FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - VIITORUL 1-2

Agenţiile de pariuri au tratat cu suspiciune meciul Chiajna - Viitorul 1-2 » Dragomir: ”Parcă voiau să piardă!”

Articol de , - Publicat luni, 23 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 decembrie 2013 21:37

Declaraţia îi aparţine fostului şef al LPF, Dumitru Dragomir, care lasă de înţeles că succesul trupei lui Hagi ar fi fost facilitat de gazde. Mijlocaşul Concordiei, Florin Purece, s-ar fi cerut afară de pe teren în repriza secundă.

Disputat în umbra derby-ului Astra - Steaua, meciul Concordia - Viitorul 1-2 a prezentat toate ingredientele unei confruntări suspecte la pariuri: răsturnare de scor, victorie oaspeţi, penalty, eliminare! "La 1-0, parcă voiau să piardă jocul, n-am văzut aşa ceva pînă acum. Şi cu om în plus!". E declaraţia oferită la DigiSport de fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir, după curioasa dispută de la Chiajna.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Deşi a evoluat în superioritate vreme de 70 de minute şi a condus la pauză, Concordia s-a topit inexplicabil în repriza secundă şi a pierdut spre final. "E treaba mea ce am vrut să spun!", a parat ieri Dragomir cînd Gazeta l-a rugat să detalieze subiectul.

Favorita s-a schimbat brusc!
Date revelatoare despre meci sînt developate însă din modul cum s-au răsturnat cotele brusc exact în ziua întîlnirii la agenţiile online: Concordia s-a transformat subit în outsider din favorită!

La bet-at-home, de exemplu, cu trei ceasuri şi jumătate înainte de startul partidei, victoria Viitorului era la nivelul 3.65, dar a scăzut la numai 2.40 cînd mai rămăseseră două ore pînă la începerea disputei. Iar la titanbet, combinaţia 1 pauză/2 final avea cotă 41 pe 19 decembrie, dar numai 29 pe 21 decembrie, ziua jocului.

"Nu e o scădere explozivă, dar ridică serioase semne de întrebare", punctează specialişti în domeniu. Iar forumurile pariorilor abundă cu discuţii despre "pontul de la Chiajna" şi cu postarea unor bilete cîştigătoare doar cu surpriza de sîmbătă.

599823-cote-inversate.jpg

"Mijlocaşii au rămas blocaţi pe o latură"
Chiar în tabăra Concordiei s-au născut suspiciuni vizavi de modul în care Viitorul a obţinut cele trei puncte. Doi dintre jucătorii Chiajnei, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au semnalat aspecte bizare simţite pe gazon.

"Jocul din repriza a doua a fost cel mai slab al Concordiei din actualul sezon. De exemplu, Purece, care e un jucător bun, m-a mirat cu Viitorul prin prestaţia sa. De obicei, jucătorii de la mijloc fac schimb de locuri în teren, dar acum unii au rămas blocaţi doar într-o parte", a punctat unul dintre fotbalişti.

"Purece a trimis un coleg să-i ceară schimbarea"
Completarea a venit de la un coleg: "La un moment dat, Purece a trimis un coechipier către banca de rezerve să anunţe că vrea să fie schimbat peste zece minute! Reacţia lui Chirilă a fost aceea că l-a scos de pe teren pe emisarul lui Purece!". Este vorba despre Marian Neagu, înlocuit cu Zaharia în minutul 79!

Viitorul are precedent în schema "1 pauză/2 final plus eliminare"
Pe 15 aprilie 2013, etapa 26 a sezonului trecut, Viitorul a jucat în deplasare cu CSMS Iaşi. Presa din Moldova, prin ziarulevenimentul.ro, a anunţat că se zvoneşte un deznodămînt ştiut: 1 pauză, 2 final.

Ce s-a întîmplat pe teren seamănă aproape 100% cu ce s-a petrecut la Chiajna: gazdele au condus la pauză, 1-0, s-a făcut 1-1, apoi a fost eliminat Lazăr de la Viitorul, tot după două "galbene". În inferioritate, Viitorul a cîştigat, 2-1! "Nici nu ştiu cum arată un bilet la pariuri", comenta la acea vreme acuzaţiile Florin Prunea, preşedinte la CSMS.

3 partide ale Viitorului au fost blocate de mai multe case de pariuri online în 2013: 2-1 la CSMS Iaşi, 5-2 la Steaua şi 2-0 acasă cu Bistriţa

"Sînt speculaţii. Nu m-am antrenat normal în ultima săptămînă, am avut probleme la stomac, am fost şi sub perfuzii vreo trei zile. Mi-am dorit să joc, să învingem, de-asta am forţat!" ( Florin Purece, mijlocaş Concordia)

"Dacă cineva poate să spună ceva, să spună concret! Să nu împroaşte cu noroi. E prea mult pentru mintea mea să mă gîndesc că nişte fotbalişti atît de tineri pot face asta. Dacă ar fi aşa, înseamnă că ar putea juca în orice film de suspans!" ( Paul Peniu, preşedinte Viitorul)

599824-chiajna-viitorul-1-2.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
saxon
saxon  •  23 Decembrie 2013, 23:49

Si totusi ma intreb ce pana mea se astepta de la un meci intre o retrogradata de drept dar salvata de comisii si alta potentiala retrogradata salvata de Steaua si Dinamo? Alta intrebare: ce se astepta de la doua din echipele lui Steaua, cumnate intre ele? Sa se rupa pe viata si pe moarte? Cum Viitorul era mai la garla, punctele au ajuns la Constanta. Daca nu-ti da familia cand ti-e greu, cine sa-ti dea? Concordia nu are deocamdata nevoie de puncte. Nu trage la nimic si nu prea e amenintata. Daca ar fi, s-ar gasi ajutoare. De la Targu Jiu, de la Piatra Neamt...Am senzatia ca astia sunt ca pocaitii...isi fac case unii altora.

saxon
saxon  •  23 Decembrie 2013, 23:41
Postat de drdr3 pe 23 Decembrie 2013, 20:29

Bravo Viitorul. Sper sa ramaneti in Liga 1. Succes in continuare!

Daca s-ar putea sa ramana singuri ar fi fantastic! :)))

saxon
saxon  •  23 Decembrie 2013, 23:38
Postat de whiteredarad pe 23 Decembrie 2013, 13:21

"Viitorul are precedent în schema "1 pauză/2 final plus eliminare"-este una dintre cele mai neacoperite afirmatii !! O chestie,pentru care,in locul lui Hagi,l-as da in judecata pe autoruol afirmatiti.Ceea ce nu spuneti,desi parea ,"la fel de evident",este ca Tudor "s-a straduit" sa influenteze rezultatul,dand doua galbene (mai ales primul) ,usor de rapid la acelasi jucator.Cum articolul e semnat de un "consortiu" de jurnalisti,acum de sarbatori o singura urare : Sa va fie rusine ! Acuzati fara probe !

Stai cuminte ca iti explodeaza vreo vena si dai in alte alea! Daca nu observi, atat presa cat si noi, prostanacii care mai speram la ceva in fotbalul asta romanesc, nu facem altceva decat sa socializam despre blaturi, despre machidoni, despre Viitorul, Chiajna, Prunea, Pandurii, hagi si alte nenorociri cat si despre cum ne ruinam noi la pariuri ca sa faca altii pu...sca si cureaua lata, ma intelegi? Se pare ca la anu' Steaua nu va mai avea 15 puncte avans prin ultimele etape si nu va putea sa-si ajute ,,fratiorii machidoni" asa ca ,,surioara" Concordia face cinste in locul ei. In rest, chiar daca ne prindem de blaturile lui Hagi nu suntem baieti rai. Lasa sa fie bine ca sa nu fie r

Vezi toate comentariile (23)
Comentează