FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENŢĂ DIN RIO MAIOR (PORTUGALIA)

Anul lui Boya

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2008 00:00

"Dacă a marcat şi Boya, e clar, sîntem pe un drum bun!", a glumit Mircea Rednic după amicalul cu Estoril (1-1). Nu doar antrenorul anticipează un alt Pierre Boya. Grigore Sichitiu, cel care l-a adus pe camerunez de la Partizan Belgrad, e convins că "va fi un retur în care Pierre o să strălucească! Îşi va arăta clasa! De ce cred asta? A scăpat de accidentări şi s-a terminat şi cu escapadele lui! De-acum, eu sînt aici şi o să îi fiu aproape, mai ales în afara terenului".

Africanul în vîrstă de 24 de ani e cel mai în formă atacant al Rapidului şi singurul vîrf care a punctat în Portugalia. Contra lui Estoril a jucat cel mai mult dintre toţi jucătorii, 70 de minute, şi a cîştigat majoritatea duelurilor cu fundaşii portughezi. Boya excelează şi la antrenamentele lui Rednic. Finalizează bine, aleargă, arată că şi-a regăsit cheful de fotbal.

"Sînt aşa cum vreau eu!"
Boya promite să joace în Ligă cu Rapid şi să revină la "naţionala" Camerunului, dar refuză să admită că viaţa extrasportivă l-a afectat vreun pic

- Pierre, Sichitiu zice că o să aibă grijă să nu mai ai probleme...
- Ce probleme?! Eu n-am avut nici o problemă!

- Poliţia a spus altceva. Chiar, ai fost amendat de club?
- Au trecut două săptămîni şi nu mi-a zis nimeni nimic de vreo penalizare. Nici nu mi s-ar părea normal, sincer, pentru că eram în vacanţă. O să rezolv chestia cu Poliţia, dar de ce să mă amendeze clubul pentru ceva ce am făcut în timpul meu liber?! E treaba mea ce fac, nu? Mai ales că m-am chinuit să-mi rezolv problema cu viza de Franţa şi a trebuit să fac Sărbătorile singur în Bucureşti. Înnebunisem, nu mai puteam sta în casă!

- În Serbia ai avut probleme de acest gen?
- Nu, pentru că acolo sînt priviţi altfel fotbaliştii, nu sînt vînaţi de paparazzi, ca în România. Eu accept să fiu criticat de ziarele de sport, OK, voi mă atacaţi pentru ceea ce fac pe teren şi e normal, dar nu-mi convine să mă urmărească cineva cînd ies în oraş, să fiu hăituit!

- Se poate spune că eşti în formă maximă acum?
- Nu, sînt în creştere de formă. O să vedeţi nivelul maxim cînd va începe campionatul! Asta e ţinta mea, să am un retur de forţă, să cîştigăm campionatul şi să joc în Liga Campionilor! Trag tare şi pentru că vreau să revin la "naţionala" Camerunului. Sînt mulţi conaţionali de-ai mei care joacă în Franţa sau Spania şi normal că au prioritate la convocări, dar dacă joc în grupele Ligii n-am cum să mai lipsesc din echipă!

- Tu cum îţi explici că n-ai marcat nici un gol în campionat pînă acum?
- Nici n-am jucat prea mult. M-am accidentat cînd am venit la Rapid chiar în perioda de pregătire. E cel mai rău lucru care ţi se poate întîmpla! Ştiţi ce înseamnă asta pentru un fotbalist? Dacă te accidentezi şi lipseşti o perioadă mai lungă, nu mai exişti! Trebuie să o iei de la zero şi să munceşti ca un nebun ca să-ţi reintri în formă! Eu sînt dispus şi hotărît s-o fac!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează