FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - POLI TIMIŞOARA, SÎMBĂTĂ, 19:00, DIGISPORT, LIVETEXT PE GSP.RO

Adrian Anca şi Mugur Guşatu se războiesc în culisele derbyului din Ardeal, CFR-Poli

adrian anca si mugur gusatu
adrian anca si mugur gusatu

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 03 martie 2011 13:17

Foşti jucători la CFR Cluj, respectiv Poli Timişoara, Adrian Anca şi Mugur Guşatu au vorbit despre partida de sîmbătă şi au rămas fideli fostelor sale echipe.

Adrian Anca şi Mugur Guşatu au scris istorie la cele două formaţii care se vor întîlni în derby-ul Ardealului. Anca a jucat 5 ani la CFR, în perioada 2003-2008, iar Guşatu la Poli între 1995 şi 1997, cînd a marcat de 26 de ori pentru formaţia bănăţeană. Cei doi atacanţi au făcut avanpremiera duelului direct dintre cele două echipe.

- CFR-Poli. Pe cine vezi favorită?
Adrian Anca - Avînd în vedere situaţia de acum, cred că şansele sînt egale. CFR-ul joacă însă acasă şi ar trebui să cîştige. Va fi un meci interesant, iar eu îmi aduc aminte că Poli nu prea a cîştigat meciuri la Cluj.
Mugur Guşatu - Favorita este Poli, cu siguranţă. Este singura echipă neînvinsă în campionat şi nu văd de ce ar pierde la Cluj. Timişoara este o echipă foarte puternică acum

- Iese CFR-ul definitiv din cursa pentru titlu dacă nu învinge?
Anca - Este una din ultimele şanse, dar atîta vreme cît matematica mai este în joc eu cred că CFR-ul trebuie să spere. Era foarte important ca băieţii să bată la Cluj, dar nu-mi dau seama nici acum ce s-a întîmplat. Nu au avut un număr 9 în teren, iar eu, în locul lui Alin Minteuan, începeam cu Kapetanos din primul minut, chiar dacă nu era la capacitate de 100%.
Guşatu - Eu cred că CFR-ul a ieşit deja din cursa pentru campionat. Sînt totuşi 14 puncte diferenţă, ceea ce ar însemna 5 victorii, iar problema clujenilor nu este că îi urmăresc doar pe cei de la Oţelul. Mai sînt 7 echipe deasupra lor. Nu i-ar fi vîndut pe Culio şi pe Traore dacă mai sperau la titlu

- Cît de mult vor conta absenţele lui Mureşan şi Alexa?
Anca - Ambii sînt foarte importanţi, dar cred că absenţa lui Mureşan se va resimţi mai mult pentru că nu văd înlocuitor pentru el. Nu cred că Alin va face greşeala să joace cu Bakary Sare pentru că a ajuns la echipă doar de cîteva zile.
Guşatu - Alexa este un sufletist, este motorul echipei timişorene, dar cred că absenţa lui Mureşan este mai importantă. Poli are înlocuitori la mijlocul terenului, iar CFR-ul stă mai prost la acest capitol

- Care crezi că va fi omul cheie al meciului? Cine poate decide partida?
Anca - S-a tot vorbit de faptul că De Zerbi este accidentat, dar eu sper ca el să joace. Este singurul care poate face diferenţa pentru CFR. O lovitură liberă, o accelerare, orice... Nu văd alt jucător de la Cluj care ar putea ieşi în evidenţă aşa cum o face el. De partea cealaltă Goga şi Zicu vor avea un cuvînt greu de spus.
Guşatu - Eu îl văd pe Zicu omul meciului. A ajuns la un vîrf de formă, este golgheterul campionatului şi se pare că îi prieşte Timişoara. Acolo se crează o emulaţie extraordinară. Şi eu şi Gigel Bucur ne-am simţit fantastic acolo.

- Un pronostic?
Anca - Eu îmi doresc să bată CFR-ul. 1-0 este de ajuns pentru că sînt trei puncte.
Guşatu. - Dacă mă pricepeam la scoruri mergeam la pariuri, iar acum eram milionar. Nu ştiu un scor, dar Poli nu va pierde

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (8)
xboss
xboss  •  04 Martie 2011, 14:07

poti vreodata sa-l compari pe gusi-gol cu ancutza?niciodata...

46rossi
46rossi  •  04 Martie 2011, 12:39

nu va mai tot certati k o faceti degeaba.Hai cu totii sa fim mai civilizati. Sa speram ca maine va fi un meci frumos si cel mai bun sa castige ! HAI CFR Si daca ar fi sa alegem...mai bine ia POLI campionatul decat alta echipa... Ne vedem pe stadion ..

vlaicul
vlaicul  •  04 Martie 2011, 12:26
Postat de flacara.visinie pe 03 Martie 2011, 14:58

Poli-FC-Bragadiru va consemna prima infrangere in acest sezon. Va doresc sa iesiti pe locul 2, ca de obicei.

ai facut o mare greseala! ce echipa o sa iasa pe locul 2? Poli "minus" FC "minus" Bragadiru.... Just for your information, echipa asta nu exista....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează