FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Alex Piţurcă: "CFR, Rapid şi Steaua sînt principalele favorite la titlu" ;)

Alex Piţurcă, Piţurcă, Universitatea Craiova
Alex Piţurcă, Piţurcă, Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat luni, 26 iulie 2010 00:00

Odată cu startul Ligii 1, siteul Gazetei Sporturilor îti prezinta cele mai bune declaratii de la cei mai importanti jucatori ai formatiilor din prima divizie. De la o echipa de top sau de la una care doar aspira la acest statut, fiecare fotbalist are ceva de spus. Nu rata cele 18 interviuri cu vedetele formațiilor din Liga I!

Alex Piţurcă, atacant Universitatea Craiova

- Care este cel mai important transfer de la echipă în această vară?
- Cred că venirea bulgarului Gargorov este foarte importantă, s-a integrat rapid şi ne poate ajuta mult în noul sezon. S-a văzut şi în partida cu CFR Cluj că are calitate, sperăm să fie în formă şi de acum încolo.

- Ce obiectiv personal ai pentru noul sezon?
- Vreau să terminăm cît mai sus în clasament şi, poate, să forţăm participarea într-o cupă europeană. E prea devreme să vorbim acum, dar asta visăm cu toţii. În plan personal, vreau doar să îmi ajut cît mai mult echipa, să dau goluri şi pase de gol care să contribuie la victoriile noastre.

- Dacă ai avea bani, pe cine ai transfera din Liga 1? Dar din fotbalul international? De ce pe ei?
- Păi, în primul rînd i-aş grăbi recuperarea lui Florin Costea. E un fotbalist esenţial pentru Universitatea şi avem mare nevoie de el, cred că ar fi transferul perfect din punctul de vedere al grupului. Din străinătate, l-aş aduce pe Messi. E un fotbalist mare, cel mai bun din lume în acest moment şi e normal să-l vreau alături de mine.

- Care crezi că sînt echipele care se vor clasa pe podium la finalul campionatului?
- Greu de spus, sînt multe echipe care vor titlul şi competiţia este echilibrată. Nici nu ştii la cine să te gîndeşti prima oară, investiţii s-au făcut la majoritatea cluburilor cu pretenţii. Totuşi, dacă ar fi să aleg, cred că CFR, Rapid şi Steaua au cele mai mari şanse, dar nu trebuie neglijate nici Dinamo, Urziceni sau Vaslui.

- Cum ţi se pare nivelul fotbalului românesc în comparaţie cu ceea ce se joacă în campionatele puternice din Europa?
- Ar trebui să fie mai puţine echipe din punctul meu de vedere, şi astfel ar creşte şi nivelul competiţiei. Nu e o problemă fotbalistic vorbind, ci financiar. E criză, se cumpără tot mai puţin, vin jucători liber de contract care nu întotdeauna sînt cei mai valoroşi. Nu ştiu dacă sistemul cu 16 echipe ar fi mai bun, însă e o sugestie. Decizia nu-mi aparţine, deci conducătorii au mijloacele necesare pentru a lua cele mai bune hotărîri.

- Dacă ai putea alege, la ce echipă mare din lume ai vrea să joci?
- Aş juca în orice campionat din Europa de Vest, nu am o preferinţă anume. Dacă voi reuşi un sezon bun, de ce n-aş spera să merg într-o competiţie mai bună? Nu mă tentează Orientul pentru moment, încă nu am vîrsta la care să pun banii pe primul plan.

- Care e cel mai bun antrenor pe care l-ai avut? Poţi face o diferenţiere?
- Nu, pentru că de la toţi am avut lucruri importante de învăţat. Fiecare dintre tehnicienii care m-au antrenat şi-a pus amprenta într-un fel sau altul asupra evoluţiei mele.

- Crezi că vor strînge suficiente puncte echipele romănesti astfel incît şi în 2012 să avem echipa direct in grupele Ligii Campionilor?
- Cu toţii ne dorim asta, dar nu putem face previziuni de pe acum. Sperăm să avem în continuare cel puţin o echipă în grupele Champions League, poate vom merge chiar cu două pe viitor. Ne va fi foarte greu, depindem şi de adversarii pe care îi vom întîlni de acum încolo.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
florinch
florinch  •  28 Iulie 2010, 12:03

Vrei sa castigi 75-100$ pe saptamana stand in fata calculatorului?Trimite un e-mail cu textul LUCRU ACASA la adresa [email protected] si vei afla cum.

tataru2006
tataru2006  •  27 Iulie 2010, 21:53

Esti dus baiete ! 1.Gigi e certat cu Mititelu pt cazul Dorel Stoica si pt ca Mititelu nu a fost de acord ca Ionescu sa plece imprumut in Liga a II-a turca . 2) Piti jr. nu o sa joace e greu sa gandesti putzin.. 1-gigi vs mititelu ..niciodata nu o sa vezi asha ceva...cazul dorel e frectzie pt suporteri...ei fiind intzelesi cu mult timp inainte 2tu zici ca pitzi nu o sa joace...asta e un lucru bun concluzie: blat ca de obicei...inca nu te-ai prins..vb lui cap de damijeana

alrpd
alrpd  •  27 Iulie 2010, 16:14
Postat de lion21 pe 26 Iulie 2010, 19:45

Esti dus baiete ! 1.Gigi e certat cu Mititelu pt cazul Dorel Stoica si pt ca Mititelu nu a fost de acord ca Ionescu sa plece imprumut in Liga a II-a turca . 2) Piti jr. nu o sa joace

taticule, voi sunteti sluga Stelei demult nu de acum. asa ca dati din gura si va dati mari dar pana la urma tot va dati pantalonii jos si stati capra. Ca oltenii.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează