FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Andone e un car de nervi

Articol de - Publicat marti, 06 iulie 2010 00:00

În săptămîna premergătoare primului meci oficial, antrenorul e supărat că transferurile cerute de el nu au fost realizate, iar tranzacţiile se fac peste capul lui.

Ioan Andone a ajuns aproape de capătul răbdării. Povestesc surse din club: "Cînd i s-a propus postul de antrenor, i s-a promis marea cu sarea. Transferuri peste transferuri, a fost pus omul să facă o listă cu tot ce vrea, a făcut-o, i s-a transmis că doar el face tranzacţiile... Pînă acum nu i s-a adus nimic din ceea ce el a solicitat în mod clar. Ando rezistă, n-a făcut nazuri, dar nu-i prea convine".

Rupt în apărare
Informaţiile se verifică:
1. Tehnicianul trebuia să fie manager general, cu puteri depline la transferuri. Intenţia nu s-a mai materializat.

2.
Ando n-a primit nici unul dintre fotbaliştii solicitaţi la bun început. Toţi cei care au fost transferaţi pînă acum sînt propuneri ale celor doi acţionari activi din prezent, Nicolae Badea şi Cristi Borcea.

3.
Cu 10 zile înainte de primul meci oficial al sezonului, din preliminariile Europa League, Ando nu ştie pe cine se poate baza concret, nu ştie dacă i se vor mai aduce fotbalişti sau dacă îi mai pleacă unu, doi sau chiar mai mulţi oameni de bază.

Antrenorul de 50 de ani s-a confesat apropiaţilor: "Dacă ştiam de la bun început situaţia, făceam altfel tot programul. Situaţia e mai mult decît delicată: eu cu 10 zile înainte de primul meci amical nu ştiu pe cine o să am apt în apărare! Goian e în refacere, Garat e rupt, Helder are probleme la inghinali, Grigore cînd forţează resimte dureri la genunchi". Pe 15 iulie, Dinamo joacă în deplasare cu învingătoarea dintre Olimpia Bălţi şi Kazar Lankaran, în tur, în Moldova, terminîndu-se 0-0.

Tactica lui "rezolvi tu cumva"
Problema şi mai mare a lui Ando e că, deşi el a cerut cel puţin încă doi fundaşi, conducerea negociază şi aduce mijlocaşi! "De la mijloc în sus, avem pentru două sau chiar trei echipe, în apărare sînt marile probleme. Problema portarului nu s-a rezolvat, fundaşii sînt incerţi, cu cine ne apărăm?", l-a întrebat Andone pe Borcea în Austria. "Rezolvi tu cumva! Mai vorbim cînd ajungem în ţară, acum domnul Badea se ocupă de echipă. Oricum, ai superlot, poate cel mai bun ca valoare din România", a parat Borcea.

"Nu sînt bani"
Andone îşi programase aseară, la revenirea din cantonamentul austriac, o întrevedere cu Badea şi cu Borcea în care să discute despre problemele echipei. Oricum, acţionarii au discursul pregătit. Au spus apropiaţi ai clubului: "În plină criză, mai ales că nu au vîndut nimic, dinamoviştii n-au bani! Asta o să-i spună antrenorului, ce să-i zică altceva? Cînd vor vinde ceva, atunci vor aduce şi jucători scumpi, pînă atunci nu".

4 înfrîngeri a bifat Dinamo în stagiul austriac, cu Austria Viena (3-4), cu U Cluj (0-1), cu Lokomotiv Moscova (0-1), cu Red Bull Salzburg (1-2). În rest, un egal, cu Maccabi (1-1), şi o victorie, 10-0 cu amatorii de la Hochfilzen

Fotbaliştii aduşi în vară la Dinamo

Jucător Post Cine a influenţat transferul
Helder fundaş dreapta Borcea
Bălgrădean portar Badea
C. Munteanu mijlocaş stînga Borcea şi Ioan Becali
Garat stoper stînga Badea şi Ion Moldovan
Năstăsie mijlocaş ofensiv Badea


Ce fotbalişti a solicitat Ando şi n-au venit

Jucător Post Situaţie
Chavdarov (29 de ani) portar Discuţii în continuare cu ŢSKA Sofia
Stanca (30 de ani) portar A semnat cu Steaua
Galamaz (29 de ani) stoper A rămas la Urziceni, care nu vrea să-l cedeze în ţară
Vidanov (21 de ani) fundaş central şi dreapta Discuţii în continuare cu ŢSKA Sofia
Popov (29 de ani)
stoper A rămas la ŢSKA Sofia
Sîrghi (23 de ani)
stoper A rămas la Galaţi
Răduţ (20 de ani) mijlocaş central A semnat cu Steaua
Dani (28 de ani)
închizător A rămas la CFR Cluj
Varga (26 de ani) extremă stînga A rămas la Sportul
T. Bălan (29 de ani) mijlocaş central A rămas la Sportul


Concluziile lui Andone
- "Sînt nemulţumit de echipă per ansamblu! N-am vreun jucător de care să spun că sînt total satisfăcut. Nu există scuze pentru eşecurile din amicale! Nu cred că pot rezolva toate problemele de la Dinamo pînă la începutul campionatului. Nu sînt îngrijorat, dar îmi pun întrebări"

- "Problemele sînt mari la echipă, mai mari decît mă aşteptam! Nu ne-am întărit, iar cei care au fost în probe nu sînt toţi de nivelul solicitat la Dinamo"

- "Am promisiuni de la conducere că vor mai veni jucători, am încredere că aşa va fi. E cam tîrziu acum, trebuia să-i fi avut deja în echipă, dar să sperăm că mai există timpul necesar pentru omogenizare"

- "Am probleme mari în apărare, nu le-am rezolvat, dar căutăm să le rezolvăm".

"Dinamo s-ar putea să zvîcnească atunci cînd nu te aştepţi! Probabil se va resimţi şi faptul că Borcea a făcut un pas înapoi, nu mai e şeful executivului. Borcea făcea 30 la sută din jocul cîinilor"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
ianez
ianez  •  06 Iulie 2010, 11:55

Copos iti canta bey Ando: Ce bine-mi pare ca ai luat teapa ! Afara cu fratii albanezi iar tu badeo si borcica mai ati face bine sa lasati Dinamo in pace. Tribune goale, stadion vai de capul lui .. nimic nimic nu ati facut

ciinefoarterosu
ciinefoarterosu  •  06 Iulie 2010, 10:33

Marile greseli ale lui andone:1trebuia facuta de la inceput "curatenie"morala si fotbalistica(si aproape toti care eu postat au fost de acord cu indepartarea pucistilor,a nulitatilor,plafonatilor si nesimtitilor,fiind facute cam aceleasi nominalizari pentru fiecare categorie enumerata)2stabilite clar drepturile si obligatiilor partilor(dupa o luna andone nu stie ce jucatori vor ramine,ce jucatori vor veni eventual)3evaluarea super optimista a lotului,mai ales a unor compartimente-fara

ciinefoarterosu
ciinefoarterosu  •  06 Iulie 2010, 10:23

Tinerete revolutionara,batrinete conservatoare(eufemism pentru pupincurism).Aceasta este evolutia|involutia lui andone.Cit de frumos a fost gestul de a le arata ceausestilor fundul,in care sa se oglindeasca si sa-si vada adevarata fata!Si cum se comporta acum andone, parca e fefeleaga-impacata fatalist cu conditia ei-dind din cap ca lovit de tirnafes.Am crezut ca magiun,flocea si tintarul sunt cei mai prosti si slabi de inger antrenori din liga 1,andone se lupta cu ei pentru acest dezonorant loc

Vezi toate comentariile (10)
Comentează