FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - U CLUJ

„Să rămână un oraș în care să te simți în siguranță” » Apelul lui Ioan Ovidiu Sabău, înaintea derby-ului CFR - U Cluj + ce a spus despre Petrescu

Ioan Ovidiu Sabău / Sursă foto: Facebook@ FC Universitatea Cluj +19   FOTO
Ioan Ovidiu Sabău / Sursă foto: Facebook@ FC Universitatea Cluj

Articol de - Publicat vineri, 10 martie 2023 22:00 / Actualizat vineri, 10 martie 2023 22:12

Ioan Ovidiu Sabău, omul care a „resuscitat” Universitatea Cluj în 2023, e pregătit pentru derby-ul de luni contra rivalei CFR.

Antrenorul Univeristății a vorbit despre așteptările pe care le are înaintea duelului de luni și a făcut un apel la pace în rândul suporterilor celor două rivale, care au început deja tensiunile în săptămâna premergătoare partidei din Gruia. 

Bilete vândute din portbagaj și acuzații de speculă și distrugere » Ce s-a întâmplat, în Gruia, înaintea derby-ului CFR - U Cluj
CFR Cluj
Bilete vândute din portbagaj și acuzații de speculă și distrugere » Ce s-a întâmplat, în Gruia, înaintea derby-ului CFR - U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău: „Clujul trebuie să rămână un oraș în care să te simți în siguranță”

„E un meci cu o încărcătură mai specială. Sunt aceste ambiții mai deosebite. Ca și joc, întâlnim o echipă cu multă experiență care a jucat în cupele europene și de ani buni domină campionatul. Noi suntem într-un moment destul de bun și ca formă, și ca entuziasm după ce am reușit în ultimele jocuri. Sper să fie un meci spectaculos. 

Dan Petrescu este un fost coleg și antrenor pe care îl apreciez foarte mult și își dorește ca prin acest meci să continue lupta pentru câștigarea campionatului. Eu am alt obiectiv, trebuie să salvez echipa de la retrogradare. Ambii ne dorim să câștigăm, avem diferite obiective. 

Sper ca și în tribune să fie spectacol și fiecare să-și susțină echipa favorită, iar Clujul trebuie să rămână un oraș în care să te simți în siguranță și respectat și cred că așa va fi până la urmă”, a spus Sabău, potrivit site-ului oficial al „Șepcilor Roșii”

Știm că vorbim despre o echipă periculoasă la fazele fixe. Au jucători care sunt foarte concentrați la asemenea faze și sunt agresivi atunci când trebuie să atace mingile. E clar că se simt bine când câștigă atâtea puncte cu fazele fixe. Acolo trebuie să fim foarte atenți, să evităm cornerele și fazele fixe în preajma careului.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Universitatea Cluj 

Ioan Ovidiu Sabău: „Cu o motivație prea mare uităm de fotbal!”

Chiar dacă fanii sunt nerăbdători înaintea derby-ului din Gruia, tehnicianul lui „U” spune că nu intenționează să pună o presiune suplimentară pe umerii elevilor săi: 

Nu vreau să-i încarc prea mult. Majoritatea dintre ei știu ce înseamnă un astfel de joc. Trebuie să găsesc un echilibru. Cu o motivație prea mare uităm de fotbal. Până la urmă e un joc de fotbal. 

Trebuie să gestionăm atmosfera din tribune, presiunea care există pe cele două echipe. Jocul se câștigă cu multă inteligență, agresivitate sportivă echilibrată”, a mai spus „Moțul”. 

Clar că am emoții. Există o încărcătură și sunt anumite așteptări. Pentru suporterii Universității acest meci este cel mai important. La fel e și pentru mine, îi înțeleg. Am crescut aici și știu ce înseamnă. Dar obiectivul echipei este cel mai important.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Universitatea Cluj

FOTO. Rivalitatea CFR Cluj - U Cluj, în imagini » Fotografii spectaculoase de la derby-urile dintre „feroviari” și „Șepcile Roșii”

Rivalitatea CFR Cluj - U Cluj, în imagini / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Rivalitatea CFR Cluj - U Cluj, în imagini / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Rivalitatea CFR Cluj - U Cluj, în imagini / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Rivalitatea CFR Cluj - U Cluj, în imagini / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Rivalitatea CFR Cluj - U Cluj, în imagini / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
+15 FOTO

Citește și alte știri din Superligă: 

EXCLUSIV Bilete vândute din portbagaj și acuzații de speculă și distrugere » Ce s-a întâmplat, în Gruia, înaintea derby-ului CFR - U Cluj

Pintilii nu mai e A1! FCSB va numi un nou antrenor principal: „E străin, nu va fi doar o licență pe bancă”

Mihai Pintilii rupe tăcerea: „Mi-a fost rău din cauza scandalului” + noi săgeți către Dică: „Rezultatele mă țin, echipa era pe 14 când a plecat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  11 Martie 2023, 13:13

Acest meci este din categoria: Inter-MIlan, Manchester U - Manchester C , Liverpool --Everton, Real Madrid- AtleticoMadrid, ! Sabau are un ascendent asupra CFR-ului . El prin Corectitudinea lui i-a propulsat in Divizia A- actuala Liga 1-incurcand Jiul Petrosani ! Corectitudinea lui si a jucatorilor va scrie istorie si in anul de gratie 2023 ! Haide U !!!

Cluj_alb_si_negru
Cluj_alb_si_negru  •  11 Martie 2023, 12:31

O declarație echilibrata, calma și elegantă. Maxim contrast fata de încercările de tensionare a momentului sportiv din presa (locală, mai ales).

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  11 Martie 2023, 11:03

Sabau atrage atentia ca meciul nu e pe masura ambitiilor unor ***. Nu e cazul sa facem din tantar, armasar, nici acest meci unul de finala Champions League. Parca e un meci de tipul Liverpool-Man Utd. haha...iar Liverpool echipa cu echipamentul visiniu CFR Cluj...Hai sa fie si luni un 7-0 sa le scoatem fotbalul la pinguinii lui U!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează