FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Alte două achiziţii: Iliev şi Nikolici! » Steaua îşi creionează deja lotul pentru campionatul următor

Iliev a reuşit să intre în graţiile lui Gigi Becali
Iliev a reuşit să intre în graţiile lui Gigi Becali

Articol de - Publicat marti, 22 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 21 mai 2012 19:47

Dintre fotbaliştii cărora le expiră contractele, Becali s-a decis să-i păstreze pe cei doi, în timp ce Geraldo şi Tatu au şanse mici să continue.

Ca să nu mai rateze şi sezonul care urmează, Steaua a început de pe acum să-şi facă strategia de transferuri. Primele decizii îi vizează pe fotbaliştii ale căror contracte expiră în vara asta, toţi cu contribuţie importantă de-a lungul stagiunii încheiate.

Iliev şi Nikolici rămîn
Norocoşii sînt Valentin Iliev şi Stefan Nikolici. Bulgarul care a dat două goluri în victoria cu Dinamo va primi o propunere de prelungire. El are 31 de ani şi a suferit unele accidentări complicate, însă a impresionat mai ales în 2012. A riscat mult, jucînd de cîteva ori chiar dacă avea probleme medicale, a avut un randament constant bun şi e unul dintre oamenii cu influenţă în lot.

Pe lîngă Iliev, şi Nikolici va face parte din lot în sezonul care vine. Gigi e de acord să achite clauza de transfer a vîrfului muntenegrean în vîrstă de 22 de ani şi să-l ia definitiv de la Poli Timişoara. Şi Rapid s-a interesat de Nikolici, dar Steaua deţine prima opţiune.

Adio, Geraldo şi Tatu!
Cel mai important om care dispare din echipa Stelei e Geraldo Alves. Stoperul portughez de 31 de ani e printre cei mai buni străini care au purtat vreodată tricoul roş-albastru, dar tot nu rămîne. Salariul lui, 20.000 de euro lunar, constituie motivul principal pentru care Becali nu agreează semnarea unui nou contract cu el. Jucătorul nu acceptă diminuarea venitului propusă ieri, de 15.000 euro lunar, şi îşi va căuta un alt club. Dacă nu-şi va găsi o altă echipă, atunci va reveni la Steaua.

Geraldo e de doi ani în Ghencea, adus gratis de la AEK Atena la solicitarea lui Victor Piţurcă. Situaţia lui e totuşi una fericită pentru un fotbalist, adică va putea semna cu oricine din postura de liber de contract şi va avea ocazia să-şi păstreze sau chiar să-şi mărească salariul pe care l-a primit la Steaua.

Un caz mult mai complicat e cel al lui Tatu. Atacantul s-a accidentat grav cu Dinamo, avînd leziune a ligamentelor încrucişate. Va sta pe margine 5 luni, deci pînă la toamnă! Gigi Becali n-a luat o hotărîre clară în privinţa lui, însă dacă concluzia medicilor va fi că pînă în primăvară e puţin probabil să mai poată juca, atunci lui Tatu nu îi va mai fi prelungit contractul.

"I-am propus lui Geraldo 15.000 de euro pe lună, să se gîndească şi să decidă dacă rămîne sau pleacă" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Lui Tatu o să-i plătesc toate costurile de spitalizare şi de refacere. În funcţie de perioada de pauză pe care o va avea, vom decide dacă îl păstrăm sau nu" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Avem deja cîteva ţinte pentru transferuri, dar ca să ne impunem în sezonul următor, mai e ceva important: să nu mai existe accidentări dese şi grave ca anul acesta" (Mihai Stoica, manager Steaua)

4 goluri a marcat Iliev în actualul campionat, avînd mai multe reuşite decît Tatu, care a înscris doar de 3 ori

9 goluri a creat Nikolici pentru Steaua în cele 31 de meciuri în care a jucat: are 5 goluri şi 4 pase de gol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
romeo_daniel7
romeo_daniel7  •  22 Mai 2012, 12:23

Deci,Becali investeste cateva milioane de euro sa faca o super echipa(asta zice de 7-8 ani in pauza competitionale si pe urma ia 2-3 liberi de contract)dar nu are bani sa-i dea 20 000 euro pe luna lui Geraldo?? UNDE ESTE LOGICA?? in schimb il vrea pe Weslley care cere 400 mii pe an...dar el nu da salarii mai mari de 120 -150 mii pe an...vezi cazul lui Kapetanos.Avea 20 000 pe luna si a fost dat afara,a ajuns la CFR si cu salariul mai mare si cu un campionat castigat !! Acolo va ajunge si Geraldo...tot la CFR !! Eu nu-l mai cred pe acest 'mafiot' de Becali cam de 6 ani !!! Daca tot vrea sa faca ceva bun la aceasta echipa macar sa nu-l piarda pe NIKOLIC ca este cel mai bun nr.9 din Romania !!

microbistpursange
microbistpursange  •  22 Mai 2012, 11:25
Postat de werdy pe 22 Mai 2012, 10:44

Nikolici este unul dintre cei mai rudimntari inaintasi din div nationala

Si tu analfabetul zilei .

werdy
werdy  •  22 Mai 2012, 10:44

Nikolici este unul dintre cei mai rudimntari inaintasi din div nationala

Vezi toate comentariile (16)
Comentează