FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - ASTRA 1-0

Antrenorul-spectacol din Liga 1, Petre Grigoraş, îşi dezvăluie secretele: "Dacă munceşti fără plăcere, lasă-te!"

La Pandurii, Grigoraş cîştigă 10.000 de euro lunar    Foto: Agerpres
La Pandurii, Grigoraş cîştigă 10.000 de euro lunar Foto: Agerpres

Articol de - Publicat luni, 18 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 17 aprilie 2011 22:02

Petre Grigoraş explică seria formidabilă de succese a gorjenilor, care au strîns 13 puncte în ultimele 5 runde

- Domnule Grigoraş, nu vă mai opriţi? Din "candidată" la retrogradare, Pandurii a ajuns la un pas de Europa League...
- Ei, nici chiar aşa! OK, sîntem pe val, ne iese jocul, da' nu cred că e momentul să visăm cai verzi pe pereţi. Retrogradatele nu s-au stabilit, mai sînt destule etape de disputat.

- Dar cum aţi reuşit să transformaţi Pandurii din, probabil, cea mai urîtă într-una dintre cele mai spectaculoase echipe din Liga 1?
- O să pun placa aia cu "de fapt, nu e nici un secret". Şi chiar nu e! Doar am rămas fidel principiilor mele. În primul rînd, îmi place riscul. Ştii cum e, dacă nu rişti, n-ai cum să cîştigi. Apoi, am înlăturat toţi fiţoşii din lot. I-am păstrat numai pe cei serioşi, care-mi împărtăşesc ideile şi care nu strică atmosfera. Nu în ultimul rînd, le dau elevilor mei libertate aproape totală de mişcare. Ce rost are să-i încorsetez eu cu tot felul de tactici aşa-zis savante?! De ce să le răpesc plăcerea de a juca?! Pentru că fotbalul asta e, un joc.

- Un joc sau o joacă?
- Uneori, chiar o joacă, de ce nu?! De cînd m-am apucat de fotbal, mă ghidez după un principiu, după o convingere personală foarte clară: dacă munceşti fără plăcere, lasă-te! Aşa şi cu "copiii" mei, de ce să le răpesc plăcerea de a juca fotbal?! Sportul ăsta nu e nici matematică, nici fizică, e plăcere pură! Din acest punct de vedere, am rămas un copil îndrăgostit de fotbalul romantic din urmă cu două-trei decenii.

"Diferenţa o face mediatizarea"

- În acest ritm, pot visa oltenii la mai mult? La anul, de exemplu, vă puteţi propune o participare în cupele europene?
- Să scăpăm întîi de matineu, apoi putem face şi planuri. Mie-mi place s-o iau din aproape din aproape. Mi-am mai făcut eu vise măreţe cînd am semnat cu Iaşiul şi aţi văzut ce-a ieşit!

- Dar aveţi lot, condiţii de Europa?
- Crezi că lotul Stelei, al lui Dinamo, al Timişoarei sau oricare altul e chiar atît de valoros?! Diferenţa între un fotbalist din Capitală, să zicem, şi unul de la Tîrgu Jiu e dată de mediatizarea de multe ori excesivă ce i se face primului. În privinţa condiţiilor, cînd o fi gata şi stadionul, cred că nu vom mai avea motive să ne ruşinăm în faţa nimănui.

- Dumneavoastră rămîneţi şi din vară?
- Păi, de ce n-aş rămîne?! Mai am doi ani de contract...

- Poate vă cheamă Steaua, Dinamo...
- Ei, acolo sînt alţii la rînd, e coada mare. :) Ca să ajungi la "granzi" e nevoie să dai bine şi în poze, iar eu am chelit, am albit... Chiar, m-am tuns recent şi mi-a zis frizerul că nu prea mai are ce tunde. :)

500 de euro e prima pentru fiecare punct cîştigat de olteni în campionat. La meciurile importante, alb-albaştrii încasează dublu

354798-caseta-pandurii-astra.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
suiac
suiac  •  21 Aprilie 2011, 20:56

Mai usor cu ridicatul in slavi pentru Grigoras....Este doar o intamplare,veti vedea. Apropo ' unde a mai avut rezultate acest antrenor nemaipomenit ? La Iasi , Galati , Constanta, Moinesti,Bacau ? A prins cateva echipe obosite si gata, a devenit mare antrenor...Sa asteptam putin...

lordul33
lordul33  •  18 Aprilie 2011, 08:58

antrenor bun cu siguranta in vitor ii va veni randul si lui la steaua , ca stim ca e stelist

myke82
myke82  •  18 Aprilie 2011, 08:57

Imi place de multi ani acest antrenor. In primul rand este umil, isi vede de treaba lui si este foarte serios. Asa cum Dorinel Munteanu se bate pt locul 1 asa se va bate la podium si Grigoras in scurt timp (cu Pandurii sau alta echipa). Bravo lui.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close