FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Adus din greşeală » Gigi Becali l-a cumpărat pe Rareş Enceanu la doi ani după ce îi fusese recomandat de MM Stoica

Articol de - Publicat marti, 24 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 23 martie 2015 22:40

Gigi Becali a comandat transferul lui Rareş Enceanu de la Braşov, la doi ani după ce MM îi zisese că e un fotbalist promiţător.

Chiar dacă Steaua are patronul şi managerul în spatele gratiilor, în Ghencea transferurile se fac la fel ca atunci cînd cei doi erau în libertate. MM Stoica propune, Gigi decide. Numai că acum între cele două acţiuni se întîmplă să treacă şi doi ani!

În această iarnă, steliştii au surprins aducîndu-l pe Rareş Enceanu de la FC Braşov, un mijlocaş de 20 de ani care nu a impresionat în Liga 1. Nici la Steaua nu a arătat prea multe în puţinul timp jucat.

A bifat un singur meci, cu Astra, 0-2, în Cupa Ligii, la Giurgiu, cînd a fost înlocuit în minutul 59, după o evoluţie dezamăgitoare. În rest, a mai prins o singură dată lotul în Liga 1, cu CFR Cluj, cînd Gâlcă n-a apelat însă la serviciile sale.

Cel care l-a vrut la Steaua n-a fost Constantin Gâlcă, ci Gigi Becali. Patronul din Ghencea i-a transmis lui Valeriu Argăseală să-l ia în pauza de iarnă. Transferul l-a luat prin surprindere chiar şi pe Mihai Stoica. Acesta îi spusese lui Gigi de Enceanu în urmă cu doi ani, chiar înainte ca patronul să fie închis, transmiţîndu-i că e un tînăr de viitor.

În acel sezon, 2012-2013, Enceanu, care atunci avea 18 ani, a bifat 6 jocuri pentru FC Braşov, reuşind chiar şi o "dublă". De atunci însă, acesta n-a mai progresat, fiind chiar împrumutat o jumătate de an la Unirea Tărlungeni. Cel mai mult a jucat în turul acestui campionat, cînd a strîns 15 prezenţe în tricoul galben-negru, dar n-a mai marcat de atunci, din urmă cu aproape doi ani.

Are concurenţă mare
Rareş Enceanu evoluează pe postul de mijlocaş stînga, adică exact acolo unde Steaua stă cel mai bine. Titularul postului este Cristi Tănase, iar cealaltă variantă este Alex Chipciu. În aceste condiţii, Enceanu are şanse minime de a prinde un loc de titular. Mai poate evolua şi ca mijlocaş defensiv, dar şi aici variantele sînt mult mai bune: Chipciu, Stanciu, Iancu sau Rusescu.

200 de mii de euro a dat Steaua celor de la FC Braşov pentru a-l lua pe Enceanu

"M-a luat puţin prin surprindere acest transfer, deoarece sînt foarte tînăr şi nu mă aşteptam să fac acest pas aşa de repede" (Rareş Enceanu, în ianuarie, după ce a semnat)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
alegzander19
alegzander19  •  24 Martie 2015, 23:49

Abia a ajuns la Steaua de 2 luni care a jucat o repriza si putin .. un jucator care a implinit 20 de ani in ianuarie .. si deja il treceti la transfer ratat. Pai parca acesta era scopul regulamentelor noi. Sa crestem jucatori tineri romani. Nici nu a apucat bine sa schimbe culoarea tricoului si deja dati in el. PS: ' Ziaristul sportiv' informat nu gluma ... Iancu sau Rusescu mijlocasi DEFENSIVI .. inseamana ca Steaua ataca cu Nita si Cojocaru ?

misterm001
misterm001  •  24 Martie 2015, 12:37

Auziti "duma" la nea Catalin Popescu (semnatarul acestui pseudoarticol, daca nu stiati cine este), citez: "Mai poate evolua şi ca MIJLOCAS DEFENSIV, dar şi aici variantele sînt mult mai bune: Chipciu, Stanciu, Iancu sau Rusescu."... Bre nea Popescule, ori te-au transferat, la sectia de fotbal, de la "alte sporturi", gen squash sau badminton, ori ai scris asta inainte sa te speli pe ochi si fara sa-ti fi baut cafeaua!... cei 4 jucatori, la care faci matale referire, Chipciu, Stanciu, Iancu si Rusescu, NU sunt, NU au fost si NU vor fi niciodata MIJLOCASI DEFENSIVI, pentru ca mijlocasii defensivi, la Steaua, sunt: Prepelita, Breeveld, Filip si Bourceanu!

biginel
biginel  •  24 Martie 2015, 12:29

Comentariul tCele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins,e randul dumneavoastra acum! Nu este MLM! Nu este joc piramidal! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimite textul "Info" la adresa de email: [email protected] ău...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează