FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

Algoritm antihaos » Un doctor în matematică propune o soluţie inedită pentru continuarea campionatului cu 20 de echipe!

Articol de - Publicat marti, 13 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 13 august 2013 17:49

Doctorul în matematică Mihail Buşu a explicat sistemul prin care sezonul îşi urmează făgaşul normal, adoptă încă două formaţii, dar nici o formaţie nu stă într-o etapă anume.

Mitică Dragomir a provocat, un matematician a răspuns: profesorul Mihail Buşu, 38 de ani, a găsit soluţia pentru un campionat cu 20 de echipe. Fără ca rezultatele de pînă acum să fie anulate!

"Marele noroc este că, în două etape din cele patru disputate pînă acum, am avut două meciuri amînate. Cele două formaţii noi ar fi, practic, Chiajna şi Iaşi. În algoritmul meu, acestea s-ar întîlni obligatoriu în prima rundă, în timp ce Iaşi - Rapid s-ar juca în a 4-a. În rest, în fiecare etapă, o anumită partidă se va amîna pentru sfîrşitul turului, iar combatantele ar întîlni Chiajna şi, respectiv, CSMS-ul.

Exemplu? În runda a 5-a, Corona ar fi întîlnit acasă pe Dinamo. În noul format, braşovenii vor juca împotriva Iaşiului, iar roş-albii cu Chiajna. Iar Corona - Dinamo se va disputa în runda a 18-a!", explică Buşu.

Studii în SUA, doctor în matematică
Omul căruia i-a venit ideea de restructurare a Ligii 1 este constănţean, are 38 de ani şi pasiuni atît de matematică, cît fotbalul. După terminarea facultăţii, a urmat un Master în matematici computaţionale, apoi, în 2000, a primit o bursă de doctorat în SUA, la Universitatea Stony Brook din New York.

În 2005, bărbatul şi-a încheiat studiile şi s-a întors în ţară. E Lector Universitar la Universitatea Financiar Bancară ce ţine de Institutul Bancar Român, unde predă Matematici Financiare şi Econometrie.

De 3 ani lucrează şi ca analist financiar - statistician pentru Consiliul Concurenţei din România. E doctor în matematică, urmează un al doilea doctorat în management la ASE. În prezent, e căsătorit şi are un băieţel de 5 ani.

Stelist de mic, dezamăgit de fotbalul românesc
Bărbatul ţine cu Steaua din copilărie. "Eram în clasa a şasea cînd tata m-a dus la semifinala Cupei Campionilor, cu Anderlecht. N-a avut bilet, dar m-a condus pana la stadion şi am intrat singur, fără tichet", rememorează bărbatul.

Nu-i place să vadă arenele Ligii 1 fără spectatori. "Am fost la meciul Săgeata - ACS Poli Timişoara şi stadionul era aproape gol. Fotbalul nu are sare şi piper", continuă Buşu.

Ignorat de Mitică
Bărbatul a trimis schema şi către Liga lui Mitică, însă n-a primit vreun răspuns. "Sincer, cred că, pentru fotbalul românesc, ar fi mai potrivită o ligă cu 14 sau 16 echipe în sistem play-off şi play-out. Dacă se va hotărî continuarea cu 20 de echipe, atunci cred că soluţia găsită de mine este cea mai potrivită!", conchide doctorul.

"E varianta optimă. Dar are o singură condiţie: să înceapă din etapa a 5-a! Dacă mai întîrzie un weekend, totul e pierdut" (Mihail Buşu, profesor matematică)

"Am solicitat părerea cluburilor şi numai cei de la Vaslui au fost de acord cu 20 de echipe în Liga 1!" (Oficial LPF)

Cum ar arăta meciurile după calculele lui Buşu:

*click pe imagine pentru zoom. În etapa a 14-a, varianta corectă este Corona - FC Braşov

582509-program.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (53)
larisa_i
larisa_i  •  13 August 2013, 23:47

Romania nu poate sa stranga mai mult de 12 echipe competitive

robotzel
robotzel  •  13 August 2013, 21:43
Postat de badeadorian pe 13 August 2013, 11:38

"Frustrare" este folosit gresit de catre 99 % dintre useri . Un stelist @speedy73 a atras primul atentia asupra acestui lucru . Suna pompos si usturator dar trebuie folosit in alt context .

daca este folosit gresit spune-ne tu un cuvant care trebuie folosit pentru toti cei care se uita cu invidie la ce este steaua acum, isi rod unghiile in fata televizorului la fiecare victorie a stelei pentru ca ei de fapt isi doreau sa piarda, ba chiar mai mult au pus si la pariuri ca o sa piarda. in acelasi timp singura dorinta a acestor indivizi este sa o vada pe steaua desfiintata pe motiv ca daca echipa lor are probleme trebuie sa dispara si steaua. sunt indivizi care isi pun problema ca de ce acum 20 de ani cand steaua a facut divizare nu a fost retrogradata pentru ca de 10 ani este ilegala divizarea? spune-mi tu un cuvant si o sa il folosim. se poate domnule DEX?

robotzel
robotzel  •  13 August 2013, 21:39

apropo de articol. normal ca vasluiul care a pierdut cam toate punctele puse in joc sa isi doreasca sa se inceapa campionatul de la 0. cat de ipocrit este acest porumboiu cand vorbeste de dreptate tinand cont ca accepta aceasta ilegalitate cu 20 de echipe.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează