FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - RAPID, DUMINICĂ, 18:00, DIGISPORT

Andone l-a redescoperit pe Spadacio: "Parc-a fost Robben!"

Juliano Spadacio, Spadacio, Rapid
Juliano Spadacio, Spadacio, Rapid

Articol de , - Publicat joi, 13 mai 2010 00:00

Folosit în premieră de Andone mijlocaş dreapta, brazilianul a avut cu Pandurii cea mai bună evoluţie a lui din retur.
Vezi care sînt cerinţele lui Andone pentru a rămîne la Rapid! (video)

Rapid l-a cîştigat pe Juliano Spadacio (29 de ani) pentru asaltul din ultimele două runde. Interesant e că sud-americanul şi-a redescoperit etapa trecută cheful de fotbal nu în spatele vîrfurilor, unde evolua de obicei, ci în banda dreaptă.

"Spada-gol" a început cu Pandurii (1-0) ca mijlocaş stînga în sistemul 4-4-2, iar în repriza a doua a fost mutat de "Fălcos" pe partea opusă a liniei mediane. Rezultatul? A fost autor sau coautor la 21 de şuturi la poartă din totalul de 31 al echipei, a avut 7 driblinguri reuşite şi 4 pase filtrante, cifre cu mult peste media unui mijlocaş din Liga I. De asemenea, a fost cel mai jucat de coechipieri, pe la Spadacio trecînd 75 de baloane.

Andone spune că l-a reinventat pe fotbalistul carioca după ce a observat la antrenamente că-i copiază mişcările lui Arjen Robben de la Bayern: "Îi place mult să finalizeze cu şut intrînd în centru dinspre extremă. Eu am avut de ales între a-l folosi pe Juliano în spatele vîrfurilor, într-un 4-3-1-2, sau în margine. Am preferat a doua variantă, mai ales că trebuia să-l aibă ca adversar direct pe Grecu, un fundaş lipsit de experienţă. A jucat foarte bine, în special în repriza a doua, însă eu consider că cel mai bun meci făcut de el de cînd am venit eu la echipă rămîne cel cu Dinamo".

29 de meciuri ca mijlocaş central şi unul ca atacant bifase Spadacio în acest sezon pînă la meciul cu Pandurii

1,5 milioane de euro cere Copos în schimbul sud-americanului, care e dorit de Al Wasl, în Emirate, şi de japonezii de la Kashima Antlers

280.000 de euro
cîştigă Spadacio la Rapid, cel mai mare salariu din Giuleşti

"Mi-a plăcut Spadacio cu Pandurii. Ando a făcut două modificări inspirate: Juliano extremă şi introducerea lui Ilie Iordache, care a centrat decisiv la gol"
Nicolae Manea, vicepreşedinte Rapid

"Nici Rapidul nu-mi dă gol!"
Cel mai bun de pe teren în Poli Iaşi - FC Braşov (0-0), meci în care a apărat şi un penalty, goalkeeper-ul "stegarilor", Mihai Mincă, îşi avertizează foştii coechipieri din Grant. "În faţa Rapidului mi-am propus să apăr cel puţin la fel de bine. Va fi ultimul joc pe teren propriu din acest sezon şi vrem să cîştigăm, ca să-i contrazicem pe cei care spun că noi nu mai avem pentru ce lupta în acest final de campionat", a spus portarul de 25 de ani, care a evoluat la Rapid în perioada 2005 - 2007.

>> Calculele lui Manea la Europa League: "Cu 9 puncte, o vom depăşi pe Dinamo, mai ales că e foarte posibil ca dinamoviştii să nu bată în ultima rundă la Vaslui. Noi trebuie să le învingem pe Braşov şi pe Bistriţa, iar TAS să ne dea o decizie favorabilă în cazul Varga - Bălan".
>> Lazăr, Iencsi, Fernandes, Matici, Herea şi Răduţă se află la limita suspendării şi nu vor putea ajuta Rapidul în ultima etapă, contra Bistriţei, în cazul în care vor încasa avertismente la Braşov.
>> "Nu i-am întors spatele lui Renzo Rossi, nu am nici o problemă cu el! La meciul cu Pandurii ne-am întîlnit pe scările de la <oficială> şi a sărit să mă pupe de parcă era ziua mea", a precizat Nicolae Manea.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (46)
albusibiu
albusibiu  •  13 Mai 2010, 15:53
Postat de siremil pe 13 Mai 2010, 14:54

@ Sundancekid te faci de rusine tovarase .. infine vad ca nu se poate vorbi cu tine , sanatate multa-ti doresc :) @Albu .. sper sa reusim sa ne bucuram maine pt Vointa si pentru orasul nostru :x

Scuze, citisem gresit, sambata, de aceea am mers catre ideea de CFR. Sigur, maine voi fi si eu la stadion. Inca o victorie si Vointa e in B aproape matematic. Din pacate fara investitii masive acolo se vor opri si, intr-un oras in care nici baschetul nu mai e sustinut nu stiu daca sa-mi pun sperante. Oricum, ramane satisfactia apropierii de fotbalul adevarat si speranta performantei. Deocamdata e utopic sa ne gandim ca vreodata Vointa va ajunge la nivelul CFR-ului.

siremil
siremil  •  13 Mai 2010, 14:54

@ Sundancekid te faci de rusine tovarase .. infine vad ca nu se poate vorbi cu tine , sanatate multa-ti doresc :) @Albu .. sper sa reusim sa ne bucuram maine pt Vointa si pentru orasul nostru :x

albusibiu
albusibiu  •  13 Mai 2010, 13:50
Postat de sundancekid pe 13 Mai 2010, 13:27

Tu nu esti roman ba ursarule !!! Daca ai fi roman ai citi toate comentariile acstui sovin numit Albu nu l-ai lua mereu in brate bozzgore !!! El mi-a jignit tara ce era sa fac !!Poate ajungi si tu cu trenul in giulesti vreodata in viata ta sa un mina pe tine !!!

Nu, baiatule. Tu iti jignesti tara tot mai mult cu fiecare replica ce-o dai. Dupa fiecare vorba, daca spui ca esti roman, nu reusesti decat sa ma faci sa-mi fie tot mai mult rusine ca sunt de aceiasi nationalitate cu tine. Probabil ca problema e de fapt la tine fiindca eu nu-mi doresc decat un lucru umil: romanii sa fie inteligenti, macar intr-atat incat sa poata sa faca distinctia dintre fotbal(sport) si viata sociala.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează