FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC VASLUI 1-2

Alo, Spitalul de Urgenţă? » Cea mai proastă apărare din Liga 1 n-a mai fost salvată de cel mai bun atac

Liviu Ganea, Ganea, Dinamo
Liviu Ganea, Ganea, Dinamo

Articol de GSP - Publicat luni, 20 septembrie 2010 00:00

Dinamoviştii au ratat şansa de a deveni lideri, pierzînd în faţa unui Vaslui care a renăscut din cenuşă Vezi rezumatul partidei Dinamo - FC Vaslui 1-2! (video)

Dinamo a început închis meciul. Poate mult prea închis pentru o echipă care are cel mai bun atac al campionatului. Nici o ocazie clară pînă în minutul 14, cînd N'Doye a şutat năprasnic de la 28 de metri, dar Kuciak a respins. În rest, Dinamo a măcinat în gol. Dănciulescu a părut o rotiţă stricată într-un angrenaj alb-roşu fără orizont.

Golul a venit cînd meciul era mai mult decît închis. Bordeanu a centrat perfect, iar micul Ganea a plasat perfect o lovitură de cap (18). Culoarea le-a revenit "cîinilor" în obraji, însă reuşita avea să se întoarcă împotriva lor.

Sînmărtean, pasatorul perfect
Vasluiul a ieşit la joc. Wesley şi Sînmărtean nu s-au mai ascuns de minge, iar combinaţiile moldovenilor au început să prindă contur. Sînmărtean, omul care n-are loc la <naţionala> lui Răzvan, a arătat că e cel mai bun pasator din Liga 1. Mai întîi a dezechilibrat o întreagă apărare dinamovistă, găsîndu-l ideal pe Wesley, iar acesta l-a forţat pe Bordeanu să-şi bage mingea-n poartă.

Apoi, după cîteva minute, Sînmărtean a inventat o nouă pasă perfectă, iar chelia brazilianului Wesley a mîngîiat mingea pentru 1-2.

S-au stins încet
Chiar dacă echipa sa era condusă la pauză, Andone n-a mutat ofensiv, ci post pe post, Kone contra Mărgăritescu. Chiar şi aşa, "cîinii" au atacat mai mult, însă sprinturile lui Torje nu pot ţine în spate o întreagă echipă. Vasluiul a stat la cutie, blocîndu-se exemplar departe de poarta lui Kuciak. Adailton l-a întins pe Curcă (63), înfiorîndu-i pe ultraşii dinamovişti.

Ganea putea fi omul care să sune deşteptarea, însă s-a pripit în faţa porţii, după ce îl driblase şi pe Kuciak (66). Flacăra speranţei alb-roşii a mai pîlpîit după intrările lui Marius Niculae şi Cătălin Munteanu, însă moldovenii au ridicat o redută perfectă pentru trei puncte extrem de preţioase.

Dinamo cu posesia, Vasluiul cu ocaziile

Dinamo    parametru    FC Vaslui
58,9%    posesie    41,1%
50    baloane jucate în careul advers    22
6    şuturi pe poartă    5
15    şuturi la poartă    11
4    ocazii    5

"Victoria e meritată, chiar dacă pe final puteam fi egalaţi. N-am nevoie să fiu felicitat de domnul Porumboiu, vreau doar să fie linişte la echipă pentru a-mi face treaba"
Lopez Caro, antrenor Vaslui

"Îi felicit pe cei care vin la meciuri. Chiar dacă ne huiduie, măcar sînt alături de noi. Sînt sigur că mă aşteaptă o săptămînă plină de înjurături pe internet"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Sîntem foarte buni, n-am avut nici o emoţie, nici măcar cînd am fost conduşi. Ne batem la titlu cu Steaua, Rapid şi CFR"
Wesley Lopes, atacant Vaslui

Penalty neacordat "cîinilor" în 90+2!
La doar cîteva zeci de secunde după penaltyul corect acordat şi apoi ratat de N'Doye, "cîinii" ar fi trebuit să mai primească o lovitură de la 11 metri! În minutul al doilea de prelungiri, Kuciak, care provocase şi primul penalty, l-a secerat pe Marius Niculae în coluţul careului mare, dar Augustus Constantin, deşi era bine poziţionat, a lăsat jocul să curgă. Andone şi cei de pe bancă au fost la un pas de a intra pe teren, pentru a se răfui cu arbitrul.

Disperarea lui Andone
Ando a fost un car cu nervi pe durata primei reprize. Încă de la 1-0 pentru roş-albi, tehnicianul s-a luat de stoperii săi, Moţi şi Garat: "Nu mai fiţi aşa bezmetici! Le oferiţi prea uşor cornere şi faze de poartă adversarilor". La golurile vasluienilor din partea întîi, antrenorul a privit deznădăjduit spre gazon, mai ales că ambele reuşite s-au produs din cauza erorilor defensive. Cînd intra la cabine, la pauză, Moţi, vinovat, a fost luat tare de suporterii de la tribuna a II-a: "Revino-ţi, că ne îngropi!".

Iar s-au contrat pe teren
Spre finalul primei părţi, N'Doye i-a reproşat lui Torje pentru că a ales să tragă de la 20 de metri în loc să-i paseze lui. Bănăţeanul a dat a lehamite din mînă, iar senegalezul l-a fixat încruntat cu privirea vreme de jumătate de minut! N'Doye s-a certat pe teren şi cu Andrei Cristea, acum două săptămîni.

"China", foc şi pară
Mărgăritescu a fost înlocuit la pauză cu Djakaridja Kone, considerîndu-se că n-a fost atent la cele două goluri ale moldovenilor! "China" s-a enervat şi nici nu a mai venit pe banca de rezerve în partea secundă, preferînd să rămînă în vestiar pînă la finele meciului.

INBOX

- În minutul 63, Bordeanu l-a lovit, din alergare, cu cotul în gură pe Campano, dar a scăpat fără să primească nici măcar avertisment.
- Dinamoviştii au cerut al doilea cartonaş galben la Papp, pentru un fault la Liviu Ganea în minutul 43.
- Fanii au fluierat introducerea lui Niculae în minutul 70. Suporterii l-au cerut pe Andrei Cristea în teren.
- Imediat după reuşita de 1-0 a lui Liviu Ganea, suporterii Vasluiului au început să scandeze "Demisia, Demisia!" la adresa lui Lopez Caro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
max_24
max_24  •  20 Septembrie 2010, 16:57

in trecut chiar eram un fan al lui Marius Niculae , asta pe vremea cand facea atac cu Adrian Ilie la echipa natioanala, insa nu credeam ca poate sa ajunga asa de miolog, mcu draqu sa ceri penalty la oi astfel de faza ?????La acea faza trebuia sa primesca rosu pt simulare :D, galben era prea putin :)

libertate.financiara
libertate.financiara  •  20 Septembrie 2010, 16:15

Internetul iti ofera posibilitatea (nesperata in trecut ) de a castiga mai multi bani la domiciliu. Multi oameni deja castiga bani acum si te pot invata si pe tine exact cum sa procedezi.Investesti doar 9$ si poti castiga peste 504$ lunar. Detalii la email [email protected]

doodoo_74
doodoo_74  •  20 Septembrie 2010, 15:36

prost meci aseara... si e o MARE rusine faptul ca s-a modificat emblema clubului dinamo prin aducerea javrelor rosii...un mare afront...e o golanie tot fotbalul din romania...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează