FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Aranjorul din Elveţia » Gritti a fost turnat la Procuratură de fostul portar al Piacenzei

Pentru fiecare meci trucat rețeaua cîștiga pînă la 1,5 milioane de euro
Pentru fiecare meci trucat rețeaua cîștiga pînă la 1,5 milioane de euro

Articol de - Publicat marti, 13 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 12 martie 2012 20:54

Goalkeeperul italian al Petrolului e acuzat de Carlo Gervasoni, arestat pentru pariuri ilegale, că ar fi participat într-o organizaţie slavă de blaturi la Bellinzona, în prima ligă elveţiană.

Italianul care a primit 4 goluri în primele două meciuri în poarta Petrolului are un trecut dubios, fiind suspectat că făcea parte dintr-o reţea cu conexiuni în Singapore, care a trîntit 30 de partide în liga a doua italiană şi în Elveţia (2008-2009): pentru fiecare meci se obţineau cîştiguri între 500.000 şi 1,5 milioane euro! Fotbaliştilor implicaţi le reveneau între 15.000 şi 30.000 de euro pe partidă.

"Gritti a avut iniţiativa"
Organizaţia slavă în care ar fi implicat Matteo Gritti e condusă de Almir Gegici, fostul coleg de la Chiasso. Aşa rezultă din mărturia făcută pe 27 decembrie 2011 la Procuratura din Cremona de Carlo Gervasoni, fostul portar al Piacenzei, suspendat 5 ani în scandalul pariurilor ilegale.

"Cred că s-a întîmplat în 2009. Gritti a avut iniţiativa. Carobbio, mijlocaş la Spezia, l-a contactat şi Gritti l-a informat despre existenţa unor persoane dispuse să investească sume considerabile ca să trucheze rezultatele unor meciuri, în scopul cîştigării la pariuri. La întîlnirile cu grupul lui Gegici a fost şi Gritti, de la care am aflat, prin intermediul acelei reţele, c-ar fi manipulat meciuri ale echipei din Elveţia, probabil Bellinzona. M-am limitat să aflu despre partidele care ar putea fi aranjate".

33 de persoane sînt arestate în scandalul "Last Bet": între ele, fostul internaţional Beppe Signori, ex-căpitanul Atalantei Cristiano Doni şi alţi 6 jucători din ligile inferioare

Cum lucra reţeaua:

ALEGEREA. Asiaticii decideau partidele de pariat funcţie de ponturile specialiştilor lor
REGULILE. Era contactaţi "Ţiganii", cărora li se cerea să ia legătura cu jucătorii şi să stabilească regulile
INTERMEDIARUL. "Ţiganii" contactau un intermediar, de regulă un fost jucător, căruia îi solicitau contacte de la echipa de cumpărat
OFERTA. Înaintea meciului se făceau oferte pentru cumpărarea a minimum 4 jucători (căpitanul, portarul, doi fundaşi)
LIVRAREA. Dacă totul era OK, "Ţiganii" se cazau în hotelul echipei corupte şi dădeau fotbaliştilor cumpăraţi o parte din bani
SOCOTEALA. Dacă rezultatul partidei era cel dorit, jucătorii primeau restul de bani. Altfel, restituiau prima tranşă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează