FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV

Alex Chipciu rămîne cu picioarele pe pămînt: "Sînt de modă veche!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 28 aprilie 2011 20:37

La numai 21 de ani, cel mai în formă jucător de la Braşov nu are maşină, nu-i place Facebook-ul şi nu merge în cluburi, în schimb, e nebun după fotbal

Amabil şi rezervat cînd vorbeşte despre sine, Alex Chipciu e "un altfel" de fotbalist. A început la 13 ani, cînd a plecat din Brăila natală pentru a juca la Şcoala de Fotbal din Piteşti sau "Şcoala vieţii", cum îi place să spună. Au urmat 5 ani la Braşov, ani în care împrumuturile la alte echipe l-au călit şi l-au pregătit pentru Liga 1. A revenit sub Tîmpa şi s-a impus ca titular în acest sezon, fiind pe lista granzilor de la Steaua, Dinamo şi Rapid, dar şi în vederile selecţionerului Răzvan Lucescu.

- Alex, Steaua, Dinamo şi Rapid sînt cu ochii pe tine. Unde te duci din vară?
- Nicăieri, chiar dacă se vorbeşte că mă vor. Rămîn şi din vară la Braşov, mie nu-mi trebuie complicaţii. Mi-am luat un apartament în oraş, mai ales că e locul unde mă simt ca acasă. Îmi doresc să joc în Europa League cu Braşovul, e visul meu.

- Se ştie că simpatizezi cu Steaua, dar şi că Dinamo are 50% din drepturile tale federative. Care e realitatea?
- Vreau să ştie toţi braşovenii că nu ţin cu Steaua, se vorbeşte aiurea. Am zis odată că mi-a plăcut echipa lor din '86, asta nu înseamnă că sînt stelist. Nici zvonul despre Dinamo nu e adevărat, domnul Neculaie m-a asigurat că aparţin 100% Braşovului.

- Cu cine te înţelegi cel mai bine din echipă?
- Cu Ilyeş, clar. E un om deosebit şi un exemplu pentru mine. Un fotbalist sau un om ca el se naşte la 20 de ani o dată. Dar să nu uit de Măldă, Cătălin Munteanu, Coman şi Nae Constantin, ce băieţi! Sînt familişti convinşi, am crescut în cel mai bun mediu lîngă ei şi am rămas prieteni.

- Urmează convocarea la naţională? Acolo e fostul tău antrenor...
- M-ar onora asta, ar fi ca un bonus pentru evoluţiile bune, dar toate la timpul lor. Să joc bine şi să fiu serios, că vine şi convocarea. Răzvan mi-a schimbat mentalitatea despre fotbal, m-a învăţat să stau în teren, m-aş înţelege bine cu el.

- Ce face Alex Chipciu în timpul liber?
- Mă uit la filme de acţiune, de preferat cu Al Pacino sau Johnny Depp. În rest, îmi place să pescuiesc, poate şi pentru că m-am născut la Dunăre. Cont de Facebook nu am, chiar dacă mi-au făcut unii vreo 4-5 pînă acum, aşa că nu pierd timpul pe laptop. Sînt de modă veche, nu am nici maşină. Eu sînt înnebunit după fotbal, rup meciurile în două. Mă uit întruna la fotbal, nu contează din ce campionat, îmi place orice meci.

"Eu nu vreau să fiu ca Messi sau Cristiano Ronaldo, eu sînt Alex Chipciu şi atît"
Alexandru Chipciu, mijlocaş FC Braşov

"Îmi doresc mult să trecem de Steaua şi să ajungem în finala Cupei. Mă urmăresc vorbele scrise la intrarea în cantonamentul Braşovului: ««Visul unei generaţii e Cupa României»», aşa că trebuie să cîştigăm trofeul"
Alexandru Chipciu, mijlocaş FC Braşov

CV Alexandru Chipciu
Născut la 18 mai 1989, Brăila
Post preferat: mijlocaş stînga
Meciuri în Liga 1: 29
Goluri în Liga 1: 4
Media notelor GSP: 6,22
Cel mai dificil adversar: Rui Duarte

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
neox
neox  •  29 Aprilie 2011, 12:15

Insfarsit un articol care reda adevarul , ASTEA SUNT CUVINTELE LUI !!! nu tot felul de articole inventate si scrise pe genunchi de tot felul de pseudo-ziaristi aserviti si debusolati de etnobotanice.RESPECT ALEX CHIPCIU.

mykelziq
mykelziq  •  29 Aprilie 2011, 12:12

Bravo, Alexule! Să fii ferit de accidentări și să ajungi mare, îți doresc! Și să câștigi prima cupă în Brașov :)

qzoom
qzoom  •  29 Aprilie 2011, 12:05

Frumoasa declaratie,sper sa atingi marea performanta cu F.c.Brasov....sa stii ca acel mesaj,referitor la cupa Romaniei are o conotatie ff mare.Ne-am bucura daca ar fii realizat.Sper sa continui la F.c.Brasov....ORASUL BRASOV e cel mai FRUMOS!.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează