FOTBAL  »  Superliga  »  ÎNTREBĂRI

Astăzi se reia Liga 1 » 7 întrebări cheie înaintea duelurilor de foc

Articol de - Publicat vineri, 12 februarie 2016 11:53

Astăzi va începe a doua parte a Ligii 1, cu trei etape din sezonul regulat, și cu disputarea în premieră a play-off-ului și play-out-ului.

GSP îți propune șapte întrebări cheie înainte de începerea meciurilor oficiale, care își vor găsi răspunsul pe parcursul etapelor rămase de disputat.

clasament

ASTRA - Se menține în frunte fără Budescu?

Astralii vin după cel mai bun parcurs în primele 23 de runde din istoria clubului, un rol esenţial în stabilirea acestei performanţe avîndu-l Constantin Budescu, cel care a contribuit cu 8 goluri şi 5 assisturi.

În această iarnă, fostul decar al giurgiuvenilor a plecat în China, iar asta ar putea dezechilibra decisiv parcursul Astrei în play-off.

TRANSFERURI ASTRA

Antrenor: Marius Șumudică (confirmat)
Veniri: Boudjemaa (Slavia Praga), Takayuki (Osmanlispor), Scarlatache (liber)
Plecări: Tembo, Gourye (contracte reziliate), Budescu (Dalian, China)

VIITORUL - Vor rezista tinerii presiunii și atenției?

Hagi a renunţat la Aganovici şi Achim, motivînd că vrea să facă loc tinerilor în echipă. Aceştia au crescut mult în ediţia curentă, dar au arătat, în special în meciurile cu Steaua şi Astra, că nu rezistă presiunii. Rămîne de văzut dacă Gică Hagi va reuşi să-i ajute pe Ianis Hagi, Răzvan Marin şi Nedelcu să depăşească bariera impusă de vîrstă.

În această pauză competițională, "Regele" a declarat pentru prima dată că vrea să cîștige titlul în acest sezon, iar asta va pune o presiune mai mare pe elevii săi. 

 transferuri VIITORUL

Antrenor: Gheorghe Hagi (confirmat)
Veniri: Pecanha, Vl. Rusu (ambii de la Petrolul), C. Perju (FC Brașov), Herold Goulon (Omonia Nicosia), Pablo de Lucas (Beitar Ierusalim)
Plecări: Mitrea (Ascoli), Aganovici (AEL Limassol), Rîmniceanu ( Dinamo), Albuț, Ciupe, L. Munteanu (contracte reziliate), Mișelăricu (Petrolul), Gavra (Gaz Metan), Vînă (Dunărea Călărași), B. Mitache, B. Țîru, V. Achim (toți la FC Voluntari)

DINAMO - Şi-a depăşit condiţia în prima parte a campionatului?

Mulţi au pus parcursul foarte bun al dinamoviştilor din toamnă pe experienţa lui Mircea Rednic. La fel de numeroşi sînt şi cei care cred că în play-off "roș-albii" nu vor reuşi să ţină pasul în lupta pentru titlu, principalul argument fiind cel legat de valoarea lotului, comparativ cu rivalele.

Cheia răspunsului ar putea sta în transferurile din iarnă, mai puţin mediatizate faţă de cele ale rivalelor, și în modul în care Rednic va reuși să pună în valoare echipa.

transferuri DINAMO

Antrenor: Mircea Rednic (confirmat)
Veniri: Hanca (ASA), V. Lazăr (Chiajna), Rîmniceanu (Viitorul), Ekeng (liber), Vl. Oltean (Brașov), Muțiu (Tărlungeni), Batin (liber), Bartalsstovu (Levanger), Romario Kortzorg (liber)
Plecări: Feussi (Chiajna), Fai (Standard Liege) Abraham, Ghomsi, Vojnovici, Shalaj, Van Haaren (contracte reziliate), I. Popescu (Petrolul), B. Gavrilă (Petrolul), C. Matei (Atromitos)

STEAUA - Va reuşi Reghe imposibilul?

Actualul tehnician al Stelei a avut un prim mandat foarte bun, cu două titluri cîştigate şi multe recorduri stabilite. Nu la fel arată situaţia astăzi. Echipa se află în afara podiumului, lotul nu mai este unul omogen, iar noul sistem vine cu multe dueluri echilibrate.

În plus, bucureştenii mai au şi problema stadionului, ei fiind nevoiţi să joace toate partidele "afară".

FC Steaua Bucuresti SA Logo.jpgtransferuri STEAUA

Antrenor: Laurențiu Reghecampf (confirmat)
Veniri: Popadiuc, Chitoșcă, Ștefănescu (Ceahlăul), Bourceanu (liber), Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Pîrvulescu (FC Voluntari), Marica (liber), Momcilovici (Pandurii), Bawab (CS U), Gebhart (Nurnberg), Tamaș (liber)
Plecări: Guilherme, Alcenat, Breeveld, Tade, Aldea, Tîrnovan (scoși din lot), Ștefănescu, Tudorie, Enceanu (FC Voluntari),  Tahar (Boavista)

PANDURII - Cât va conta lipsa terenului propriu?

Ca şi în cazul Stelei, gorjenii vor fi nevoiţi să dispute meciurile într-o altă localitate. Mai nou, au apărut probleme și cu terenul de antrenament.

Diferenţa faţă de formația "roş-albaştă" s-a văzut în toamnă, atunci cînd oltenii au jucat majoritatea partidelor cu tribunele goale, în timp ce bucureştenii au avut stadionul plin la Piteşti.

transferuri PANDURII

Antrenor: Edward Iordănescu (confirmat)
Veniri: Acsinte (Botoșani), Ropotan (Petrolul), Răuță (Mioveni), Antal (Hapoel Tel Aviv)
Plecări: Momcilovici (Steaua), Filippetto, Khalouta (contracte reziliate)

ASA - Cum va fi relaţia Mutu-Grigoraş?

Mureşenii au fost printre cei mai activi în această iarnă, timp în care au schimbat antrenorul şi o mare parte din echipă.

La capitolul noutăţi se regăsesc Petre Grigoraş şi Adi Mutu. Antrenorul va trebui să gestioneze un vestiar cu destui jucători orgolioşi, printre care se află şi Adi Mutu, un fotbalist "problemă" pentru mulţi tehnicieni.

 transferuri ASA TG. MUREȘ

Antrenor: Petre Grigoraș (nou)
Veniri: Ad. Mutu (liber), Țucudean (Charlton), M. Constantin (JS Suning), G. Matei (Clinceni), L. Buș (Dunărea Călărași), Ciolacu (liber), Sg. Muth (Gaz Metan)
Plecări: Hanca (Dinamo), Golanski (Gornik Zabrze), Bejan (Cracovia Krakow), Manolov (liber), Luis Pedro, Kortzorg (contracte reziliate), Mircea Axente (Maccabi Netanya)

mutu, marica sau tamaș?

Cei trei jucători au revenit în această iarnă în Liga 1 cu același scop: prezența la EURO 2016.  Aceștia nu traversează cel mai bun moment al carierei lor și mizează pe meciurile din Liga 1 pentru a reveni la o formă bună.

Cei trei sînt cele mai importante achiziții ale iernii și rămîne de văzut dacă vor fi decisivi pentru echipele lor și dacă vor ajunge în lotul pentru EURO 2016.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
krnevic
krnevic  •  12 Februarie 2016, 15:23
Postat de chronic pe 12 Februarie 2016, 13:02

o intrebare sigur trebuie sa fie: vor mai omeni arbitrii pe dinamo etapa de etapa?!

Nu tin eu cu catelusi dar sTeaua este cea mai hoata echipa care a existat in Romania. Asta o stie o tara intreaga.

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  12 Februarie 2016, 15:06

pandurii a dat patru jucatori in turneul frf, joaca vineri. fc pitesti a dat zero, asta este cifra valorica a echipei nomade, dar joaca luni. meci greu, cu subsidiara ghiajna.... ceva normal, a la frf&lpf srl. si pe placerea gsp, digi sport, si alte vuvuzele platite.

zecs93
zecs93  •  12 Februarie 2016, 15:05
Postat de chronic pe 12 Februarie 2016, 13:02

o intrebare sigur trebuie sa fie: vor mai omeni arbitrii pe dinamo etapa de etapa?!

amice vad ca o tii langa asa, mult si prost, pai daca Dinamo a furat profitand de nimic in sezoanele trecute, de voi ce sa mai zicem cand viciati etapa de etapa si ati castigat 3 campionate ( cel putin ultimele 2 sunt de o abjectitate cum nu se poate vedea) !!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează