FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

exclusiv Cine a condus antrenamentul de astăzi al Universității Craiova » Și cine l-a supervizat

Antrenament Universitatea Craiova. Foto: Instagram
Antrenament Universitatea Craiova. Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 16:24 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 19:23

Prima ședință de pregătire efectuată de CS Universitatea Craiova după eșecul cu Petrolul (1-3), de duminică, a fost condusă tot de interimarul Corneliu Papură. La antrenament a fost prezent și patronul Mihai Rotaru.

Universitatea Craiova a pierdut duminică pentru prima oară în acest sezon pe teren propriu, 1-3 cu Petrolul, iar fanii fac presiuni pentru îndepărtarea „interimarului” Corneliu Papură. Conducerea, în schimb, nu e pregătită să-l înlocuiască peste noapte.

Din informațiile Gazetei Sporturilor, după ce, luni, jucătorii au avut recuperare, la antrenamentul de astăzi au lucrat tot cu „Papi”, numit „interimar” de patronul Mihai Rotaru după plecarea intempestivă a lui Laurențiu Reghecampf în Arabia Saudită. Iar ședința de pregătire a fost supervizată de Rotaru însuși!

Aflat la al patrulea mandat pe banca juveților, fostul jucător al oltenilor a bifat până acum o victorie, două remize și eșecul contra „lupilor galbeni”. Meci în urma căruia a fost criticat aspru și de fostul președinte al clubului, Sorin Cârțu, și de Basarab Panduru, fost antrenor secund al Craiovei în primul mandat al lui Reghecampf (2021-2022).

Pericol major pentru Chiricheș la FCSB » Ce-l așteaptă după revenirea pe teren
FCSB
Pericol major pentru Chiricheș la FCSB » Ce-l așteaptă după revenirea pe teren

Basarab Panduru: „Echipa Universității Craiova nu a fost bine făcută”

„În primul rând, nu mi-a plăcut primul unsprezece. De când au intrat, mi s-a părut că este o echipă lentă din cale-afară! Tot încearcă ei cu Kurtic, dar nu poate! Nu poate în momentul ăsta. Nu știu dacă o să poată în 2026, cred că nici atunci nu va putea. 

Totul e lent, pe loc. Joci cu doi interi, Houri și Danciu, pe dreapta cu Borța și Roguljic, care joacă puțin de fel. Echipa nu a fost bine făcută. A lipsit Crețu. Nu are cum să lipsească, ține mijlocul, aleargă cel mai mult acolo! Nu are cum să nu fie în primul 11”, a comentat Panduru la OrangeSport.

Sorin Cârțu: „Astea sunt ideile tactice ale lui Corneliu Papură”

Cârțu, la rându-i, a criticat și el strategia aleasă de Papură la meciul cu Petrolul. „Mie nu mi se întâmplau defecțiuni dintr-acestea tactice. Jucătorii să nu își respecte posturile. Un haos tot ce s-a întâmplat. Echipa asta, așa cum este la momentul acesta, nu poate să joace într-un sistem 4-3-3. Nu are jucători pentru așa ceva. Chiar dacă ai niște jucători cu care te mai prezinți, cum e o bandă de tipul lui Bancu sau Mitriță. Mitriță este ținut mult prea în tușă.

Cine a condus antrenamentul de astăzi al Universității Craiova » Și cine l-a supervizat
Sorin Cârțu

Astea sunt ideile clare tactice ale lui Papură. Papură este un antrenor care tot timpul cere ca jucătorii din atac să stea foarte mult în bandă să deschidă la margine. Ori o chestie din asta în care tu îl fixezi pe Mitriță și nu îi dai o libertate în joc, sigur că devine anost.

Nici adversarul nu e fraier să îl lase pe Mitriță doar cu fundașul dreapta ca să facă Mitriță ce vrea el. Papură îl izolează prin ideea lui, aceea de a sta în tușă”, a comentat fostul mare jucător al Craiovei Maxima pentru fanatik.ro.

Peluza Nord: „Dacă nu va fi numit un antrenor demn de Știința, nu ne vom prezenta la meciul din Giulești!”

Peluza Nord, galeria Universității Craiova, a avertizat că nu se va prezenta la derby-ul cu Rapid (duminică, 20:30), din Giulești, dacă Rotaru, nu va aduce un antrenor „demn de Știința” în locul lui Corneliu Papură. Astăzi a publicat și un comunicat în acest sens.

Ştiinţa se prezintă în această ultimă perioadă ca un tanc cu echipaj incomplet. Într-adevăr, vorbim de un tanc modern, cu dotări de ultimă oră, care pe hârtie sperie orice inamic.

Problema mare este însă în interior, unde lipsesc mecanicul (preşedintele), care trebuie să dea o direcţie, şi trăgătorul (antrenorul), care trebuie să lovească ţinta, şi avem doar un comandant care vrea să le facă pe toate, deşi este depăşit de complexitatea misiunii. Astfel, tancul nostru devine o pradă uşoară chiar şi pentru echipamentele net inferioare adversarilor, inclusiv pentru tunarii de ligă secundă.

Revenind la termeni fotbalistici, degringolada din teren şi rezultatele slabe sunt consecinţa directă a lipsei celor două entităţi din cadrul clubului: antrenor şi preşedinte, la un nivel minim de decenţă. După cum aţi văzut în ultima perioadă, Peluza Nord a protestat, prin diverse mijloace, dar se pare că acestea nu au fost suficiente şi e clar că trebuie să încercăm altceva.

Astfel, dacă în aceste zile nu va fi numit un antrenor demn de Ştiinţa, Peluza Nord nu se va prezenta la meciul din Giuleşti, ca reacţie la dispreţul conducerii faţă de ceea ce înseamnă Universitatea Craiova, urmând ca la meciurile viitoare modalităţile de protest să fie adaptate scopului suprem – binele clubului! 

- comunicat Peluza Nord

Citește și:

Esențial la FCSB în vară, tras pe linie moartă acum! » MM îi face lobby, Gigi Becali nu-l mai vrea în primul „11”

Horațiu Feșnic, delegat la un meci tare din Europa League după scandalul de la UTA - Rapid

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (7)
Activistul
Activistul  •  26 Octombrie 2023, 00:51
Postat de legio.sud pe 25 Octombrie 2023, 13:03

Teoretic da , ai dreptate , practic când vezi că jucătorii nu aleargă , unii nu au calitate ( sare balonul din ei ca din colțul mesei ) , alții sunt indolenți gen markovic , Ivan , etc. cum ar trebui să reacționeze suporterii ?! Când antrenorul greșește grav primul 11 ( ca la meciul cu petrolul , când patronul nu prea știe cum se conduce un club !!! Pare că acum la Universitatea doar pe suporteri îi interesează binele clubului , Rotaru doarme !

Din tribune lucrurile se văd altfel, e posibil să fie alte probleme. Dar echipa trebuie încurajată, susținută, apreciată. Discuția pe acest subiect este lungă și plictisitoare, însă concluzia nu poate fi "dacă pierdeți meciuri și/sau jucați prost nu mai venim la stadion". Asta poate fi valabil la alde FC Voluntari, Botoșani, poate chiar și la FC Mititelu, dar în nici un caz când e vorba de Știința. Mai ales după cât s-a investit, în ultimii ani, în acest club - scos din mormânt și resuscitat de nea Rotaru și colegii săi acționari.

Activistul
Activistul  •  26 Octombrie 2023, 00:39
Postat de george.br pe 24 Octombrie 2023, 22:52

Aia nu e Stiinta, Clonache! Aia e o nascocire politica in scop pur electoral. Este rusinea fotbalului romanesc, parasutata direct in L2. Impostorilor!

Tot bați câmpii pe-aici, mititelule :) și tot cu insulte și ideile tale fixe. Lasă că nu mai ai mult până la pensie.

legio.sud
legio.sud  •  25 Octombrie 2023, 13:03
Postat de Activistul pe 24 Octombrie 2023, 21:10

Când suporterii refuză să încurajeze echipa (indiferent de motiv) înseamnă că nu o iubesc suficient de mult. Știința este campioana unei mari iubiri. Tinerii suporteri din zilele noastre își condiționează 'iubirea' față de echipă în felurite moduri: rezultate, antrenor, titlu etc. Nu vreau să spun cum este în alte țări și la alte echipe însă pe vremuri, nu foarte îndepărtate, la Craiova nu se puneau condiții.

Teoretic da , ai dreptate , practic când vezi că jucătorii nu aleargă , unii nu au calitate ( sare balonul din ei ca din colțul mesei ) , alții sunt indolenți gen markovic , Ivan , etc. cum ar trebui să reacționeze suporterii ?! Când antrenorul greșește grav primul 11 ( ca la meciul cu petrolul , când patronul nu prea știe cum se conduce un club !!! Pare că acum la Universitatea doar pe suporteri îi interesează binele clubului , Rotaru doarme !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează