FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

exclusiv // video Andreas Calcan: „M-au făcut blatist, mi-au pătat imaginea!” + „De trei ori am fost aproape de a semna cu Dinamo”

Andreas Calcan: „M-au făcut blatist, mi-au pătat imaginea nemeritat”
Andreas Calcan: „M-au făcut blatist, mi-au pătat imaginea nemeritat”

Articol de - Publicat duminica, 16 iulie 2023 09:57 / Actualizat duminica, 16 iulie 2023 10:08

Andreas Calcan, 29 de ani, acum la U Cluj, n-a uitat acuzele de după „dubla” dintre Dinamo și FC Argeș.

Printre fotbaliștii cu care „studenții” vor să atace play-off-ul, după ce anul trecut s-au salvat abia spre final de la retrogradare, se află și Andreas Calcan. Mijlocașul ofensiv a revenit la formația de la care a pornit în fotbalul mare, după o aventură cu scandal la FC Argeș.

La finalul turului din „dubla” de pomină de la baraj cu Dinamo (1-6), Andreas a răbufnit și i-a acuzat public pe străinii din echipa piteștenilor, afirmând că nu-și dau interesul pentru club.

Apoi, la retur, când Argeșul avea avantaj 4-1, chiar el a comis un fault stupid la mijlocul terenului, asupra lui Neluț Roșu, a primit al doilea „galben” și a fost eliminat! Imediat după aceea, „câinii” au mai înscris un gol și au dus meciul liniștit până la final.

Andreas Calcan: „Așa a fost istoria acelui meci cu Dinamo”

- Andreas, mai ești supărat după eșecul de la baraj?
- Sincer, mi-a trecut supărarea, chiar dacă nu sută la sută. Am fost foarte afectat după primul meci, un rezultat umilitor, chiar nu mă așteptam. Felicitări celor de la Dinamo, au meritat per total să revină în Liga 1, însă nu voi uita curând acel 1-6 de pe Național Arena.

- Crezi că s-ar fi putut răsturna soarta calificării, dacă nu luai acel cartonaș roșu la retur?
- Categoric, îmi pare rău... Fusesem foarte afectat după primul meci, trei nopți n-am dormit...

- Până la urmă, ce s-a întâmplat la faza faultului asupra lui Neluț Roșu?
- A fost „încărcătură”, ne-am încărcat cu multă adrenalină. Am avut un moment-cheie când Jakolis a ratat incredibil, prin minutul 20, puteam face 3-0. Dacă dădea gol, eu sunt sigur că întorceam scorul de la București. Apoi, eu am vrut să recuperez mingea, m-am dus mai agresiv și l-am călcat un pic pe... Așa a fost istoria acelui meci. Oricum, ceea ce s-a întâmplat după a fost urât.

Vlad Iacob, intervenție furtunoasă în miez de noapte: „M-au dezgustat!”
DINAMO
Vlad Iacob, intervenție furtunoasă în miez de noapte: „M-au dezgustat!”

Andreas Calcan: „Ca străin trebuie să muncești de 2-3 ori mai mult”

- Regreți vreun moment declarațiile de la finalul partidei de pe Național Arena?
- Nu, nu, nu, niciodată! Trebuia mult mai repede să am acel discurs. Deși am avut unul similar în vestiar, înaintea acelei partide. E greu să mai vorbesc acum, nici nu mai vreau. A fost un moment greu după acel baraj.

- Ți s-a reproșat?
- Mi s-au reproșat multe, de către suporteri, de către diverși oameni. N-am văzut deloc susținere la adresa mea. Ca o paralelă, și Alibec a făcut o greșeală la Craiova, a luat "roșu", n-a jucat în meciul decisiv al Farului cu FCSB, iar constănțenii puteau pierde campionatul. Domnul Hagi a ieșit și și-a apărat jucătorul. La FC Argeș nu a ieșit nimeni să mă apere! Dacă o luăm statistic, în play-out, de când am început să joc cu domnul Vintilă, pe care-l apreciez, am avut cifre bune și spre foarte bune. Am tras echipa după mine.

10 formațiia bifat în carieră: U Cluj, CSM Râmnicu Vâlcea, Willem II Tilburg, Dordrecht, Almere City, Viitorul Constanța, Ujpest Dosza, Poli Iași, Mezőkövesd și FC Argeș

- Tu ai jucat ani buni afară, ai crescut și te-ai educat în Olanda, apoi ai evoluat și în Ungaria, cum sunt priviți străinii acolo?
- Mă bucur că mi-ai pus întrebarea asta. Am jucat trei ani în Olanda și doi în Ungaria. Ca străin, trebuie să muncești de 2-3 ori mai mult decât un fotbalist de-al locului. Peste tot. Trebuie să muncești, altfel nu te bagă nimeni în seamă. Trebuie să fii la program, să menții o disciplină, să respecți antrenamentul, colegii, echipa. Vin momente în joc când ajungi în situația decisivă ca oamenii să se bazeze pe tine. Altfel, nu te băgau în seamă.

- Și la noi cum e?
- O diferență uluitoare! Am văzut și comentariile unor specialiști în fotbal, de după declarațiile mele. Sunt sigur că foștii noștri mari fotbaliști nu întârziau la antrenamente și se pregăteau sută la sută.

- La FC Argeș au fost astfel de situații?
- Foarte multe. Și la ședințele tehnico-tactice dinainte de meciuri. Nu doar înaintea dublei cu Dinamo, ci pe tot parcursul anului.

40 de meciuria strâns Calcan sezonul trecut la FC Argeș. A dat 3 goluri și 5 assist-uri

Andreas Calcan: „De trei ori am fost aproape de a semna cu Dinamo”

- Și aveau salarii mai mari?
- Asta nu știu exact. Aveau salarii mari, dar nu mă interesa pe mine, că n-am negociat eu. Pe mine mă interesează ce fac din momentul în care intră în vestiar până după meci, inclusiv viața sportivă.

- Ai fost acuzat după returul cu Dinamo, după acel cartonaș roșu?
- Am fost, am fost! Și de suporteri, și de toți. M-au făcut blatist, m-au făcut în toate felurile, de aceea am și decis să plec. Mai aveam un an de contract.

- Cum ar fi fost să ai ofertă de la Dinamo, imediat după acea „dublă”?
- Aș fi respins-o categoric. Din cauza acestui motiv, să nu mai creez polemici. A fost un haos după acel meci. Mi-au pătat imaginea. Niciodată nu poate nimeni să-mi pună la îndoială integritatea.

Barajul cu Dinamo a fost pierdut de FC Argeș la primul meci, în al doilea doar am încercat să îndreptăm prostia făcută pe Național Arena. E greu să mai întorci de la 1-6, cu toate că am fi putut, la ce situații am avut la Mioveni" Andreas Calcan, mijlocaș U ClujNu vreau să spun vreo prostie, să fiu iar contestat la mine în țară. Poate colegii mei străini au și ei ceva de spus. Să-i chemați și pe ei! E o umilință, a văzut o țară întreagă! Am dat tot ce am putut, ne pare rău de suporteri, de Pitești, de club. Cel puțin mie! Să-i chemați și pe străini să-i întrebați!

- Andreas Calcan, după Dinamo - FC Argeș 6-1 

- Când erai junior, dar și apoi, tu ai fost în atenția lui Dinamo.
- De trei ori am fost aproape să semnez! Cel mai aproape când am terminat junioratul, am stat la Săftica o perioadă, o lună. Din diferite motive nu s-a făcut. Plus alte două dăți în care am fost aproape. Însă eu am dat totul pentru clubul la care am jucat.

- Ai prins acum antipatie pentru Dinamo, vrei să le dai gol „câinilor”?
- Nicidecum, n-am nimic contra lor, ăsta e fotbalul, asta e viața. Aaa, vreau să marchez în orice meci, inclusiv cu Dinamo, dar nu e vorba de antipatie.

Am plecat de la Steaua, nu am vrut să stau acolo pentru bani. Am venit acasă, sunt din Pitești. Mă doare, dar nu poți să joci în 7 la fiecare meci! Te prinzi la un moment dat. Am încercat să vorbim, dar când în echipă joacă doar 3 români... FC Argeș nu va muri, dar să nu-i mai văd pe unii în vestiar!

- Cătălin Straton, portar FC Argeș, după FC Argeș - Dinamo 4-2

47 de partidea adunat Andreas la U Cluj, având un gol și 3 assist-uri

Andreas Calcan despre revenirea la U Cluj

  • „Am mai avut oferte și din țară, și din străinătate, inclusiv din Asia. Era un campionat bun. Dar, discutând și cu soția, urmează să mai avem un copilaș, cred eu că a fost cea mai bună mutare să revin la U Cluj. Gruparea e pe un trend ascendent, la «șepcile roșii» am debutat în Liga 1, practic, sunt acasă, eu fiind stabilit în Cluj. Totul a mers spre a semna cu U!”
  • „Eu cred că se poate să ajungem în play-off. Au fost aduși jucători cu experiență mare, care au câștigat trofee, putem spera la Top 5. Trebuie să țintim cât mai sus, trebuie muncă și dedicare”
  • „Clar, cel mai mult mi-aș dori să marchez contra celor de la CFR Cluj! O spun răspicat. Am marcat în tricoul Iașiului în Gruia, iar cu U Cluj am câștigat pe terenul rivalei după o pauză de 42 de ani. Să dau gol în tricoul alb-negru, mai ales pe Cluj Arena... Ar fi ceva fantastic! Cred că vom avea 30.000 de oameni la următorul duel U - CFR”
  • „Cred că U Cluj poate aspira la ideea de a depăși CFR Cluj în următorii ani. Ca performanțe, e mai greu, dar și CFR e într-o perioadă de tranziție, nu putem spune regres, după atâția ani foarte buni. Noi ne propunem să depășim clubul rival, U Cluj s-a întărit serios. Ceilalți schimbă liniile”
Andreas Calcan: „M-au făcut blatist, mi-au pătat imaginea!” + „De trei ori am fost aproape de a semna cu Dinamo”
Andreas Calcan

Citește și:

Viorel Moldovan, dur după ce a văzut prestația lui CFR Cluj cu Poli Iași

Faza care l-a lăsat fără cuvinte pe Panduru: „N-am mai văzut așa ceva”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (16)
vichart
vichart  •  09 August 2023, 17:18
Postat de lapusneanul pe 16 Iulie 2023, 12:50

"FC arges s-a pregătit din timp pentru baraj, a jucat un amical cu clona csa care era lider și le-a dat 3-o, vitan barzesti nu are nici-o șansă."....recunoști prostul care a comentat asa ceva ? haha

da,tu esti prostul suprem,prostul caruia ii este rusine sa spuna ca tine cu vitan barzesti.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  16 Iulie 2023, 23:04

Cat tupeu! Auziti si dvs, suporterii Argesului i-au patat imaginea lui Calcan! In primul rand l-as intreba care imagine? Daca iesi pe strada si intrebi de Calcan in orice alt oras decat Pitestiul nu stie nimeni de acest fotbalist. Ca sa nu mai spun ca, daca revedeti inceputul reprizei secunde a returului barajului, o sa observati cum Calcan face un fault similar celui pentru care avea sa fie eliminat cateva minute mai tarziu. E fix acelasi fault, iar Coltescu il iarta de acordarea celui de-al doilea galben. Calcan insa persista, repeta faultul si este eliminat. Apoi se miră că este acuzat de blat. Desigur, nu e doar vina lui, e si vina lui Vintila, care nu a observat faptul ca domnul Calcan tot incerca sa ia rosu, si nu l-a schimbat, insa asta e o alta discutie.Fc Arges e un club de mare traditie, unul dintre putinele cluburi din provincie care in epoca de trista amintire, comunista, reusea sa se bata de la egal la egal cu granzii bucurestiului si sa le incurce socotelile castigand vreo 2 titluri. Fc Arges a invins-o candva pe Real Madrid, in meci oficial, de Cupa Campionilor. De-a lungul existentei, acest club a dat tarii numerosi fotbalisti de valoare. Am putea continua pana maine, dar nu vreau sa il plictisesc pe jucatorul Calcan. Nu Fc Arges ti-a patat imaginea,Calcan, fiindca nu avea ce sa iti pateze. Tu ai ingropat in schimb un club important si apoi ai dat bir cu fugitii.Asa jucator, asa caracter...

creeperno534
creeperno534  •  16 Iulie 2023, 22:39

Bafta la U Cluj!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează