Articol de , - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 00:52 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 02:53

Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, a avut o reacție furtunoasă la finalul meciului cu Universitatea Craiova, încheiat 1-1. Acesta și-a atacat rivala, a criticat în termeni duri arbitrajul și a pus tunurile pe ultrașii rivali de la Peluza Nord, cei care l-au jignit prin intermediul unui banner vulgar afișat pe „Oblemenco”.

Mititelu a fost furios după meci, finanțatorul lui FCU declarându-le război suporterilor rivalei CSU. Afaceristul a fost insultat printr-un banner suburban al celor de la CSU, care a stat afișat în peluza gazdelor mai bine de 20 de minute. 

Ce a remarcat antrenorul lui FCU Craiova după egalul cu Universitatea: „Acel lucru îmi demonstrează că avem viitor”
CSU CRAIOVA - FCU CRAIOVA
Ce a remarcat antrenorul lui FCU Craiova după egalul cu Universitatea: „Acel lucru îmi demonstrează că avem viitor”

Adrian Mititelu: „Mi-au atacat familia într-un mod barbar!”

„Vreau să vă spun că sunt foarte supărat și indignat. La Peluza Nord, mi-a fost atacată familia într-un mod barbar! 

Eu sunt cel mai important investitor din istoria fotbalului craiovean! Toate neamurile lui Rotaru, Ilinca, Nețoiu n-au băgat câți bani am băgat eu în fotbalul craiovean. Și sunt singurul localnic care a băgat bani mulți.

Am făcut infrastructură în Craiova, am reparat «Oblemenco», am fost primul om care a făcut terenuri de antrenamente pe vechiul «Oblemenco». Am făcut acum o bază care e în primele 3 din România. Să vină niște nenorociți, niște analfabeți și să spună că «familia Mititelu....»?! ”, a declarat Adrian Mititelu, în dialogul purtat cu presa după meci. 

Adrian Mititelu, izbucnire FURTUNOASĂ după derby: „Din momentul ăsta, suntem într-un război de 10 ori mai mare. Mi-au atacat familia într-un mod barbar! CSU e echipa sistemului”
Un mesaj vulgar adresat familiei Mititelu a fost afișat mai bine de 20 de minute pe stadion, în dreptul galeriei gazdelor.

Adrian Mititelu: „Din momentul ăsta, suntem într-un război de 10 ori mai mare decât a fost până acum”

Într-un acces de furie, Mititelu a continuat: 

„Să afișeze un banner cât casa de mare, la un meci transmis...?! Iar clubul gazdă să nu facă nimic?! Asta este marea organizare de la acest club superprofesionist? Vă spun, pentru chestia asta n-o să-i iert niciodată!

Și ce va depinde de mine, indiferent sub ce sancțiune, Peluza Nord a lor se va închide la meciurile cu FCU! Nu va exista cât timp voi fi eu gazdă. Nu cred că lui Rotaru i-ar conveni să găsească la meciul următor mesaj cu «familia Rotaru....». Nu i-ar conveni chestia asta.

Stăteai ca blegu' în tribună...?! Indiferent ce război am avut cu el, dacă el trecea prin asta, mă duceam și rupeam eu banner-ul în două minute!

Au stat ca niște nesimțiți...Am și eu familie, copii, nepoți! Am băgat zeci de milioane în fotbalul craiovean și vin niște vagabonzi, niște nenorociți, niște neica-nimeni și vorbesc ei de Știința? Despre Știința pentru care eu mi-am dat viața? 

Să mă înjure și să-mi jignească familia în halul ăsta? Vă spun că pentru treaba aceasta, nu-i iert! Voi face demersurile legale și regulamentare pentru ca acest club să fie sancționat pentru faptul că e incapabil să organizeze un meci. 

Acel banner mare apărut la Peluza Nord este banner-ul lui CSU, nu e al suporterilor! CSU e organizatoarea meciului. Voi face plângere la Jandarmerie, fiindcă au stat în pasivitate. Nu cred că șefului Jandarmeriei i-ar fi convenit să citească așa ceva despre familia lui.

Așa ceva este inadmisibil în 2023! Acest club bine organizat...ați văzut ce figuri au în ei? L-au atacat pe Rednic ei... Mă cheamă la tribuna oficială și uitați ce-mi fac! Îmi jignesc familia în acest mod?! Am și eu nepoți, am fată, am copii, am rude! Să se uite la televizor și să vadă chestia asta? Este nepermis așa ceva! Să le fie rușine

Din momentul ăsta, suntem într-un război de 10 ori mai mare decât a fost până acum”, a „tunat”, Adrian Mititelu

CSU - FCU Craiova / FOTO: Raed Krishan
Universitatea și FCU Craiova au dat-o la pace în derby-ul din Bănie / foto: Raed Krishan
CSU - FCU Craiova / FOTO: Raed Krishan
CSU - FCU Craiova / FOTO: Raed Krishan
CSU - FCU Craiova / FOTO: Raed Krishan
+29 FOTO

Adrian Mititelu, furibund și la adresa arbitrajului!

În continuare, Mititelu a acuzat în termeni duri arbitrajul, numind-o pe CSU „echipa sistemului”.

„Sunt cea mai mare victimă a lui Mircea Sandu și a lui Mitică Dragomir, am pierdut 30-40 de milioane de euro și 7-8 ani din viață din cauza lor, dar niciodată nu se întâmpla pe timpul lui Sandu Mircea să am asemenea arbitraj!

E clar că CSU e echipa sistemului, așa au apărut și în fotbal, în 2013, teleportați! Încă de la promovarea noastră din 2021, tot timpul ne-au ciupit sau ne-au furat cu arbitrii, care au arbitrat în favoarea lor. Cu excepția primului meci direct, în care ne-au bătutu fără drept de apel, pe noi ne-au învins doar cu arbitrajul.

A fost un arbitraj părtinitor, nici nu știu ce să mai fac. Noi facem unele afirmații, suntem amendați, dar câinii latră, ursul merge și nu se întâmplă nimic! Mă simt foarte frustrat! Dar mă așteptam la un asemenea arbitraj, știam că acest arbitrjul e preferatul lor (n.r. - Radu Petrescu)

Nu știu cum face domnul Rotau de are noroc de niște arbitri care, de obicei, îl arbitrează foarte bine pe dumnealui. Domnul Bodescu ar putea să ne spună mai multe despre repartizarea arbitrajelor în fotbalul românesc. Poate că Padula a greșit în momentul în care a protestat atât de energic, dar Bancu face un henț clar la acea fază, un henț important! Negru a primit un cot în gură și nu s-a dat nimic...

Adrian Mititelu, izbucnire FURTUNOASĂ după derby: „Din momentul ăsta, suntem într-un război de 10 ori mai mare. Mi-au atacat familia într-un mod barbar! CSU e echipa sistemului”
Adrian Mititelu a izbucnit la adresa rivalei / Captură GSP Video

Adrian Mititelu: „CSU e una dintre echipele favorizate an de an!”

„Arbitrajul a fost 15% cu CSU! Nu e o surpriză, dar vă spun că din această seară am stabilit deja o acțiune. Nu se poate, trebuie să facem ceva cu arbitrajul. Trebuie să se întâmple ceva. Sunt două-trei echipe favorizate an de an, iar CSU e una dintre echipele favorizate. Nu doar la meciurile cu noi, am observat că și în alte meciuri. Primesc un plus de 10-15%, ceea ce e incorect!

Ei vorbesc despre Știința, despre tradiție, despre spirit și onoare. Dar Știința toată viața ei a luptat cu nedreptățile! Justiția din arbitraul românesc este deplorabilă. Nu e justiție, e injustiție.

S-o lase mai moale cu spiritul! Știința a fost o echipă vânată de sistem, n-a fost o echipă sprijinită de sistem cum sunt ei acum. Să le fie rușine! Am văzut că spuneau jucătorii lor la declarații că le pare rău că nu ne-au bătut. Bă, să spuneți sărutmâna că n-ați luat multe astăzi! Chiar n-ați văzut jocul? FCU a fost cu 3 clase peste ei.

Mititelu, triumfal: „S-a văzut cine a fost Știința!”

Despre partida din Bănie, încheiată 1-1, Mititelu a declarat: 

S-a văzut clar cine a fost Știința astăzi, s-a văzut cine este echipa cea mai bună și cine are jucătorii cei mai buni. Așa că s-o lase moale, să nu mai spună că au echipă mai bună. 

Știam, în sinea mea, că avem o echipă mai bună decât a lor. Ei au doi-trei jucători mai buni, în rest sunt niște jucători normali, pe care-i are orice echipă. Echipa lor e în cădere, a noastră este în urcare. 

Dacă l-am fi avut și pe Bauza... Baeten a intrat doar 10 minute. Noi nu i-am putut folosi pe Ivan și Mitriță ai noștri, așa îi consider eu. Sunt jucători extrem de importanți pentru noi, la fel cum sunt Ivan și Mitriță la CSU”.

Vreau să-mi felicit jucătorii, au arătat că au o inimă mare. Cred că astăzi meritam să câștigăm! 

Am sosit într-o situație deloc ușoară, dar reacția pe care am avut-o astăzi după ce am primit cartonașul roșu îmi demonstrează că avem viitor. E un semnal bun pentru noi, am o echipă luptătoare.

- Giovanni Costantino, antrenor FCU Craiova

Citește și alte știri de actualitate: 

Atât s-a putut! Universitatea și FCU Craiova au dat-o la pace în derby-ul din Bănie. Iar criza rămâne în Oltenia!

Antrenorul Craiovei, primele explicații pentru jocul modest prestat în fața rivalei: „E îngrijorător! Cred că asta s-a întâmplat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”