FOTBAL  »  Superliga  »  CUPE EUROPENE

Antrenorul unei echipe cu șanse la cupele europene șochează: "Te duci acolo și ce faci? Europa îți aduce multe deservicii. Mai bine stăm potoliți"

Articol de - Publicat marti, 28 februarie 2017 11:24

FC Botoșani, locul 8 în Liga 1, are șanse să participe în preliminariile Europa League, având în vedere că CFR Cluj și Gaz Metan sunt în insolvență, iar locul 7 duce în cupele europene.

Leo Grozavu, antrenorul moldovenilor, a făcut însă o declarație ciudată, considerând ceva negativ o eventuală participare în Europa. 

"Nu avem noi obiective din astea acum. Trebuie să mai treacă etape. Sunt încă 15 meciuri și noi ne gândim la Europa. Nu putem face ceva de foame și noi ne gândim la Europa!

Hai sa fim serioși. Ați văzut că Europa e grea. Îți aduce multe deservicii. Sigur, ai faimă, e frumos, te plimbi cu avionul, dar mai e și o altă parte, uzura, iar noi nu suntem pregătiți pentru asta.

Dacă ajungem acolo, nu o să ne dăm la o parte. Dar în același timp, atunci când avem obiective mărețe, trebuie să vedem și dacă le putem îndeplini. E o perioadă grea și nu ai vacanță deloc. Jucătorii sunt încărcați fizic si psihic.

Dacă intrăm în Europa League, iar trebuie să-l aducem pe Messi, pe Ronaldinho, pe David Luiz. Nu putem la fiecare jumătate de an să schimbi jucătorii.

Te duci acolo și ce faci? Dupa Legia, 3-0, moralul e la pământ, nu-ți mai revii jumătate de an și după asta te bați la retrogradare. Așa că e mai bine să stăm noi potoliți. Asta nu înseamnă că nu vom încerca să câștigăm meciurile ca să nu ajungem în Europa League. Și mie îmi place în Europa, dar e mai greu", a declarat Leo Grozavu la conferința de presă de după meciul cu Pandurii, 3-1.

"Ne dorim să prindem Europa League. Cine nu-și dorește? Facem toate eforturile ca să obținem licența UEFA. Nu este ușor.

Am acumulat experiență și sper ca jucătorii să crească de la meci la meci și să nu fim nevoiți să facem multe modificări. Mai avem jucatori tineri pe care ne putem baza, cum ar fi Fulop.

Normal că în fiecare pauză vrei să te întărești. Nu vom spune nu dacă vom obține calificarea în Europa League. Luăm pas cu pas totul și dacă va fi să fie, ne vom bucura cu toții" Cornel Șfaițer, președinte FC Botoșani

În ultima etapă din sezonul regulat, FC Botoșani va juca pe terenul celor de la Astra, duminică 5 martie, de la ora 18:00.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
blumer
blumer  •  28 Februarie 2017, 16:15
Postat de raul4steaua pe 28 Februarie 2017, 12:14

Pai uite din cauza asta noi suntem unde suntem ca nivel fotbalistic, e ceva anormal sa iti ia mai mult de 2-3 zile sa iti revii dupa o infrangere grea, nu am jucat fotbal la nivel inalt, dar cand am jucat la juniori eram invatati de domn profesor, ca trebuie sa uitam repede infrangerile si sa ne concentram 100% pe urmatorul meci

Nu e vorba de infrangerea propriu-zisa. Grozavu vorbeste in cunostinta de cauza, a patit`o. Cert este ca participarea de atunci din EL ne`a dat tot programul de pregatire peste cap. S`au adus jucatori, s`a fortat integrarea lor in primul 11 iar de confirmat au confirmat doar Iliev si Dimitrov. Restul, pamant de flori : Robertson, Raul Costin, Cordos, Brata, Dan Roman.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Februarie 2017, 13:17
Postat de iosif_vs pe 28 Februarie 2017, 12:31

bai grozavule, de ce nu iei in considerare si banii din drepturile tv pentru o clasare mai buna?? Stai pe locul tau, ca sa ce..? botosani e 10 clase peste minamo si ar merita sa fie in play off si sa joace in europa! Insolventii din stefancelmare participa fraudulos chiar si in liga 1, prin talhariile lui negoita. De europa nu au avut niciodata fata si cu atat mai putin acum!

esti prost cu spume, bai userule. prost, nesimtit si diliu. si dai dovada si de necunoasterea istoriei fotbalului, zevzecule. cand Dinamo juca semifinale europene, botosaniul nici habar n-avea ca o sa joace vreodata in prima liga.

vladutz13
vladutz13  •  28 Februarie 2017, 13:04

E o declaratie realista, cand patronul nu e dispus sa investeasca, de ce sa te zbati sa ajungi in cupele europene ca sa te faci de ras??? Nu-i sariti omului in cap... Altii ca ala de la Iasi se dau rotunzi si pe urma se fac de ras si ne distrug coeficientul.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează