FOTBAL  »  Superliga  »  VOINŢA SIBIU - STEAUA 1-1

Alexandru Bourceanu va semna azi cu Steaua şi va debuta cu Dacia Mioveni

Alexandru Bourceanu va deveni astăzi jucătorul Stelei
Alexandru Bourceanu va deveni astăzi jucătorul Stelei

Articol de - Publicat duminica, 24 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 24 iulie 2011 01:55

Mijlocaşul Timişoarei a acceptat condiţiile care i-au fost propuse şi poate intra direct titular, pentru că e pregătit fizic şi apreciat de toată conducerea.


Steaua e aproape să-şi completeze linia de mijloc pe care o visează de la sfîrşitul sezonului trecut, cu Bourceanu şi cu Prepeliţă. Primul rezolvat e fotbalistul Timişoarei. Impresarul lui, Florin Iacob, a tratat ieri cu Valeriu Argăseală detaliile financiare ale contractului fotbalistului, după ce Becali şi Marian Iancu conveniseră deja în privinţa sumei de transfer.

Agentul a acceptat condiţiile propuse, adică 150.000 de euro salariu în primul an de contract plus o sumă de bani la semnarea actelor, urmînd ca venitul jucătorului să crească progresiv de la an la an. Şi Alex i-a transmis lui Iacob că oferta Stelei e în regulă. Urmează ca azi să iscălească actele, iar mîine să se prezinte deja la Mogoşoaia, la antrenamentele roş-albaştrilor.

Bourceanu a făcut pregătirea cu Poli în vara asta, aşa că e la un nivel bun din punct de vedere fizic şi poate fi folosit ca titular încă din runda următoare, duminică, atunci cînd Steaua o va întîlni la Constanţa pe Dacia Mioveni. El va juca în centrul liniei de mijloc, în locul lui Eric Bicfalvi, propulsat în primul "11" de statutul de internaţional cu care vine în Bucureşti şi de impresia pe care le-a lăsat-o noilor lui şefi. Şi Becali, şi MM au insistat pentru aducerea sa şi-l vor pe teren cît mai curînd. Gigi a acceptat să-i lase lui Poli şi un procent din drepturile asupra mijlocaşului în vîrstă de 27 de ani.


"Acest transfer e important pentru întreg fotbalul românesc, fiindcă Bourceanu va fi om de bază şi la Steaua, şi la echipa naţională!"
Florin Iacob, impresarul jucătorului

Are cifre mai bune ca Bicfalvi
Bourceanu parametru Bicfalvi
55,4 baloane jucate 50,8
65% pase reuşite 65%
12,8 baloane recuperate 10,9
2 ocazii create 0,4
* date din sezonul trecut

Achiziţia numărul 7
Steaua şi-a revoluţionat lotul şi în vara asta, după ce îl mai schimbase radical de două ori de-a lungul sezonului trecut. O dată astă-vară, cînd a venit Piţurcă, apoi la mijlocul turului, cînd au fost achiziţionaţi şapte oameni de la Unirea Urziceni. În vara asta au fost luaţi deja şapte fotbalişti noi şi continuă tratativele pentru alţii. Noutăţile de pînă acum: Bourceanu, Mihai Costea, Gabi Matei, Băjenaru, Tatu, Rusescu, Dorinel Popa.

Prepeliţă aşteaptă eliberarea
Următorul mijlocaş pe care-l va lua Steaua, Andrei Prepeliţă, aşteaptă de la LPF confirmarea faptului că e liber de contract, în urma dezafilierii Universităţii Craiova. Excluderea oltenilor din fotbal îi eliberează pe toţi fotbaliştii pe care ei îi aveau, doar că jucătorii au nevoie şi de documente de la Ligă care să le ateste clar dreptul de a semna cu orice alte cluburi. Prepeliţă are deja un acord cu Steaua.

Porumboiu a amînat afacerea
Florin Iacob, impresarul lui Bourceanu, a confirmat tranzacţia: "Alex va fi luni la Bucureşti şi în aceeaşi zi va face primul antrenament alături de noii lui colegi. Între cluburi n-au existat probleme, fiindcă Iancu şi Becali bătuseră palma, doar că au mai fost nişte discuţii cu Vasluiul care au picat, întrucît moldovenii n-au dreptul să legitimeze jucători". Porumboiu spera să-l ia pe Bourceanu gratis, după 10 septembrie, dar Iancu l-a atenţionat pe jucător: "Dacă nu semnezi cu Steaua, rişti să rămîi la Timişoara în Liga a doua, pentru că te voi plăti, ca să nu poţi deveni liber!".

Urmează alţi bănăţeni
Afacerea Bourceanu e prima pe care Iancu şi Becali o fac în vara asta, dar e foarte probabil să urmeze şi alţi fotbalişti care să treacă de la Timişoara la Bucureşti. Goga, Nikolici, Magera şi Sepsi sînt jucătorii pe care roş-albaştrii îi mai consideră interesanţi. Sepsi, fundaş stînga, acoperă un post pe care la Steaua mai există Brandan şi Latovlevici, dar fostul apărător de la Benfica e unul dintre jucătorii favoriţi ai managerului Mihai Stoica.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
forza1rapid
forza1rapid  •  24 Iulie 2011, 15:34

Iancu butoi de ca .....cat care a distrus simbolul Banatului un je,,,,gos penal . Sper ca DNA-ul sa se sesiseze cu acest individ notoriu care a dat multe tepe statului Roman si sa-i pregateasca un loc la Jilava unde este locul lui de drept !!!!

thefisherking
thefisherking  •  24 Iulie 2011, 14:17

Adevarul e ca in locul lui Bicfalvi pot juca si eu, cu rezultate mult mai bune. Daca ieri il baga pe Radut in locul lui, echipa cimpanzeului mai dadea un gol, in loc sa ia. Dar Levy are si el urme de frana in chiloti...

brod
brod  •  24 Iulie 2011, 12:20

primele trei litere din numele luiBOUrceanu il definesc perfect: sa te bagi la o echipa ca steaua, la gura, arogantele si smecheriile lui becali, inseamna ori ca doar picioarele sunt de tine, ori ca t-ie dor de viata nocturna a bucurestiului. bun venit, dodel tanase tot se plictisea cu damele de pe la oltenita si de mai nu stiu unde. are o cada de baie pregatita pentru colegii care mai vor sa se rupa...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close