FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Antrenorii de la Steaua le ţin lecţii deschise jucătorilor » Şedinţe teoretice ca la şcoală

Prima şedinţă a avut loc la jumătatea acestei săptămîni, iar la final au fost analizate imagini de la CS Mioveni - Steaua 0-1
Prima şedinţă a avut loc la jumătatea acestei săptămîni, iar la final au fost analizate imagini de la CS Mioveni - Steaua 0-1

Articol de - Publicat sambata, 10 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 10 martie 2012 10:16

Antrenorii le ţin lecţii deschise lui Tănase şi compania în care le explică, exact cum o fac profesorii în faţa elevilor, modul în care se joacă sistemul 4-4-2.

La Steaua nu sînt numai scandaluri, escapade nocturne, jucători duhnind a băutură, conflicte între căpitan, portar şi preşedinte sau declaraţii violente ale patronului. Începînd din acest retur, s-a luat o decizie, care a fost deja pusă în practică şi a dat naştere la un eveniment în premieră pentru roş-albaştri.

Jucătorii, toţi din lot, indiferent dacă ei urmează sau nu să facă parte din lotul de 18 la jocul din etapa următoare, sînt băgaţi în şedinţe teoretice de staff-ul tehnic. Şedinţele sînt făcute cu scopul ca fotbaliştii să conştientizeze, în teorie, cum se pune în practică sistemul dorit de Ilie Stan, 4-4-2: organizarea defensivei, modul în care trebuie să stea aşezaţi atunci cînd se intră în posesia mingii, dar şi ce trebuie să facă fiecare în parte atunci cînd nu are balonul.

Şedinţele se desfăşoară exact ca o oră de la şcoală, în care profesorul explică elevilor o temă anume. Nu lipseşte nici tabla, pe care Stan scrie anumite lucruri şi la care, pe rînd, sînt scoşi fotbaliştii pentru ca aceştia să demonstreze dacă au înţeles exact ce li s-a predat. În plus, după ce le sînt explicate toate aceste lucruri, la modul general, sînt puse imagini de la precedenta partidă, pentru a li se arăta exact ce au greşit.

Toţi sînt atenţi, dar puţini interacţionează
Cum au reacţionat jucătorii la prima şedinţă teoretică? Cei din staff-ul tehnic chiar le-au transmis, de la început, că pot interveni în timp ce antrenorii îşi expun punctele de vedere şi pot adresa întrebări sau pot combate, dacă au argumente, ideile exprimate. "Atenţi au fost, păreau preocupaţi şi chiar încîntaţi de noua modalitate de comunicare, însă foarte puţin dintre ei au ţinut să interacţioneze şi să intre în dezbatere", a spus unul dintre cei prezenţi la şedinţă.

"Dodel" a rămas cu gura căscată la "emergency ball"
În urmă cu un an şi jumătate, în timpul mandatului lui Ilie Dumitrescu, s-a petrecut un moment amuzant în vestiarul Stelei. Antrenorul le expunea ce au de făcut în meciul care vine, după care le-a prezentat şi varianta de criză: "Dacă nu reuşim să marcăm şi timpul ne presează, atunci apelaţi la «emergency ball» pe Kapetanos". Imediat după ce Dumitrescu a terminat de spus această frază, Tănase a fost singurul din lot care a rămas cu gura căscată şi se uita lung la tehnician, neînţelegînd ce vrea să spună acesta.

"Ilie Stan ne-a zis că intenţiona încă din tur să ne ţină aceste şedinţe, însă atunci nu era timp deoarece am jucat numai în ritmul duminică-miercuri-duminică" (Jucător al Stelei)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
bogdan1407
bogdan1407  •  10 Martie 2012, 14:14

lu' dodelu si fratii prostea trb sa le deseneze. oricum la cum behaie stan...:-J stie mai multe de ''a fost un joc greu'' baietii merita victoria'' si ''importante sunt cele 3 puncte'' ?

vvalyy
vvalyy  •  10 Martie 2012, 11:55
Postat de breitner pe 10 Martie 2012, 07:48

la cum vorbeste stan cred ca ii lasa cu gura cascata pe toti! oare el intelege ce spune ?

Nu conteaza cum vb mai catelusule ci conteaza cum aplica in teren.Iar in tur ati luat 3 de la stan asa ca mucless ca sunteti prafff

vvalyy
vvalyy  •  10 Martie 2012, 11:53
Postat de tzii pe 10 Martie 2012, 10:57

as vrea sa vad un video cu sedinta asta tactica....mai bine se uita toti la analiza lui vochin( explica mai bine decat ilie stan)

Ma da antrenori mai sunteti voi ce plm comentezi ma ca fr@ieru asa sa te afli in treaba.Dute baaaa si te culca nu iti mai da u cu parerea ca u nici nu stii ce e ala fotbal dapi ce e ala antrenor.Cati experti in tara asta si pana la urma sunt o gramada de prosti

Vezi toate comentariile (8)
Comentează