viaţa! Inima mi-a rămas la Dinamo, sufletul tot acolo, dar picioarele vor juca exclusiv pentru FC Vaslui.


"Oamenii să înţeleagă că eu n-am trădat! Dacă vor să caute trădători cu orice preţ, să o facă în alte parte, nu uitîndu-se la mine. Eu n-am plecat de la Dinamo fiindcă am cerut asta, am mai spus-o, fac ceea ce e mai bine pentru club"
Marius Niculae, atacant FC Vaslui

"Cred că lotul Vasluiului e superior celui dinamovist. Aici am găsit fotbalişti cu o experienţă formidabilă, pe cînd în Ştefan cel Mare se mizează mult pe tinereţe"
Marius Niculae, atacant FC Vaslui

"Plecarea lui Marius a fost un şoc, e o piedere extrem de importantă. Sperăm ca Ţucudean şi ceilalţi atacanţi din lot să se ridice la nivelul aşteptărilor lui Dinamo. Niculae era ultimul mohican al echipei"
Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo

"Vreau doar jucători care doresc să rămînă la Dinamo. Vorbim de un fotbalist care face parte din istoria lui Dinamo. E just să aleagă cea mai bună opţiune pentru el"
Dario Bonetti, antrenor Dinamo


350.000 de euro va încasa Dinamo din transferul lui Niculae la FC Vaslui

140.000 de euro mai avea de luat atacantul de la roş-albi, urmînd ca restanţele salariale să le încaseze de la noua sa echipă

320.000 de euro va fi salariul stagional al jucătorului la formaţia lui Porumboiu

Acuzele fanilor pe GSP.ro şi pe pagina de facebook a lui Niculae
- "Baftă la FC Vaslui, Marius... dar să ştii că ne-ai dezamăgit pe toţi dinamoviştii!!!"
- "Din păcate, ai devenit un trădător!!! Să laşi Dinamo pentru Vaslui şi cîţiva euro în plus pe an e o ruşine!!!! Ai dispărut din inimile noastre, nu vei fi niciodată un jucător simbol a lui Dinamo, ci unul care a trădat pentru un sac de cartofi în plus!!!"
- "La vîrsta lui putea să termine la Dinamo şi avea respectul nostru!!! Să pleci de la Dinamo la Vaslui, un club mult sub performanţele lui Dinamo, pentru cîţiva euro în plus, ştiind că eşti iubit de milioane de suporteri, pentru mine e o trădare!!!"
- "Ruşine Niculae! Un «cîine» adevărat cred că nu făcea ceea ce ai făcut tu. Înţelegem că pentru bani, dar du-te «cîine» în străinătate! Măcar te-ai gîndit ce-i in inimile noastre? Tu ăla care erai simbolul lu Dinamo?!"
- "Cu Steaua te-ai vîndut... acuma din nou... Credeam că eşti «cîine adevărat» şi nu laşi echipa la greu! Cît despre conducere... Nişte incapabili, aceşti oameni nu au ruşine şi fac din Dinamo o afacere personală"

Ultimele permutări
Aseară, trebuia să ajungă la Bucureşti fundaşul uruguayan Robert Herrera, 23 de ani. Apărătorul ar vrea în jur de 150.000 de euro pe sezon, Dinamo e dispusă să ofere 120.000 de euro pe an, pe lîngă cei 250.000 de euro ce vor plătiţi către Defensor. Discuţii aprinse vor fi şi cu mijlocaşul Edgar Alvarez, 32 de ani, care solicită 200.000 de euro pe stagiune, hondurianul fiind aşteptat mîine în Capitală. În ceea ce-l priveşte pe atacantul nigerian Elvis Onyema, 25 de ani, fost la Barcelona B, africanul ar putea rămîne în Spania, fiind curtat de Sevilla pentru echipa secundă andaluză.

Kone la Evian
Djakaridja Kone, 26 de ani, a semnat pe 3 sezoane cu Evian, formaţie din Ligue 1, însă speră să revină cîndva în Ştefan cel Mare: "CFR şi Dinamo mi-au propus să continuu în România, dar am ales un pas înainte pentru cariera mea. Am vrut Franţa ca să fiu aproape de familia mea. Am lăsat prieteni la Dinamo, amintiri frumoase, mi-ar plăcea să-mi închei cariera în Ştefan cel Mare! Voi rămîne suporterul acestei echipe".

Fără eşec, din nou
Dinamo a continuat pe linia stabilită în ultimele 5 sezoane, aceea de a nu pierde la debut de campionat, după 3 victorii şi două remize începînd din 2007 pînă la meciul de la Severin. Bonetti a fost mulţumit şi nu prea după succesul de la Dunăre: "Felicit jucătorii care, suferind, au reuşit să cîştige. N-am mai fost strălucitori ca-n Supercupă. Dacă aveam mai multă claritate şi prospeţime, puteam închide meciul din prima repriză, dar ne-a lipsit ultima pasă".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (366)
laurentiu972
laurentiu972  •  23 Iulie 2012, 09:19

Bafta Marius, Dinamo are nevoie de conducatori in acest moment

alexfcd
alexfcd  •  23 Iulie 2012, 04:20

la cat de multe a facut Marius pentru Dinamo, ma mir ca unii aveti tupeul sa-i reprosati ceva, nu stiu cati dintre voi ati fi ramas cu salariul decimat. Are o varsta, familie, nu credeti ca era si timpul sa-si foloseasca mintea mai mult decat inima? Respect Marius, caine pana la moarte si dincolo de ea :)

1745flo
1745flo  •  22 Iulie 2012, 21:30

Tucudean, Axente, asta-i viitorul, gata cu pensionarii!

Vezi toate comentariile (366)
Comentează