FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - STEAUA, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Ardealul îl contrazice pe Paszkany » Steaua are mai mulţi suporteri ca CFR în Transilvania

În ultimii cinci ani, rivalitatea CFR-Steaua a urcat teren şi în tribune
În ultimii cinci ani, rivalitatea CFR-Steaua a urcat teren şi în tribune

Articol de - Publicat duminica, 28 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 16:33

Deşi CFR Cluj a fost echipa ultimilor ani în fotbalul românesc, pe stadioanele din Ardeal, în perioada 2011-2013, tot trupa din Ghencea a strîns cei mai mulţi spectatori.

"77% dintre ardeleni ţin cu CFR Cluj. O cotă de piaţă de 77% din aproape 13 milioane de locuitori ai Ardealului este ceva fantastic. Urmează Steaua cu aproape 11% şi restul nici nu mai contează", spunea patronului din Gruia, Arpad Paszkany, în urmă cu două luni, într-un interviu în presa ungară.

Declaraţiile acestuia sînt contrazise însă de cifre, care arată clar că CFR Cluj este depăşită în clasamentul prezenţei fanilor pe stadioane, la meciurile jucate în Ardeal, de Steaua, adversara de diseară! Şi nu doar în sezonul actual, ci chiar şi în cel trecut, cînd situaţia a fost fix pe dos decît acum, atunci CFR dominînd şi cîştigînd campionatul!

Anul trecut, Steaua a avut, la cele 5 jocuri disputate în Ardeal, o medie de spectatori cu 35 la sută mai mare decît cea a clubului patronat de Paszkany. În actualul campionat, diferenţa e şi mai mare, Steaua avînd o medie aproape dublă, de 9.400 de spectatori, iar CFR de doar 5.000.

569478-cas-1.jpg

Steaua a dominat podiumul pe terenul CFR-ului!
Clujenii au umplut pînă la refuz propriul stadion în sezonul trecut, însă doar atunci cînd a jucat Steaua! Într-un top 5 al partidelor desfăşurate pe arena din Gruia, din punctul de vedere al asistenţei, meciurile roş-albaştrilor ocupă primele trei poziţii!!! În startul campionatului precedent, steliştii n-au putut evolua în Ghencea din cauza unui diferend cu Ministerul Apărării, cel care deţine arena, şi au ales să dispute partidele din Europa League la Cluj.

569480-asistenta-cluj.jpg

Sondaj IRES: "Steaua, 35% din Transilvania şi Banat!"
Într-un sondaj de opinie realizat la nivel naţional în 2009 de către Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) pentru regiunea Transilvania şi Banat, Steaua conduce clar în topul preferinţelor celor interogaţi cu peste o treime din răspunsuri.

Aceştia au răspuns la întrebarea: "Care este echipa dumneavoastră favorită?", iar sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.953 de persoane de minimum 18 ani. Sondajul, care are o marjă de eroare de 2,3% a fost realizat în perioada 22-24 septembrie 2009, cînd CFR Cluj luase un titlu, două Cupe şi o Supercupă şi evoluase şi în Champions League.

569481-sondaj-ires.jpg

Cu casa închisă
Partida de diseară va avea parte de un stadion arhiplin. Aproximativ 20.000 de bilete s-au vîndut pînă acum, organizatorii estimînd că meciul se va disputa cu casa închisă. Campionatul trecut, la CFR - Steaua 1-1 au fost prezenţi 21.000 de spectatori, la finalul întîlnirii gruparea ardeleană celebrînd al treilea titlu din istorie.

8-4 e raportul trofeelor în duelul CFR - Steaua în ultimul deceniu

51-8 e raportul trofeelor în duelul Steaua - CFR în toată istoria celor două cluburi


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (127)
cfrclujole
cfrclujole  •  29 Aprilie 2013, 20:47

Am vazut la meci...vreo 200 de stelisti!...:))

sibelius
sibelius  •  28 Aprilie 2013, 20:00

Procentul dat de Paszkany nu se aplica nici macar populatiei maghiare din Ardeal.

mvradulescu
mvradulescu  •  28 Aprilie 2013, 19:57

Am citit doar ultimele comentarii și am fost obligat să renunț ! Nivelul discuției și "argumentele" folosite depășesc mult capacitatea mea de a înțelege ... Si ... nici nu-mi doresc să devin capabil să "înțeleg" potopul de invective !

Vezi toate comentariile (127)
Comentează