FOTBAL  »  Superliga  »  ALBA IULIA - DINAMO 1-2

Andrei Cristea spre Germania? Nou-promovata St. Pauli a pus ochii pe golgeterul Ligii I

Andrei Cristea, Cristea, Dinamo
Andrei Cristea, Cristea, Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 12 mai 2010 00:00

Nou promovată în Bundesliga, St. Pauli caută să-l aducă din vară pe Andrei Cristea, puncherul campionatului.

Singurul dinamovist pentru care curg deja ofertele de afară este Andrei Cristea, actualul golgeter a campionatului, cu 16 reuşite. St. Pauli, nou promovată în Bundesliga, a pus ochii pe atacantul de 26 de ani. Interesul nemţilor a fost confirmat şi din Ştefan cel Mare, chiar dacă oficialii roş-albilor sînt mai degrabă enigmatici: "Pe lîngă cîteva cluburi din Serie A, mai nou şi o formaţie din Germania ce a promovat în acest sezon şi dă goluri multe îl vrea pe Andrei". Reprezentanţi ai unei firme de impresariat care lucrează şi pentru clubul hamburghez au urmărit meciurile din acest sezon ale dinamoviştilor.

Schimbă liniile
St. Pauli, formaţie din nordul Hamburgului, situată în zona districtului felinarelor roşii, a promovat în acest an în Erste Bundesliga. A marcat cele mai multe goluri în liga secundă, 72 la număr. Unul dintre principalii puncheri ai clubului, Hennings (22 de ani, 9 reuşite), este căutat de marile grupări din Germania, de aceea nemţii caută să mai aducă un vîrf experimentat lîngă veteranul Ebbers (32 de ani, 22 de goluri).

Se ajută românii între ei?
Cristea ar putea avea ocazia să fie coleg în Bundesliga cu Marica (VfB Stuttgart), cu Ioniţă (ce urmează să vină la FC Koln) şi cu Vlăduţ Munteanu (ce revine la Wolfsburg, după un sezon petrecut la FSV Frankfurt). Ar fi singurul român care va juca în tricoul unei formaţii sponsorizate de Dacia! Numele fabricii de la Mioveni apare inscripţionat pe piept. "Nu ştim dacă şefii de la Dacia au vreo legătură, mai degrabă nemţii sînt interesaţi de un fotbalist de clasă", susţin oficialii "cîinilor".

20 de goluri şi 7 pase decisive are Andrei Cristea în 37 de meciuri din actualul sezon în toate competiţiile

150.000 de euro este salariul anual al atacantului în Ştefan cel Mare. În Bundesliga ar putea lua dublu

Dacia, prostituţie, "piraţi" şi un preşedinte gay
FC St. Pauli, fondat în 1910, este un club special în Germania şi nu numai. Este apreciat pentru faptul că suporterii sînt antinazişti şi antirasişti de decenii bune. De altfel, se spune că St. Pauli are cele mai multe suportere din Europa! Conform Wikipedia, gruparea situată în imediata vecinătate a Reeperbahn, cartierul prostituţiei din Hamburg, este una specială. De ce?

- Clubul a fost sponsorizat de o casă de toleranţă.
- În 2003, cînd echipa era în pragul falimentului, firmele din cartier au scumpit cu 50 de cenţi fiecare bere din pub-uri ca să salveze echipa.
- Emblema neoficială a formaţiei este un cap de mort. Nu e ceva morbid, întrucît clubul şi fanii sînt recunoscuţi ca "piraţii Germaniei".
- Alături de Dacia românească pe tricourile echipei mai apare numele unei firme ce a scos 20.000 de prezervative cu emblema capului de mort ca să celebreze promovarea.
- Dacia a oferit modele Duster jucătorilor de la St. Pauli drept maşină de serviciu, iar fotbaliştii au facilităţi la cumpărarea unui automobil.
- Preşedintele grupării, Corny Littman, este gay declarat.
- Clubul a găzduit acum 4 ani FIFI Wild Cup, un fel de Campionat Mondial la care au participat Groenlanda, Zanzibar, Tibet, Gibraltar, partea grecească a Ciprului şi Republica Sankt Pauli.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
fotbalfan
fotbalfan  •  12 Mai 2010, 08:03
Postat de pe 12 Mai 2010, 06:46

sclav esti u ma !!

bine mai sorinele, nu te supara! ia-o usor cu creierul pe scari, Doamne-fereste sa nu patesti ceva ! coborarea din SLAVI poate fi dura pt oricine. SCLAV sau nu :)

 •  12 Mai 2010, 06:46

sclav esti u ma !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează