FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

“Am atins vîrful!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

Emilian Dolha spune că transferul său la Dinamo reprezintă un pas important din carieră.

– Ema, cum i-ai găsit pe noii tăi colegi de la Dinamo?
– Foarte bine, imediat am făcut cunoştinţă cu băieţii. (rîde cu poftă) E aşa de bine cînd vorbeşti aceeaşi limbă. Chiar îmi venea la antrenament să mai zic cîteva chestii în poloneză, îţi dai seama că după doi ani petrecuţi acolo m-am obişnuit cu limba lor.

– Ce înseamnă pentru tine transferul în Ştefan cel Mare?
– Enorm, este vîrful piramidei. Mai sus de atît unde poţi evolua în România? Este tot ce îşi poate dori un jucător cînd se apucă de fotbal, restul cuvintelor sînt de prisos.

“Am făcut cea mai bună alegere!”

– Ai avut mai multe oferte, dar ai ales Dinamo, de ce?
– Sînt trei mari motive. Prietena mea este însărcinată şi vom avea un copil în 3-4 săptămîni. Deci voi fi tată şi trebuie să fiu responsabil! Apoi, m-a dorit Dinamo, o echipă foarte mare, plus că domnii Mircea Rednic şi Cornel Dinu, oameni foarte importanţi în club, m-au vrut. Acest lucru a însemnat enorm pentru mine. Sînt convins că am făcut cea mai bună alegere

– Cum a fost perioada petrecută în Polonia?
– O schimbare de mediu, a însemnat o experienţă incredibilă. Una utilă şi pozitivă pentru mine. E altceva acolo, e diferenţă faţă de România. Atmosfera pe stadioane e incredibilă, fiecare meci se dis­pută cu casa închisă, foarte rar vezi arene goale. Jucătorii polonezi nu sînt atît de tehnici ca ai noştri, dar se dăruiesc total. Îşi cunosc limitele şi dau totul pe teren.

“Voi da tot ce am mai bun pentru a face performanţă”

– Dacă nu pleacă Lobonţ, vei avea o concurenţă serioasă. Cum va fi?
– (rîde) O să fie o con­curenţă faină. Cel mai bun să cîştige. Mai sînt şi Romanovs, dar şi Matache, doi portari foarte buni. O să fie foarte bine. Mă duelez cu titularul echipei României şi cu cel al Letoniei, iar dacă pierd ştiu că am făcut-o în faţa celor mai buni.

– Ce îţi doreşti să realizezi la noul tău club?
– Toată lumea ştie ce îşi propune Dinamo, cum aş putea face eu notă discordantă? Aici, întotdeauna se doreşte titlul, Cupa, Supercupa şi o participare cît mai lungă în cupele europene, plus grupele Champions League. Îmi voi ajuta echipa cît pot de bine să-şi realizeze aceste obiective.

– Cum crezi că vei fi primit de fani, avînd în vedere că în trecut ai jucat la Rapid?
– Chiar a fost o chestie deter­mi­nan­tă pentru mine venirea la Di­namo. Dănciulescu, Lobonţ, Bratu, Andrei Cristea au jucat şi ei la rivale, dar fanii îi apreciază în funcţie de evoluţia lor din teren. Eu voi da tot ce am mai bun pentru acest club şi nu am nici o emoţie, n-am de ce, mai ales atunci cînd îţi doreşti foar­te mult să ajungi într-un loc.

– În Polonia ai fost desemnat cel mai bun portar...
– M-am bătut cu Fabianski, care acum a fost cumpărat de Ar­se­nal. În Polonia este o şcoală foarte bună de portari, drept dovadă că au ajuns pe la Real Madrid, Man­­chester United, Arsenal sau Pa­na­thinaikos. Cu asta cred că am spus to­tul despre valoarea lor.

“Cînd eram la Wisla cu Hristu Chiacu, el îi suna mereu pe Ropotan şi pe Ştefan Radu şi le transmiteam şi eu băieţilor baftă şi multă sănătate! Au luat campionatul atunci”
Emilian Dolha portar Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  18 Iunie 2008, 09:29

bravo Emo.sper sa faci o treaba buna!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează