FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ar fi tare!

Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua
Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua

Articol de , - Publicat joi, 07 ianuarie 2010 00:00

Steaua propune pentru retur o formulă puternică, în care îşi fac loc cei 3 fotbalişti noi, Jelev, Iovov şi Ouon, plus Emeghara, nigerianul revenit după 2 ani de accidentări

Stoichiţă îşi reformează echipa ca să cîştige campionatul după 4 ani de pauză. Revoluţia lui "Lippi" atinge şi apărarea, şi atacul, cărora li se schimbă distribuţia pentru partea a doua a sezonului.

În formula-tip, defensiva e alcătuită în totalitate din stranieri, incluzîndu-l şi pe portarul Zapata, cu două noutăţi în centru: rwandezul Edwin Ouon (28 de ani) şi bulgarul Jivko Jelev (30 de ani). Pe stînga revine Emeghara. Africanul e în Ghencea de doi ani şi jumătate, dar a petrecut cea mai mare parte a timpului accidentat. Acum e apt şi gata să se antreneze la capacitatea maximă.

Atacul e şi el cosmopolit, fiindcă golgeterul Kapetanos primeşte o pereche nouă: Hristo Iovov (32 de ani), fotbalistul preferat al lui Stoichiţă de pe vremea cînd "Lippi" a pregătit-o pe Litex Loveci.

8 străini va avea Steaua între titulari. Singurii români care îşi fac loc în echipă sînt Nicoliţă, Ovidiu Petre şi Cristi Tănase, toţi trei internaţionali

7 naţionalităţi sînt reprezentate în "11"-le Stelei: trei români, doi columbieni, doi bulgari şi cîte un polonez, un rwandez, un nigerian şi un grec

2 străini conţinea echipa pe care Bergodi a folosit-o în debutul sezonului. Doar Golanski şi Toja erau titulari de bază în viziunea italianului

27 de ani e media de vîrstă a titularilor Stelei. Cel mai bătrîn, Iovov, are 32 de ani, cu zece ani mai mult decît mezinul echipei, Cristi Tănase

CARACTERIZĂRILE CELOR 3 NOU-VENIŢI
EDWIN OUON
"Înveţi anatomie pe el!"
Adrian Mihalcea (33 de ani) a fost coleg cu Ouon la AEL Limassol şi a povestit cum e rwandezul pe care îl ia Steaua: "Omul e tare de tot, stîncă! Cînd îl vezi dezbrăcat te sperii, poţi să studiezi lejer fiecare grupă de muşchi pe care o are corpul uman". Fostul golgeter al lui Dinamo ştie de ce africanul se va adapta în România: "Edwin e băiat deştept, vorbeşte două-trei limbi şi are experienţă mare. După Cagliari şi cîteva formaţii din Belgia, de ce nu s-ar integra în România? Plus că are un mare avantaj: îl va avea alături pe Stoichiţă, care îl cunoaşte, şi va face parte dintr-o echipă de calitate. Asta te ajută mult ca fotbalist".

Adrian Mihalcea, atacant Aris Limassol: "Ca stil, Ouon e precum Ştefan Radu: rapid, tehnic, arţăgos. Nu e genul de stoper "ciobănaş", căruia îi dai un om de marcat şi ţi-l "omoară" p-ăla 90 de minute. În Cipru, Edwin a fost străinul numărul 1 şi cred că la fel se va întîmpla şi în România!"

Daniel Florea, fost fundaş APOEL Nicosia: "Edwin era bine văzut în Cipru, AEL s-a grăbit să semneze un nou contract cu el ca să nu-l ia gratis AEK Atena. Sigur va juca un rol important la Steaua, va fi un super transfer!"

SITUAŢIA LUI OUON
Steaua a trimis ieri oferta oficială
După ce marţi seară s-a pus de acord cu agentul lui Edwin Ouon, conducerea Stelei a luat legătura cu clubul de care aparţine fundaşul rwandez. Valeriu Argăseală a discutat cu preşedintele lui AEL Limassol, acesta din urmă solicitînd Stelei să trimită în scris oferta pentru achiziţionarea lui Ouon. Steaua s-a conformat şi a propus, într-un fax, 300.000 de euro, urmînd ca azi sau mîine tranzacţia să se realizeze.

HRISTO IOVOV
"Ăsta e fotbalist adevărat!"
Hristo Iovov a jucat la Litex, în perioada 2003-2005, alături de Trică. Ce spune olteanul? "Ştiţi că eu nu laud pe nimeni aiurea, însă dacă Steaua pune mîna pe Iovov, atunci n-am nici un dubiu că dă o mare lovitură. Ăsta e fotbalist adevărat, nu Bibişkov şi alţii ca el. E unul dintre cei mai buni jucători alături de care am evoluat. Are peste 30 de meciuri în naţionala Bulgariei, e extrem de tehnic, să-l vedeţi ce uşurinţă are în a dribla! Va fi exact pe placul tribunei din Ghencea pentru că eu ştiu ce iubesc fanii Stelei. Ştie bine de tot cu mingea", l-a caracterizat Trică. În perioada 2005-2007, Trică l-a avut şi adversar pe Iovov, în meciurile ŢSKA Sofia - Levski Sofia.

Eugen Trică: "Iovov nu e un număr 9, e un volante, îi place undeva în zona stîngă şi dacă are libertate de mişcare, e un fotbalist extraordinar"

Mihai Stoichiţă: "E un fotbalist extraordinar, ajuns la vîrsta deplinei maturităţi, deoarece eu consider că un atacant devine veritabil în joc după ce trece de 30 de ani. Atunci stăpîneşte totul în materie de joc şi de tactică"

Jivko Jelev: "Iovov e un atacant masiv, care dă foarte multe goluri, e foarte tehnic şi e genul de fotbalist care nu se dă bătut niciodată în duelurile pentru minge"

12 goluri a marcat Iovov în 34 de meciuri jucate pentru Levski în 2009

JIVKO JELEV
"Nu bubuie mingile"
Despre deja noul fundaş central al Stelei, Jivko Jelev, a vorbit tot Eugen Trică. Şi cu fostul stoper al Oţelului Trică a fost coleg la Litex în urmă cu 6 ani. "A fost şi pe lista noastră de achiziţii, la Craiova, dar ne-am mişcat prea greu şi uite că l-am pierdut. E un superfundaş, l-am urmărit şi la Galaţi, e genul de stoper care nu bubuie mingile, iese cu balonul la picior, e exact ce are nevoie Steaua în acest moment. Mihai Stoichiţă ştie ce spune cînd zice că garantează cu postul pentru Jelev şi pentru Iovov", a spus Trică.

Petre Grigoraş către Argăseală şi Mihai Stoichiţă: "La ce fundaşi sînt acum în Liga I, Jelev e lejer în primii 3 şi va fi, fără probleme, titular la voi, la Steaua"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
bogdinhosan
bogdinhosan  •  11 Ianuarie 2010, 14:42

dak vn sh Ouon ar fi nemaipomenit...Stoikita stie fotbal si asta se vede in declaratiile lui...nimeni nu era nebun k antrenor la Steaua fiind,unde se vrea performantza...sa ia jucatori de 28,30 sau 32 de ani si sa garanteze titlul...asta inseamna k cei 3 au valoare...sh o sa se adapteze perfect...am vazut ca se negoicaza sh pt varga...dak vn sh el...ar fi ideal...!!!

 •  08 Ianuarie 2010, 15:14

mda... din 11 jucatorii anuntati pentru retur nu sunt decat 3 romanii.ce sa ajuns fotbalul roman.numai roman nu mai este.

 •  08 Ianuarie 2010, 12:52

ce vorbeste trica de steaua...are tupeu...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close