FOTBAL  »  Superliga  »  ETAPA 34

Află toate detaliile despre lupta pentru titlu, Europa League şi retrogradare înaintea ultimei etape

Articol de - Publicat miercuri, 10 iunie 2009 00:00

GSP.RO îţi prezintă situaţia în clasament înainte de ultima etapă. Vezi cum Steaua şi Rapid pot rata calificarea în cupele europene, dar şi cum TAS poate decide campioana şi echipele retrogradate.

1. TITLU

Cum poate cîştiga Poli Timişoara campionatul
- Unirea Urziceni pierde acasă cu Steaua, Poli învinge la Braşov şi TAS readuce cele 6 puncte în contul Timişoarei. Este singurul calcul favorabil trupei viola! :O

Practic, coordonatele luptei pentru titlu sînt foarte simple. Dacă Unirea obţine minim un egal în ultima etapă, soarta titlului este decisă: trofeul merge în Bărăgan. Poli este obligată în schimb să învingă pe terenul lui FC Braşov, formaţie care n-a pierdut niciodată acasă în acest sezon! Apoi, condiţia numărul 2 pentru ca Timişoara să termine pe locul 1 este ca cele 6 puncte de penalizare să revină în contul echipei lui Marian Iancu. Şanse mici pentru Poli, dar pe care elevii lui Vali Velcea şi le vor juca fără îndoială pînă la capăt.

2. EUROPA LEAGUE

CFR Cluj este în acest moment singura echipă sigură că va evolua în primul sezon de Europa League. Dacă situaţia locului trei depinde de punctele Timişoarei de la TAS, locurile 5 şi 6 sînt disputate de cinci echipe.

CLASAMENT

5. U Craiova - 56p (golaveraj +20)
6. Steaua - 55p (golaveraj +17)
---------------------------------------------------------------
7. Rapid - 54p (+10)
8. FC Vaslui - 54p (+6)
9. FC Braşov - 52p (+9)

Meciurile decisive pentru Europa League: Rapid - Poli Iaşi, FC Braşov - Poli TImişoara, Craiova - FC Vaslui, Urziceni - Steaua

Cum se califică U Craiova

Oltenii au nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura calificarea în Europa League. Meciul cu Vaslui este unul dificil, moldovenii avînd şi ei calificarea asigurată în cazul unei victorii. Craiova se mai poate califica şi dacă pierde, dar are nevoie de un pas greşit al Rapidului şi un eşec al Stelei.

Cum se califică Steaua
"Roş-albaştrii" îşi joacă şansa la Urziceni. Victoria îi califică automat, în timp ce egalul este folositor doar dacă Rapid şi Vaslui nu cîştigă. Steaua mai poate merge în Europa League şi la înfrîngere, dar în acest caz Vaslui şi Rapid trebuie să piardă.

Cum se califică Rapid
Rapid şi Steaua nu pot merge împreună în Europa League, dar ambele pot rămîne acasă Chiar dacă vor cîştiga în faţa celor de la Poli Iaşi, se pot califica doar în cazul unui semi-eşec al Stelei. La egal prind Europa doar dacă Steaua şi Vaslui sînt înfrînte. Înfrîngerea îi lasă pe giuleşteni fără nici o şansă.

Cum se califică FC Vaslui
Moldovenii depind doar de ei, calificîndu-se automat în cazul unei victorii. Şi egalul îi poate duce mai departe, doar în cazul în care Steaua pierde, iar Rapidul nu cîştigă. Înfrîngerea este echivalentă cu ratarea cupelor europene.

Cum se califică FC Braşov
Băieţii selecţionerului au o singură şansă de calificare. Ei trebuie să învingă Poli TImişoara şi să spere că Rapid şi Steaua vor pierde, în timp Vasluiul obţine maximum un egal.

3. RETROGRADARE

Cine scapă de la retrogradare: Poli Iaşi, Gaz Metan sau Farul?
Cu doar o etapă înainte de finalul campionatului, lupta pentru evitarea retrogradării din Liga 1 este la fel de aprigă şi pasionantă precum cea din zona europeană a clasamentului.

Clasament

14. Poli Iaşi - 36p (golaveraj -15)
---------------------------------------------------------------
15. Gaz Metan Mediaş - 33p (-17)
16. Farul Constanţa - 30p (-23)

În ultima etapă ne aşteptăm să vedem meciuri de foc în întîlnirile Rapid - Poli Iaşi, Gaz Metan - CFR Cluj şi CS Otopeni - Farul.

Nocturna poate decide retrogradata
În tur, nocturna a cedat la meciul Poli Iaşi - Farul, astfel că formaţia oaspete a cerut cîştigarea la masa verde a partidei şi penalizarea echipei moldave, deşi meciul s-a rejucat şi s-a încheiat cu victoria gazdelor. În cazul în care decizia TAS-ului va fi favorabilă Farului, Poli Iaşi ar avea mari probleme înaintea ultimei etape! Ieşenii ar pierde 3 puncte, care ar fi adăugate în clasament în dreptul Farului.

Dacă TAS va decide în favoarea Farului în cazul "nocturnei" de la Iaşi, clasamentul ar arăta halucinant înaintea etapei cu numărul 34: Iaşiul, Farul şi Gazul ar avea TOATE cîte 33 de puncte!

Miza FC Argeş
Chiar dacă cele 3 echipe se bat pe un singur loc care asigură salvarea în acest sezon, miza ar putea reprezenta şi ocuparea locului 15, care este primul aflat imediat "sub linie". De ce? Atît Farul, cît ş Gaz Metan speră ca FC Argeş să fie retrogradată în urma scandalului de corupţie născut în jurul lui Cornel Penescu. Piteştenii sînt clasaţi pe un liniştitor loc 10, dar o eventuală retrogradare din oficiu a lor ar însemna salvarea pentru prima echipă aflată "sub linie", adică cea de pe locul 15. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
decaraiman
decaraiman  •  10 Iunie 2009, 19:20

aceasta este lista europarlamentarilor romani simpatizati si agreati atat de presa europeana cat si de parlamentul european: severin adrian Monica Macovei Sogor Csaba george becali renate weber elena basescu Tőkés László Traian Ungureanu

 •  10 Iunie 2009, 17:49

Stelist cum sunt cred ca cel mai corect ar fi sa se califice Craiova si Brasov in EL. Mai exact sa se indeplineasca cele 3 conditii de calificare pentru Brasov. In partea de sus sper la un 1.Urziceni, 2.Poli, 3.Dinamo (adica Poli sa-si ia punctele, Urziceni sa castige si Dinamo sa manance bataie). La retrogradare sper sa ramana nu pice Gaz Metan ca sunt simpatici.

 •  10 Iunie 2009, 16:29

super tare. Cica in articol aflii totul despre CL, EL si retrogadare. Dar despre dinamo nici un cuvant. Chiar, aveati ceva de scris? :)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează