FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Acuzaţie şocantă a FRF şi CCA la adresa lui Helmuth Duckadam: "Lezaţi imaginea fotbalului românesc!". Reacţia oficialului stelist

Momentul de maximă glorie al lui Duckadam coincide şi cu cel al fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni
Momentul de maximă glorie al lui Duckadam coincide şi cu cel al fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni

Articol de - Publicat vineri, 14 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 noiembrie 2014 12:14

Aşa i s-a adresat preşedintele Comisiei de Disciplină celui care a cîştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, reproşîndu-i declaraţiile pe care le-a făcut la adresa lui Kovacs după ASA - Steaua 1-0.

"Domnule Duckadam, prin ceea ce aţi făcut, aţi lezat imaginea imaginea fotbalului românesc. Aveţi mare grijă pe viitor ce vorbiţi! De fapt, ar fi indicat să nu prea mai vorbiţi şi să vă şi luaţi un apărător pentru şedinţa de săptămîna viitoare. Dacă nu staţi în banca dumneavoastră, Steaua va fi depunctată!".

Acesta a fost mesajul pe care Helmuth Duckadam l-a primit miercuri seară, cînd a compărut în faţa membrilor Comisiei de Disciplină a FRF, cei care şi-au însuşit întocmai recomandările din memoriul făcut de Comisia Centrală a Arbitrilor.

Încadrarea pe care forul prezidat de Daniel Cernat a făcut-o, în urma sesizării CCA, e aceea că, prin afirmaţiile pe care preşedintele de imagine al Stelei le-a făcut la adresa lui Istvan Kovacs, a adus atingere imaginii fotbalului românesc.

Ce spusese Duckadam despre "centralul" de la ASA - Steaua 1-0? "Mă uitam aseară la TV, îl vedeam pe acest Kovacs şi nu-mi venea să cred. Cît poţi să fii de nesimţit ca să-ţi baţi joc în halul ăsta de o echipă?! A fost o rea voinţă să dovedească el că oricum nu i se poate întîmpla absolut nimic. Dacă va mai arbitra curînd, eu de pe acum cer demisia celor de la FRF în frunte cu domnul Burleanu", a zis Duckadam la Dolce.

Înainte de a pleca de la comisie, Duckadam a fost încă o dată atenţionat de cei care l-au judecat: "Vă sfătuim încă o dată că ar fi bine să nu vorbiţi despre cum s-a derulat această şedinţă şi să nici nu mai faceţi acuzaţii cum aţi făcut. Altfel, va fi suspendată şi Steaua, nu doar dumneavoastră!". Reclamaţia CCA în cazul lui Duckadam se va judeca din nou săptămîna viitoare la sediul FRF.

Unde a fost încadrat în Regulamentul Disciplinar
Articolul 52
1. Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane se sancţionează astfel:
(...) b) dacă autorul este un oficial, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni

2. Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvîrşită prin intermediul mass-media, sacţiunile vor fi următoarele:
(...) b) dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanţator, sponsor, alţii asemenea), el va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicate anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

REACŢIA LUI DUCKADAM: "Cer oficial să fiu scos din toate analele!"

Fostul mare portar susţine că a fost aproape să plîngă la comisie şi "mi-aş da demisia imediat, dar din notorietate şi imagine nu poţi demisiona".

- Domnule Duckadam, aţi fost pentru prima dată chemat la Comisia de Disciplină...
- Da, aşa este. De aceea, în loc să ajung la sediul FRF, am ajuns la Ligă, acolo unde se judecau de obicei memoriile. Pentru prima dată în viaţa mea am ajuns la comisie la LPF, iar cei de acolo m-au îndrumat spre FRF. Din păcate, am şi întîrziat deoarece am fost nevoit să mă învîrt jumătate de oră în jurul Arenei Naţionale pentru că nu ni se permitea accesul cu maşina în interior.

- Cum a decurs şedinţa?
- Mi s-a adus la cunoştinţă acuzaţiile formulate de către CCA în legătură cu afirmaţiile mele în legătură cu arbitrajul lui Istvan Kovacs, la jocul ASA - Steaua. Am fost surprins, văzînd în această plîngere-sesizare a CCA că a fost invocat un articol în care Steaua riscă depunctarea. Am fost sfătuit să-mi iau un apărător, ceea ce am şi făcut, deoarece nu doresc ca Steaua să aibă de suferit din cauza unor afirmaţii făcute de mine. Mai mult, mi s-a comunicat că prin afirmaţiile mele, am lezat imaginea fotbalului românesc!

"Îmi venea să plîng de ciudă"

- Că Duckadam lezează imaginea fotbalului românesc?
- Vreau să spun că am fost atît de dezamăgit şi de supărat încît, chiar dacă am 55 de ani, îmi venea să plîng de ciudă... Eu, Helmuth Duckadam, am lezat imaginea fotbalului românesc?!? Eu, care în toată cariera mea de jucător şi de conducător, nu am avut nici măcar o singură abatere?!

- Dar...
- Staţi! Am lezat imaginea fotbalului românesc cînd eu am fost numit Ambasador al UEFA în 2005 şi am primit, alături de Kubala, Deschamps şi Eusebio, o plachetă în semn de recunoştinţă pentru aportul şi promovarea fotbalului european?! Am lezat imaginea fotbalului românesc cînd la Monte Carlo am avut privilegiul de a stat la aceeaşi masă cu Prinţul Albert de Monaco?!

- Aveţi de gînd să protestaţi în vreun fel?
- Dacă am lezat imaginea fotbalului românesc, atunci doresc, nu ştiu sub ce formă, să fiu scos de urgenţă din toate analele fotbalului românesc! Sînt atît de dezamăgit şi derutat.... Nu-mi vine să cred ce mi se întîmplă în momentul de faţă.

- Există varianta să vă daţi demisia de la Steaua?
- Mi-aş da demisia mîine dimineaţă pentru că nu doresc ca Steaua să aibă de suferit din cauza declaraţiilor mele! Însă nu ştiu de unde să-mi dau demisia! Din notorietatea şi imagine nu prea ai cum să-ţi dai demisia.

4 penalty-uri a apărat Duckadam în finala CCE din 1986, împotriva Barcelonei, intrînd în istoria acestei competiţii

8 trofee a cîştigat Duckadam cu Steaua: 4 ca jucător şi 4 ca preşedinte de imagine

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (222)
amid
amid  •  15 Noiembrie 2014, 10:25

Citesc acest articol si nu-mi vine sa cred.Il mai citesc o data si inca o data.Ducadam lezeaza -raneste-strica imaginea fotbalului romanesc,pentru ca a indrasnit sa reclame un arbitru care a vandut meciul Stelei lui ASA Tg Mures.Oare cata neobrazare poate exista la aceasta comisie care au indraznit sa spuna asa ceva? Nu Ducadam alezat imaginea fotbalului romanesc ci arbitrajele catastrofale care au facut ca FIFA sa ocoleasac arbitri romani.Ducadam m-a facut la Sevilia sa fiu mandru ca sunt roman.De Ducadam vorbeste de bine o lume intrega,pe cand despre arbitrii dn romania mai toata lumea vorbeste de rau.Oare cat de ipocriti pot fi acesti membri ai comisiei de arbitraj de arbitraj?

savicevicj
savicevicj  •  15 Noiembrie 2014, 00:59

duckadam a fost un portar fantastic . pacat ca s-au gasit niste neica nimeni , care n-au nicio legatura cu fotbalul , sa-l tarasca in mocirla ...

lebateauivre
lebateauivre  •  15 Noiembrie 2014, 00:14

trebuie sa-ti iei sanctiunea si sa-i lasi in pace, helmut ! astia sunt la acelasi nivel de (ne)oameni cu parlamentarii si guvernantii deci esti in mare primejdie...

Vezi toate comentariile (222)
Comentează