FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Adrian Cristea nu e de acord cu antrenamentele la munte: "Alergi, alergi, dar să nu dai în hepatită!"

Adrian Cristea a jucat 6 ani la Dinamo, 2004-2010, unde a avut suişuri şi coborîşuri, iar microbiştii
Adrian Cristea a jucat 6 ani la Dinamo, 2004-2010, unde a avut suişuri şi coborîşuri, iar microbiştii "cîinilor" fie l-au apreciat, fie îl urăsc

Articol de - Publicat luni, 21 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 21 ianuarie 2013 00:57

Adrian Cristea, 29 de ani, a mărturisit într-un interviu acordat GSP TV de ce nu este de acord cu antrenamentele făcute de dinamovişti şi de ce îşi apreciază şeful de la Petrolul.

- Adrian, cum este mai bine să te antrenezi? La munte, să iei pantele în piept prin zăpadă, sau pe teren uscat?
- Eu, unul, de-abia aştept să plecăm marţi în Antalya, să ne pregătim pe iarbă, să atingem mingea. E mai greu pînă îţi intri în ritm, dar şi mai dificil e să alergi prin zăpadă. Nu eşti căprioară! Cînd îi văd pe cei de la Dinamo la televizor sau în pozele din ziar, mă bucur că sînt la Petrolul şi pot să mă pregătesc la Izvorani.

"Ridicam mîna şi spuneam, nu păcăleam"

- Îi crezi pe "cîini" cînd se vaită şi spun că nu mai pot să ţină telefonul la ureche?
- Da, păi chiar am încercat să vorbesc cu ei, dar nu puteau să răspundă. Eu ştiu ce metode are domnul Ţălnar, am făcut şi eu cu dînsul acum trei ani, nu pot decît să le urez dinamoviştilor putere să treacă peste acest cantonament. Cosmin Contra face la Petrolul un program cu cap, nici prea greu, nici prea uşor.

- "Driblai" antrenamentele prin zăpadă, pantele?
- Rezistam cît puteam în acea perioadă, cînd nu mai puteam ridicam mîna şi spuneam asta, nu păcăleam. Nu trebuie să dai jucătorii peste cap că se pot îmbolnăvi. Să nu faci hepatită de la atîta alergare! Dar domnul Ţălnar se bazează mult pe pregătirea fizică, asta e mentalitatea lui. OK, succes!

"Vrem Cupa"

- Eşti fan al metodelor de antrenament ale lui Contra?
- Are mentalitatea de afară, a fost atîţia ani în Spania şi se vede acest lucru. Ştie cum să dozeze pregătirea. Vrem să cîştigăm Cupa României, să terminăm în primele patru, iar la anul să ne batem la titlu. Anul acesta e greu, nu cred că Steaua mai poate pierde campionatul.

- Te-ai împăcat şi cu fanii Petrolului?
- Sînt fanatici, n-am nici o problemă cu ei, pot să spună şi să facă orice doresc. Sufletul îmi este acum la Petrolul şi vreau să fac performanţă.

"Normal că sper să prind curînd un transfer în străinătate, poate într-o zi mi se va îndeplini acest vis" ( Adrian Cristea, mijlocaş Petrolul)

1 gol în 15 meciuri de campionat a reuşit cel supranumit "Prinţul" pentru formaţia prahoveană

ALTE ŞTIRI DESPRE PETROLUL:

Amical cu presa
Oficialii şi cei care alcătuiesc staff-ul tehnic al clubului i-au invitat pe reprezentanţii presei prahovene la un meci demonstrativ. Cele două formaţii s-au întîlnit la Complexul Olimpic de la Izvorani. Printre protagonişti s-au numărat "principalul" Cosmin Contra, secundul Laurenţiu Roşu, dar şi legenda ploieşteană Dumitru Jipa. "Lupii" au învins cu scorul de 7-6.

Alcenat nu mai vine
Fundaşul dreapta Jean Sony Alcenat nu ar mai vrea să mai evolueze pentru Petrolul, iar antrenorul Cosmin Contra caută o soluţie în flancul drept al apărării. "Alcenat am înţeles că nu mai vrea nici el să revină şi poate am avea nevoie de un apărător pe partea dreaptă. Dacă se va ivi vreo ocazie să îmbunătăţim şi alte posturi, cu siguranţă o vom face", a comentat "Guriţă".

Mai vor un atacant
Petroliştii pregătesc aducerea unui atacant, după ce situaţia lui Jeremy Bokila (24 de ani) a devenit incertă. Trupa lui Cosmin Contra pregăteşte transferul unui vîrf din străinătate de o valoare apropiată de cea a congolezului. Surse din apropierea clubului susţin că ploieştenii sînt pregătiţi să plătească în jur de 500.000 de euro pentru aducerea unui vîrf.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
jopek
jopek  •  21 Ianuarie 2013, 10:02

ar vrea el un contract in strainatate , cam greu...la valoarea lui, sau daca are noroc ajunge prin a-2-a liga din Rusia

florinch
florinch  •  21 Ianuarie 2013, 09:27

"Printul" Cristea se teme sa nu faca hepatita si pe terenul de fotbal in timpul meciurilor si de aceea prefera sa nu alerge.Omul asta a fentat intotdeauna fotbalul,pacat de el.Daca nu era atat de mare putoare,sigur ar fi facut furori in Spania sau Italia.Eu unul ma bucur ca nu mai e la Dinamo.

laurentz
laurentz  •  21 Ianuarie 2013, 07:58

Ce sa mai zicem, "Printule" ... La cat talent ti-a harazit Domnul, daca iubeai fotbalul un pic si nu te-ar fi deranjat transpiratia de pe tricou aveai parte de o cariera mult, mult mai frumoasa. Pacat ca te-ai multumit cu putin, si ca ai o alta ordine a prioritatilor in viata... Sper sa nu ajungi utilizator de tesla precum Mitea, alta poama....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează