FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Anul renaşterii pentru Zicu >> "Mi-am îndeplinit un vis"

Ianis Zicu
Ianis Zicu

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 13:13

După trei ani de coşmar la Dinamo, Zicu s-a reinventat la Timişoara unde a beneficiat de sprijinul maxim al suporterilor


Dorit de multă vreme la Timişoara de Marian Iancu, Zicu a decis să o părăsească pe Dinamo la finele sezonului trecut. A plecat după trei ani în care a fost măcinat de accidentări şi în care a reuşit doar 5 goluri în 39 de partide. Chiar dacă a pierdut din turaţie pe finalul campionatului, sezonul 2010-2011 a fost unul perfect pentru mijlocaşul timişorean. Zicu a marcat de 18 ori în 30 de partide pentru Poli, cîştigînd la finalul şi titlul de golgheter al campionatului.

Machedonul a fost adoptat rapid la Timişoara, el reuşind să marcheze chiar la debutul pe "Dan Păltinişanu". Zicu a întors atunci partida cu Mypa, Poli fiind condusă cu 1-3 de echipa finlandeză. Mijlocaşul s-a descătuşat apoi şi a devenit noul idol al tribunelor din Banat. La finalul sezonului, Ianis a transmis un mesaj fanilor timişoreni pe blogul său.

"Din păcate în viaţa nimic nu se mai poate întoarce şi trebuie să privim cu încredere înainte. Îi rog pe toţi cei care fac parte din marea familie Poli să fie alături de noi pentru că doar aşa ne putem califica în Champions League. Vreau să le mulţumesc colegilor pentru ce au făcut pentru mine în acest sezon deşi nu sînt un atacant veritabil care să îşi propună un număr de goluri. M-au ajutat să-mi îndeplinesc un vis pe care l-am descoperit în urmă cu puţin timp: să devin golgheterul României", a scris Ianis Zicu, care a concluzionat cu un mesaj pentru suporteri. "Vă mulţumesc din suflet tuturor pentru căldura cu care m-aţi înconjurat şi fără de care nu aş fi reuşit".

- 13 a fost numărul maxim de goluri înscris de Zicu într-un sezon (2006-2007)
- 9 meciuri a jucat Ianis pentru Parma
- 67 de goluri a marcat Zicu în Liga I în întreaga carieră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cdoru
cdoru  •  28 Mai 2011, 19:04

Comentariul tău...S-a terminat si campionatul asta; campioana e otelul, iar poli e pe 2. Asa-I fotbalul cate o data nedrept, pentru ca poli a fost cea mai buna si asta pe cifre: cel mai bun golaveraj, Zicu golgheter, pe locul 2 dupa dinamo la goluri marcate, doar doua infrangeri in tot campionatul. Si asta nu e tot: cele mai multe rasturnari de scor , pe locul 2 dupa dinamo cu o medie de 2,97 goluri marcate in meciurile jucate(atat de ei cat si de adversari) , bilant pozitiv la meciurile directe cu 16 din cei 17 adversari(exceptia e astra ploiesti cu doua egaluri 1-1 la Ploiesti si 2-2 la Timisoara), cel mai mare numar de spectatori, 4 jucatori la nationala din care 2 au si marcat… D-aia

raulviola21
raulviola21  •  27 Mai 2011, 11:43

Ianis felicitari pentru tot si la cat mai multe goluri.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează