FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, despre cum a lăsat fotbalul pentru atletism: „Așa a început totul” + Ce echipă și ce fotbalist admira

Alexandru Corneschi
Alexandru Corneschi

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2022 11:07 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2022 12:24

Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, a fost invitatul jurnalistului Costin Ștucan la emisiunea GSP Live. 

Acesta a vorbit despre cum s-a lăsat de fotbal pentru a se dedica atletismului, precum și despre Nicolae Dică (42 de ani), antrenorul celor de la FCSB, pe care îl admira în perioada în care tehnicianul evolua pentru gruparea roș-albastră. 

EPISODUL 10: Steaua - Dinamo din 1989 a avut poate cel mai spectaculos fotbal jucat vreodată în România: 60 de minute de joc și peste 70 de driblinguri în ultimul Derby de România dinaintea Revoluției!
steaua - dinamo
EPISODUL 10: Steaua - Dinamo din 1989 a avut poate cel mai spectaculos fotbal jucat vreodată în România: 60 de minute de joc și peste 70 de driblinguri în ultimul Derby de România dinaintea Revoluției!

Alexandru Corneschi: „Am plecat cu gândul de acasă să mă duc la fotbal”

„Fotbalul era singurul sport care se juca la noi în cartier, la Botoșani. Tatăl meu m-a văzut foarte energic. Ai mei mi-au luat un calculator în rate, era cât un dulap, era imens. 

Tatăl meu mi-a zis: «Nu vrei să te duci la un liceu sportiv? Să faci un sport într-un cadru organizat, să te antrenezi. Am plecat cu gândul de acasă să mă duc la fotbal. 

VIDEO EXCLUSIV. Alexandru Corneschi despre pasiunea față de fotbal: „Am renunțat la fotbal pentru atletism. Îmi plăcea de Dică”

Am văzut un antrenament de pe margine al unei echipe. Nu mi-a plăcut, pentru că spiritul de echipă lipsea, deși erau și juniori. Nu mi-a plăcut că toată lumea era numai pentru el. 

Am zis: «OK, nu îmi place.» Vreau un sport în care toată munca mea să se vadă în rezultatul final. Am rămas în curtea liceului sportiv și am căutat un antrenor de atletism. Așa a început totul. 

Eu eram stelist de mic. Îmi plăcea de Nicolae Dică”, a spus Alexandru Corneschi la GSP Live.

Citește și alte articole:

MM Stoica își acuză jucătorii: „E grav ce au făcut, nu l-au ascultat pe Dică!”

Dan Petrescu: „Am fost praf, voiam să fac 8 schimbări” » A fost iureș în vestiar!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează